Ben je op zoek naar binnen-activiteiten voor kinderen zonder schermen? Om het beeldschermgebruik van je kind te beperken? Of vraag je je gewoon af wat te doen met regen met een kind of wat te doen met een kind van 10 jaar. Of zoek je juist leuke binnen spelletjes met peuters? In dit bericht vind je leuke kinderactiviteiten binnenshuis, voor jonge en oudere kinderen. En ook educatieve activiteiten voor een schoolkind. 

kinderactiviteiten binnen

Het lijkt er nu toch echt op dat het weer minder goed wordt. Dus ik ben op zoek gegaan naar leuke kinderactiviteiten voor binnen, zonder schermen. Bij verschillende creatieve mamabloggers heb ik elf leuke activiteiten gevonden, allemaal Nederlandstalig. Ik link ook nog naar een aantal activiteiten op deze blog, dus pin deze post op Pinterest zodat je hem op een een regenachtige (mid)dag makkelijk terug kunt vinden!

 

Dinosaurus fossielen maken van zoutdeeg

Als je een dino-fan in huis hebt, dan moet deze activiteit op jullie knutsel-bucket-list; dinosaurus fossielen maken van zoutdeeg. Maar dit idee is ook her te gebruiken met andere dieren, Lego, schatten uit de natuur, etc. Maya vertelt je precies hoe je deze fossielen kunt maken, inclusief recept voor het zoutdeeg.

kinderactiviteiten binnen - Dinosaurus fossielen maken van zoutdeeg

DIY: klei maken van maizena en scheerschuim

Zelf klei maken is erg leuk om te doen. Ik gebruik meestal een recept waarbij je kokend water moet gebruiken, dit is dus niet geschikt voor kinderen om zelf te doen. Maar dit recept voor klei van maizena en scheerschuim van Josan is dat wél. Lekker kliederen en ontdekken; hier zijn je kinderen wel een tijdje zoet mee.

kinderactiviteiten binnen - DIY: klei maken van maizena en scheerschuim

Zelf puzzels maken

Ilse maakte deze fruitpuzzels voor haar peuter en als je wilt kun ze downloaden op haar blog. Wat oudere kinderen kunnen zelf een puzzel maken, bijvoorbeeld van een mooie afbeelding in een tijdschrift of een tekening. Volg verder de instructies van Ilse hoe je ze mooi houdt (deze stappen zijn ook heel leerzaam).

kinderactiviteiten binnen - Zelf puzzels maken


preview 50 fotografieopdrachten voor kinderenWil je je kinderen op een leuke en creatieve manier bezighouden? Ontdek deze 50 fotografieopdrachten! Elke kaart bevat een unieke opdracht om je kinderen te inspireren en uit te dagen terwijl ze actief blijven. 


DIY: zelf een sneeuwbol maken

Sneeuwbollen hebben iets magisch, zeker voor kinderen. Even schudden en dan kijken hoe de glitters dwarrelen. En je kunt ze dus ook gewoon zelf maken! Sofie vertelt je precies hoe je zelf een sneeuwbol kunt maken. Een leuk creatief werkje en ook een origineel zelfgemaakt cadeau-idee!

kinderactiviteiten binnen - DIY: zelf een sneeuwbol maken

Experimenteren met kleuren

Experimenten zijn hier in huis altijd een groot succes. Kimberley deed vier experimenten met kleuren met haar kinderen. Leuk en leerzaam op bijvoorbeeld een regenachtige middag. Van al die kleuren word je vanzelf weer vrolijk ;-).

kinderactiviteiten binnen - Experimenteren met kleuren

Spelen met ‘loose parts’

Linda heeft een interessant en duidelijk stuk geschreven over het spelen met ‘loose parts’. Zeker de moeite om even door te lezen en daarna je kind(eren) los te laten gaan met kleine onderdelen die je al in huis hebt. Mijn jongens vonden het altijd erg leuk om loose parts te gebruiken als lading van treinen en ook Kate kan tijden zoet zijn met kleine steentjes of kraaltjes.

Super helden maskers maken

Melanie schreef een handige DIY (mét gratis sjabloon) voor het zelf maken van maskers. Ze beschrijft hoe je een basismasker kunt maken en hier zijn natuurlijk eindeloos veel variaties op mogelijk. Na het maken van deze maskers, moet er natuurlijk mee gespeeld worden, dus ze zijn weer lekker even bezig :).

kinderactiviteiten binnen - Super helden maskers maken


Gerelateerde berichten

Schermtijd regels voor kinderen – gratis handige printable
Zo maak je een geheimtaalwiel
Activiteiten voor als het regent in de zomervakantie
5 fijne motoriek oefeningen ter voorbereiding van een juiste pengreep

Anti-verveel pot printable
Makkelijke Pokeball-taartjes maken


 

Roblox Escape room

Roblox fans in huis? Ze van de schermen krijgen gaat waarschijnlijk makkelijk met behulp van deze Roblox Escape room voor thuis. Het voorbereiden kost jou niet zoveel tijd met deze handige printable en de kinderen kunnen hem vervolgens vrijwel helemaal zelf oplossen.

 

DIY autoweg van masking tape

Masking (of schilders)tape is ideaal voor tijdelijke dingen. Het is namelijk weer makkelijk te verwijderen, zonder dat het plakresten achterlaat. Op Leuk met Kids kun je zien hoe je een leuke speelbaan voor auto’s en anders speelgoed op de vloer kunt maken.

kinderactiviteiten binnen - DIY autoweg van masking tape

Schepijs maken om te spelen

Als je het niet erg vindt om achteraf de zooi resten van een leuke speelsessie op te ruimen, dan moet je dit idee echt eens proberen: schepijs maken om mee te spelen. Emy beschrijft precies hoe je speelijs, verschillende toppings en ‘slagroom’ kunt maken. Een super leuk sensory play idee!

kinderactiviteiten binnen - Schepijs maken om te spelen

Regen in een zakje

Shanna blogt niet zo vaak, maar áls ze het doet zijn het wel hele leuke ideeën! Ik vond het nog moeilijk kiezen welke activiteit van haar blog een plekje in deze lijst zou krijgen. Uiteindelijk ben ik voor het idee van regen in een zakje gegaan, maar kijk zeker even rond op haar site voor nog meer kinderactiviteiten voor binnen.

kinderactiviteiten binnen - Regen in een zakje

Meer leuke activiteiten zonder schermen

Super Mario Speurtocht

kinderactiviteiten binnen - Super Mario Speurtocht
Super Mario Speurtocht

Slijm maken

kinderactiviteiten binnen - Slijm maken
Slijm maken

Een tijdcapsule maken

kinderactiviteiten binnen - Een tijdcapsule maken
Een tijdcapsule maken

Wat is jullie favoriete activiteit zonder schermen?

Bewaar op Pinterest:
kinderactiviteiten binnen Pinterestkinderactiviteiten binnen - gave ideeen kinderen pinterestbinnen-activiteiten voor kinderen zonder schermen


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter


SpeelgoedSpeelgoed