26 januari 2023

Winters knutselen: ideeën om een sneeuwvlok te maken

Vind je het lastig om de kinderen in de winter te vermaken? Knutselen is een perfecte manier om je kind te helpen zijn of haar creatieve en fijne motoriek te ontwikkelen en een sneeuwvlok maken is de perfecte winter knutsel! In deze blogpost geef ik je een aantal leuke ideeën en handige tips voor het maken van prachtige sneeuwvlokknutsels. Ideeën voor kinderen, maar ook een leuk DIY-project voor jezelf of oudere kinderen, namelijk een sneeuwvlok haken. Dus verzamel je spullen, maak eventueel een lekkere kop warme chocolademelk en laat je inspireren door deze ijzige ideeën!
winters knutselen sneeuwvlokken

Sneeuwvlokken knutselen voor kleuters

We beginnen bij de makkelijkste winterse knutsel, voor kleine kinderen, zoals peuters en kleuters. In deze blogpost, 5x sneeuwvlok knutselen - leuk voor peuters en kleuters, staan vijf verschillende sneeuwvlokknutsels die goed te doen zijn voor jonge kinderen, maar de meesten zijn ook nog geschikt voor oudere kinderen. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sneeuwvlok gemaakt van ijslollystokjes en propjes van wit vloeipapier? 

winters knutselen sneeuwvlokken ijsstokjesOf een sneeuwvlok die bestaat uit wattenstaafjes en de topjes ervan:
winters knutselen sneeuwkristal wattenstaafjesEn deze glittersneeuwvlok is ook heel gaaf om zelf te maken. Maar als je het aandurft om je kinderen met glitters te laten werken, dan krijg je wel een hele mooie sneeuwvlok:

winters knutselen glittersneeuwvlokDeze drie winterse knutsels, plus nog twee andere manieren om een sneeuwvlok te maken, staan uitgelegd in dit bericht: Sneeuwvlok knutselen kleuters.


Sneeuwvlokken uitknippen

Een sneeuwvlok uitknippen is ook erg leuk om te doen en lichtelijk verslavend, kan ik uit ervaring zeggen. Het is wel een iets lastigere knutsel, omdat je door verschillende lagen papier heen moet knippen. In dit bericht leg ik je precies uit hoe je zelf een sneeuwvlok uit papier kunt knippen: uitleg papieren sneeuwvlokken knippen.

winters knutselen uitleg sneeuwvlokken knippenHet bedenken en maken van een mooi patroon kan nog wel wat lastig zijn, daarom heb ik ook een aantal handige printables gemaakt met sjablonen om een sneeuwvlok te knippen. Deze kun je vinden in mijn webshop en daar gratis downloaden: sjablonen voor papieren sneeuwvlokken.


winters knutselen sneeuwvlokken sjablonen
Sneeuwvlokken haken

En tot slot de moeilijkste manier om een sneeuwvlok te maken, namelijk door hem te haken. Nu is dit patroon helemaal niet lastig als je kunt haken, maar ik ga ervanuit dat de meeste kinderen dat (nog) niet kunnen. Dus waarschijnlijk is dit vooral een leuk projectje voor jezelf. Als je er een heel stel maakt, kun je er een slinger van maken. Of ergens anders ophangen, zoals in de kerstboom. Het patroon is in het Nederlands en gratis: patroon sneeuwvlok haken.

winters knutselen sneeuwvlok haken


Winters knutselen


Deze sneeuwvlokkenknutsels zijn perfect voor een koude winterdag. Het is een leuke activiteit voor zowel kinderen als volwassen en een geweldige manier om in de winterstemming te komen. In dit bericht liet ik je verschillende manieren zien om sneeuwvlokken te maken, van eenvoudige, peutervriendelijke knutselwerkjes tot ingewikkeldere knip- en haaksneeuwvlokken. Dus pak wat papier en een schaar (of garen en een haaknaald) en probeer een van deze ideeën uit! En vergeet niet een van deze ideeën op Pinterest op te slaan voor later.
Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies kinderen creatief

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veld


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint