Afgelopen week was het dan eindelijk zover; Frozen 2 in de bioscoop! Kate en ik bezochten het Kinepolis Kids Weekend en hadden een heel gezellig uitje met z’n tweetjes. Het hele gebeuren heeft mij ook geïnspireerd om een leuke Frozen 2 slinger te maken, dus scroll snel verder.

frozen slinger knutselen fb

Kinepolis Kids Weekend

Kinepolis organiseert regelmatig Kids Events; de Kleuterbios voor de allerjongsten en Kids Weekends voor kinderen vanaf 6 jaar. Afgelopen weekend was er een Kids Weekend dat in het thema van Frozen 2 stond.
Tijdens zo’n weekend zijn er allerlei leuke activiteiten te doen die passen bij de film. Ook krijgen de kinderen een welkomstdrankje. Het begon al bij een mooi versierde ingang:
frozen bioscoop versiering
In de event-ruimte was er echt heel veel te doen voor de kinderen. Het event begint een uur voor de aanvang van de film, dus er is genoeg tijd om aan alle activiteiten meer te doen.

Deze keer was er zelf een kleine schaatsbaan! Niet met echt ijs natuurlijk, maar wel heel gaaf. En het springkussen was in de vorm van zo’n sneeuwbal die je kunt schudden, ook heel cool.

Kate Fleur winters tafereel Frozen 2

Daarnaast konden de kinderen knutselen, op de foto in een winterse setting, winterse gooispelletjes doen, geschminkt worden en een sneeuwpop knutselen van marshmallows.

sneeuwpop marshmallows frozen2

Frozen 2 in de bioscoop

Nadat Kate alle activiteiten had gedaan die ze interessant vond, was het tijd om naar de film te kijken. We zaten in een supergrote bioscoopzaal (zaal 12), met een heel groot scherm.

Voordat de film begon werden er nog wat spelletjes gedaan en prijzen uitgedeeld en daarna was het zover! Tijd voor Frozen 2!

spelletje bioscoop frozen2

Ik zal niet te veel over het verhaal vertellen, want ik wil natuurlijk niets verklappen. Wat ik wel kan zeggen, is dat het een spannende film was, waarin Elsa en Anna op avontuur gaan in het betoverde bos. We kwamen ook meer te weten over het verleden en hun ouders. Kate (nu 5 jaar en 2 maanden) vond de film ook spannend, maar niet eng.

frozen 2 popcorn
Zelf heb ik erg genoten van de animatie; de beelden waren heel scherp en vloeiend, wat zorgde voor een levensecht gevoel. Soms leek het alsof je echt door de lucht zweefde als je naar het scherm keek en we keken geeneens in 3D.
Ook zaten er hele grappige stukjes in de film en leuke verwijzingen naar deel 1. Vooral het stukje waarin Olaf even het verhaal van de eerste film uitlegt, was erg leuk gedaan.
Er waren heel veel liedjes te horen, die vond ik persoonlijk wat minder. Vooral de vertaling van “Into the Unknown” naar “Onbekende Oord” vond ik niet zo goed gekozen. Maar misschien moet ik de liedjes nog wat vaker horen om ze beter te gaan vinden, dat heb ik wel vaker.

 

Frozen 2 slinger knutselen

Geïnspireerd door de film heb ik deze slinger bedacht en geknutseld. Als je de film gezien hebt, weet je waar de vier ruiten voor staan. Het lijkt mij een leuk project om te doen met Frozen-fans of een leuke versiering voor op een Frozen 2-feestje.

 

Dit heb je nodig

– Verschillende kleuren papier, het liefst licht- en donkerblauw, paars en turquoise
– Een geodriehoek
– Een potlood en stiften in ongeveer dezelfde kleur als het papier
– Een schaar
– Katoen of wol
– Plakband

 

Zo maak je de Frozen-slinger

Teken met potlood en behulp van de geodriehoek een langgerekte ruit. Je kunt dit op gevoel doen of bijvoorbeeld volgens onderstaand voorbeeld:

afmetingen ruit frozen knutselen

Knip negen ruiten uit de verschillende kleuren papier. Teken vervolgens de symbolen op de ruiten. Ik heb het als volgt gedaan:

frozen 2 symbolen

Voor een strakke buitenste rand is het handig om eerst vier puntjes te zetten en daartussen met een liniaal of geo-driehoek lijnen te trekken:

ruit lijn tekenen frozen 2 knutselen

Het blauwe symbool vond ik het lastigste om na te tekenen, dat heb ik zo gedaan:

frozen 2 element blauw

Alle losse symbolen:

frozen 2 symbols

Dit is een verticale slinger. Je hebt dus meerdere draden wol of katoen nodig, waarop je de verschillende kleuren ruiten vast zet door middel van een plakbandje aan de achterkant.

frozen 2 slinger ruiten vast plakken

Ik heb gekozen voor zeven draden, met daarop steeds vijf ruiten (eentje met zes).

frozen2 slinger

Laat de plek van de ruiten steeds een beetje anders zijn. Hang vervolgens de draden naast elkaar op en je bent klaar:

frozen 2 garland
Kate en ik hebben een hele gezellige moeder- en dochterdate gehad. We hadden de late film, dus daarna zijn we ook nog lekker wat gaan eten met z’n tweeën in de binnenstad van Utrecht. Wil je ook eens zoiets doen? Hou dan de site van Kinepolis in de gaten!

 


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Kinepolis


Bewaar op Pinterest:
frozen 2 slinger knutselen pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter