Deze Pokemon Pokeball taartjes zijn gemaakt in een handomdraai. Je hoeft niet te bakken of iets op te laten stijven, en omdat alleen de aardbeien klein gemaakt hoeven te worden, kun je kinderen ze helemaal zelf laten maken (geef ze gewoon een niet te scherp mesje). Leuke activiteit voor op een Pokemon kinderfeestje!

Pokemon Pokeball taartjes

Gisteren is Ewan 9 jaar geworden en afgelopen zaterdag hebben we zijn verjaardag al gevierd voor familie. Hij wilde weer graag een feest met Pokemon-thema. Omdat het mij een beetje saai leek om precies hetzelfde als vorig jaar te doen, besloten we voor een iets andere variant te gaan, namelijk Pokemon Sun en Moon. Hierover later meer. Maar bij welk Pokemon-thema dan ook, lekkernijen in de vorm van Pokeballs kunnen natuurlijk altijd. Toen ik vorige week boodschappen aan het doen was met Kate en zij deze kleine taartbodems aanwees, kreeg ik ineens een goed idee; kleine Pokeball-taartjes! De aardbeien hadden we al in ons mandje zitten en rozijntjes hebben we altijd in huis, dus naast de bodempjes hoefde ik alleen nog een bus slagroom te kopen. De taartjes zijn makkelijk en snel te maken en heel erg lekker 😀

Benodigdheden Pokeball taartjes

Zanddeeg gebakbodems
– Aardbeien
– Donkere rozijnen
– Slagroom

Zo maak je de Pokemon Pokeball taartjes

Zoals ik al zei zijn de taartjes heel makkelijk te maken. Het was Kate haar idee om gebakjes te maken, dus ze heeft ook meegeholpen. Als eerste hebben we de aardbeien gewassen en in kleine stukjes gesneden.

Vervolgens spuit je in iedere bodem een toefje slagroom, genoeg om de bodem te vullen, en dit strijk je glad met een mes. Van acht rozijntjes kun je de donkere lijn van de Pokeball maken en de bovenste helft beleg je dan met de stukjes aardbei. Easy peasy toch?


Gerelateerde berichten

De Batbanaan; een gezonde Batman traktatie
Zelf gekleurde popcorn maken
Minecraft-traktaties
Pokeball cupcakes; zo maak je ze


Zo zien de taartjes eruit als ze klaar zijn:

Ze smaakten heerlijk! Het enige nadeel is dat de slagroom vrij snel verpieterd, dus je kunt ze niet al te lang van tevoren maken. Wil je ze echt als traktatie voor op school meegeven dan kun je beter een wit glazuur maken van poedersuiker en water en de bodems daarmee insmeren (zoals bij de deze zoete eieren van Elsa). Maar wil je een Pokemonfan een keer verrassen bij de koffie dan kan ik je zeker aanraden om deze eens te proberen!

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: