Dit is een ontzettend fijn recept voor chocolademuffins. Volgens het originele recept van Nigella  uit het boek Feest* moet je ze maken met chocolate chips, maar daar is lastig aan te komen, vind ik. Daarom vervang ik die altijd door hagelslag of vlokken en dat gaat ook prima! Afgelopen zondag maakte ik deze muffins voor bij het ontbijt en ze waren weer heerlijk. Lees snel verder voor het recept chocolademuffins met hagelslag.

Heerlijk en makkelijk recept voor chocolademuffins met hagelslag.

Door de chocolate chips door hagelslag te vervangen is dit een recept geworden waarvan ik de ingrediënten vrijwel altijd in huis heb. Gevaarlijk eigenlijk haha, want deze muffins zijn verslavend lekker. Daarnaast maak je de muffins met zonnebloemolie, dus je hoeft er ook niet op tijd aan te denken om boter uit de koelkast te halen om zacht te laten worden. Op het moment dat je bedenkt dat je de muffins wilt maken, kun je ze gaan maken en een half uur later zijn ze al klaar! Verder heb je geen apparaten zoals een mixer nodig; een kom, maatbeker (en -schepjes) en een vork zijn al genoeg om het beslag te maken. Ideaal wat mij betreft.

 

 

Recept chocolademuffins met hagelslag

Makkelijk en snel recept voor heerlijke chocolademuffins, 12 grote muffins of ongeveer 30 minimuffins

Ingrediënten chocolademuffins met hagelslag

– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 0,5 theelepel baking soda*
– 2 eetlepels cacao
– 175 gram suiker
– 150 gram (pure) hagelslag
– 250 ml melk
– 90 ml zonnebloemolie
– 1 ei (groot)
– 1 theelepel vanille-aroma

Zo maak je chocoldemuffins met hagelslag

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Weeg en meet alle ingrediënten zorgvuldig af. De droge ingrediënten doe je allemaal samen in een kom (veel keukenweegschalen hebben een doorweegfunctie*; dan kun je het gewicht steeds weer op 0 zetten, dus je hoeft alleen deze kom vuil te maken) en roer ze door elkaar. Doe vervolgens alle natte ingrediënten bij elkaar in een maatbeker en meng die goed met een vork. Daarna giet je de natte ingrediënten bij de droge en roer je tot je geen poederige bloem meer ziet. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak ze in 20 minuten gaar.

Hou jij van chocolademuffins?

Chocolade muffins recept. Supermakkelijk; je hebt alle ingrediënten vast al in huis.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: