Ben je nog op zoek naar een leuke en originele manier om je huis te versieren? Heb je al eens aan een raamtekening gedacht? Met een krijtstift kun je een tijdelijke illustratie maken op één van je ramen. En als tekenen niet je sterkste kant is, dan kun je een leuk sjabloon downloaden en printen om je te helpen. Ik mocht er één testen uit de webshop Krijtstifttekening én ik mag een sjabloon weggeven. Lees snel verder voor mijn ervaringen en tips en natuurlijk de winactie!

Webshop Krijtstifttekening

Een tijdje terug werd ik benaderd door Ceciel van Ceciel Maakt of ik een sjabloon uit haar webshop Krijtstifttekening wilde reviewen. Dat vond ik een leuk idee. Een tijdje terug had ik al een krijtstift gekocht, maar ik was er nog steeds niet aan toe gekomen om deze uit te proberen. Dus dit was een mooie stok achter de deur. Ik mocht een sjabloon uit de webshop uitkiezen en omdat het bijna Halloween is, besloot ik voor een raamtekening Halloween te gaan.

Raamtekening Halloween

Om de krijtstifttekening mooi op het raam te krijgen is het handig om de volgende dingen klaar te leggen:

– Plakband
– Schaar
– Het sjabloon
– Handschoenen
– Washi-tape
– Krijtstift

Het sjabloon krijg je als PDF toegestuurd, dus je kunt direct aan de slag. Ik kreeg twee maten toegestuurd en ik koos voor de grote variant. Hiervoor heb ik 4 A-tjes geprint. Om deze vier vellen netjes aan elkaar te krijgen, heb ik een smal randje afgeknipt, zodat het mooi aansloot. Vervolgens heb ik het aan elkaar geplakt met plakband.

Wij wonen in een drive-inwoning en hebben dus geen huiskamerraam naast de voordeur. Wel hebben we aan de achterkant van ons huis mooie grote ramen in de huiskamer. Hier is het het leukst als wij de tekst goed kunnen lezen en zien, want van buitenaf ziet verder niemand deze tekst, behalve de achterburen. Daarom plakte ik het gewone sjabloon aan de buitenkant met washi-tape op de ruit (washi- of schilderstape gaat makkelijk en zonder restjes weer van de ruit af. Wel fijn, want ik had speciaal voor deze review de ramen gezeemd ;-P). Bij het op de ruit plakken had ik alvast één handschoen aan gedaan. Zo kon ik het tape vastdrukken, zonder dat ik vingerafdrukken achterliet. Het sjabloon is ook beschikbaar in spiegelbeeld. Dit is handig als je wilt dat de krijtstifttekening van buitenaf leesbaar is.

Daarna was het een kwestie van de tekening overtrekken met de krijtstift op het raam (met handschoenen aan, zodat je gewoon tegen het raam kunt leunen. Je hebt dan wel steun en kunt daardoor netter tekenen, maar je laat geen vlekken achter). Dat ging nog best lastig op dubbelglas. Het scheelde een hoop als ik één oog dichthield, maar dat werd op een gegeven moment ongemakkelijk. Maar naarmate ik langer bezig was, lukte het steeds beter om het sjabloon als leidraad te gebruiken en kon ik allebei mijn ogen open houden.

Ik vond het nog moeilijk om mooie strakke lijnen te maken, maar dit was dan ook mijn eerste raamtekening met een krijtstift. En ik vraag me ook af of de kwaliteit van mijn krijtstift hier iets mee te maken heeft. De vlakken zijn gestreept, niet helemaal egaal.

Maar dit ligt dus meer aan mijn techniek en/of materiaal dan het sjabloon. Het sjabloon vond ik erg fijn om mee te werken. En voor het Halloween-thema vond ik het niet zo heel erg. Dit is het eindresultaat:

Winactie

Heb je ook zin gekregen om een mooie raamtekening op je ruit te zetten? Ik mag één sjabloon weggeven. Je mag zelf een sjabloon kiezen (met uitzondering van de sjablonen op maat), dus je kunt ook bijvoorbeeld gaan voor een Sinterklaas-, winter- of kinderverjaardagsjabloon.

Om mee te doen laat je een leuke reactie achter onder dit blogbericht of onder dit Facebookbericht.

Je kunt meedoen tot en met vrijdag 27 oktober 2017. Op zaterdag 28 oktober zal ik de winnaar mailen.

Heb jij wel eens een krijtstifttekening gemaakt?


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ceciel Maakt.Bewaar op Pinterest:

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: