Het heeft even geduurd, maar nu beginnen de freakshakes Nederland ook te veroveren. Naar de freakshake calorieën kun je beter maar niet kijken, maar ze zien er wel heel gaaf uit en zijn super lekker! Ga jij voor een milkshake met donut of helemaal los? Zo maak je een makkelijke freakshake met chocoladesmaak.

chocolade freakshake facebook

Vorige week woensdag bestelde ik voor het eerst een freakshake bij een nieuwe ijswinkel in Utrecht. Mijn verwachtingen waren nogal hoog gespannen, omdat ik prachtige exemplaren op Pinterest voorbij had zien komen, ze designer freak shakes heten en hij zeven euro kostte. De uiteindelijke shake viel mij een beetje tegen. Gekleurde sprinkles op de rand van het glas, een flinke dot slagroom, een ijshoorntje op z’n kop erin en een verkruimeld koekjes eroverheen:

De milkshake zelf was wel heerlijk trouwens.

Maar het uiterlijk van de freakshake? Dat kon beter vond ik. Dus ik ben zelf aan de slag gegaan ;-P

Wat heb je nodig om zelf een freakshake te maken?

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, dat is het leuke van deze crazy shakes. Voor deze chocolade freakshake heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:
– Chocopasta
– Pure hagelslag
– Chocoladesaus (gekoeld)
– Milkshake van chocolade-ijs en melk
– Slagroom
– Kitkat
– Mini chocolade cupcake
De mini cupcakes had ik samen met Kate gebakken volgens dit recept: chocolademuffins met hagelslag.

mini cupcakes chocola

Overige benodigdheden freakshake

Zelf een milkshake maken gaat het makkelijkst met een blender (of staafmixer). Wij hebben al jaren een blender van Philips*, die ons goed bevalt. Het model wat wij hebben is inmiddels vervangen door een nieuwer, maar toen er laatst een onderdeel kapot was, konden we het nog heel makkelijk bestellen via de site van Philips zelf. Dat was heel fijn.
De freakshake worden meestal geserveerd in een glazen pot, bijvoorbeeld een Mason jar*. Ik heb gewoon een glazen conservenpot hergebruikt. In de pot op de foto heeft waarschijnlijk pastasaus gezeten. Voor de andere freakshakes die ik heb gemaakt, heb ik de kleine potjes van Hak gebruikt. Deze potten krijg je mooi schoon door ze eerst een uurtje in water te laten weken, dan vallen de labels er zo vanaf en vervolgens een keer mee te laten draaien in de vaatwasser. Voila; een hip glas voor niets ;-P
Verder heb ik nog een satéprikker (voor de cupcakes) en een mooi papieren rietje gebruikt.

Zo maak je zelf een extreme milkshake

Begin met het voorbereiden/versieren van de pot waar de freakshake in komt te zitten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met hagelslag of vlokken. Of van die chocoladebolletjes die je op de afdeling met bakartikelen bij de supermarkt kunt vinden. Om deze strooisels vast te laten plakken aan het glas, smeer je deze eerst in met chocopasta.

glazen pot rand nutella

Vervolgens kun je de hagelslag eroverheen strooien. Het handigst is om dit boven een bakje te doen en met een lepeltje, terwijl je het glas langzaam ronddraait. Zo vallen alle hagelslag die niet blijft plakken weer in het bakje.

chocolade_rand_hagelslag_freakshake

Maak nu eerst de milkshake. De hoeveelheden zijn natuurlijk afhankelijk van het glas dat je gebruikt. Voor een grote pot heb je al gauw vier grote scheppen chocolade-ijs nodig en een half kopje melk. Is het niet genoeg om mooi tot de rand te komen, dan kun je het altijd nog aanvullen met melk.

Voor een extra tof effect kun je in de binnenkant van het glas wat chocoladesaus doen. Als de chocoladesaus gekoeld is en dus wat dikker/stroperiger, dan loop het mooi langzaam naar beneden. Tip: giet niet gelijk uit het flesje, maar gebruik ook hier weer een theelepel terwijl je de beker schuin houdt en ronddraait.

diy freakshake chocola binnenkant glas

Giet zo snel mogelijk de milkshake in de glazen pot, om te voorkomen dat de chocoladesaus overal helemaal naar beneden loopt.

freakshake chocolade milkshake

Nu kun je gaan versieren! Spuit een flinke dot slagroom op de milkshake en doe hier ook weer allemaal lekkere dingen op, zoals bijvoorbeeld kleine stukjes cupcake en chocoladesaus. Of M&M’s, hagelslag, chocoladebolletjes, en karamel.

extreme milkshake maken chocola

Voor het extreme effect steek je er ook nog grotere lekkere dingen in; ik heb dus gekozen voor een mini cupcake en een reepje kitkat. Maar ook Oreo’s/chocoladestaafjes/sinassnippers/After Eights/chocolate chip cookies zullen het goed doen. Have fun en kijk wat je nog in huis hebt of wat je zelf het allerlekkerst vindt! Rietje erin en je freakshake is klaar:

lekker recept chocolade freakshake

Heb jij wel eens een freakshake gemaakt?

Bewaar op Pinterest:
chocolade freakshake pinterestmakkelijke freakshake pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics