Toen ik vorige week thuis kwam van een Sinterklaasfeestje voor de kinderen, lag er een écht cadeautje op mij te wachten. Het was de huishoudplanner van Firma Huishouden. En die kan ik wel gebruiken, want mijn huishouden ontspoort eigenlijk altijd aan het einde van het jaar.
Deze mooi vormgegeven ringband is eigenlijk veel meer dan een agenda of planner. In dit bericht vertel ik je alles over de handige en leuke onderdelen die hij bevat.

review huishoudplanner firma huishouden

Handige onderdelen huishoudplanner

Naast de standaardonderdelen, zoals ruimte voor je persoonlijke gegevens, verjaardagen en een overzicht van feestdagen, bevat deze planner een aantal hele handige extra’s. Van deze onderdelen vind ik het echt superhandig dat ze er in zitten:

Snelle reset

Zoals ik net al opbiechtte is mijn huishouden in november en december vaak niet in al te beste staat. In de planner staat een handig stappenplan waarmee je je huis in vijf dag weer op de rit krijgt. Kan ik goed gebruiken!

snelle reset huishouden

 

Doelen stellen, focus en reflecteren

Een ander onderdeel dat verweven zit in deze agenda is dat je geholpen wordt met het stellen van doelen en het uitvoeren van de stappen om je doel te behalen. Door de hele Firma Huishouden Planner heen zie je dit terugkomen, wat je helpt om je focus te houden. Ik schrijf mijn doelen meestal op in een apart boekje of ik hou ze digitaal bij, maar het is natuurlijk veel handiger om alles op één plek te hebben.

 

Hele jaar door

In de planner staan geen maanden of dagen ingevuld. Dit zorgt ervoor dat je het hele jaar door kun beginnen met het in gebruik nemen van deze agenda. Nu komt het bij mij nog precies zo uit dat ik in januari ga beginnen, maar ik ben blij met de mogelijkheid.

agenda hele jaar door

Checklists en routines

Oh, hoe vaak heb ik wel niet geklungeld met checklists voor mijn huishoudroutines. Ofwel iedere dag hetzelfde rijtje opschrijven in mijn bullet journal (totdat ik erachter kwam dat een habit tracker hier beter voor werkt) of op een digitale manier die binnen de kortste keren uit te klauwen liep (20x wc schoonmaken, herkenbaar voor iemand?)
In deze agenda zijn ze al voor je ingevuld. De wekelijkse en maandelijkse taken aan het begin van iedere maand en de ochtend- en avondroutine per dag. Vind ik erg fijn.

Die routines kun je trouwens aan het begin zelf bepalen en invullen:

ochtendroutine planner

Weekmenu en boodschappen

Mijn weken lopen gewoon beter als ik een weekmenu bedenk en de boodschappen bestel. Dit doe ik eigenlijk altijd op losse blaadjes en regelmatig vergeet ik het, waardoor ik meerdere keren per week naar de supermarkt moet en we vaker eten bestellen dan we zouden moeten doen.
In deze agenda is er iedere week ruimte om je weekmenu in te vullen. Dit zorgt er waarschijnlijk voor dat ik het vaker ga doen. De ruimte voor de boodschappen is niet zo groot; die is vooral handig voor producten die op zijn.

weekmenu boodschappen agenda

Budgetteren in agenda

Tot slot is er aan het eind van iedere maand ruimte om je geldzaken bij te houden. Dit is iets waar ik niet zo goed in ben en ik kan dit duwtje in de rug dus zeker gebruiken.

budgetteren in agenda

Leuke onderdelen van de planner van Firma Huishouden

Dat waren de handige onderdelen, de planner bevat echter ook nog een paar onderdelen die gewoon leuk zijn, zoals:

 

Het design

De planner is mooi om naar te kijken, met vrolijke zachte kleurtjes en leuke design elementen. Iedere maand wordt gescheiden door een tabblad, waardoor je snel bij de juiste maand kunt komen (ok dat is eigenlijk ook nog een handig ding).

Iedere week een inspirerende quote

Wat ik erg leuk vond, is dat er iedere week een andere inspirerende quote bij je weekagenda staat. Bijvoorbeeld deze:

 

inspirerende quotes agenda

Plan-stickers

Bij de planner zat nog een verrassing, namelijk twee stickervellen met plan-stickers! Dat maakt het plannen van mijn dagen nog net iets leuker.

firma huishouden planner stickers

 

Minpuntjes

Om deze review compleet te maken, ben ik ook op zoek gegaan naar eventuele minpuntjes. De enige twee die ik op dit moment kant bedenken zijn deze: de kaft ziet er niet zo stevig uit en de planner is wellicht wat te groot voor in mijn tas.
Ik ben benieuwd hoe de huishoudplanner er over een tijdje uit zal zien na intensief gebruik. De voor- en achterkant zijn van dikker karton dan de rest van de pagina’s, maar het is geen harde kaft.
En de planner is dus best groot, ongeveer 24 bij 25 centimeters. Dat is natuurlijk wel nodig omdat je er ook zoveel in kwijt kunt, maar niet altijd even handig voor onderweg.

Handig en leuk cadeau voor drukke moeders

Al met al ben ik toch superenthousiast over deze huishoudplanner. Hij heeft me gelijk al geholpen om mijn ochtend- en avondroutine weer in ere te herstellen. Voor de snelle reset heb ik helaas nog geen tijd gehad, want het blijft een drukke periode. Maar ik kan niet wachten om er in januari goed mee aan de slag te gaan.

huishoudplanner firma huishouden

 

Het is een heel handig en leuk cadeau voor drukke moeders voor bijvoorbeeld de kerstdagen. Of gewoon voor jezelf natuurlijk! Je kunt de Firma Huishouden Planner bestellen via de Firma Huishouden Shop.

 


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Firma Huishouden


Bewaar op Pinterest:
handige huishoudplanner pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics