Het kerstdiner is een moment van gezelligheid en samenzijn, zeker voor kinderen. Lekker eten, cadeautjes… Maar het volwassen eten valt niet altijd in de smaak. Om ervoor te zorgen dat de kleintjes ook genieten van deze feestelijke avond, zijn hier vijf leuke en smakelijke kinderhapjes die gegarandeerd een hit zullen zijn bij de jongere gasten tijdens het kerstdiner.
kerstdiner kinderhapjes omslag

Kerstdiner kinderhapjes

kerstdiner kinderhapjes

Gevulde eieren kerst

We begonnen met een dozijn gevulde eieren maken. Dit is een eenvoudige en leuke activiteit om samen met kinderen te doen. Kook de eieren hard, haal het eigeel eruit en meng dit met wat mayonaise, mosterd en eventueel kruiden zoals fijngesneden bieslook. Laat de kinderen helpen met het vullen van de eiwithelften. Heb je geen (zin in) een spuitzak, dan kun je dit ook prima met twee theelepeltjes doen. Voor een kersttouch kun je het mengsel versieren met drie granaatappelpitjes en een groen blad, bijvoorbeeld platte peterselie of koriander.

gevulde eieren kerst

Marshmallow kerstlolly’s

Deze zoete traktatie is eenvoudig te maken en ziet er feestelijk uit. Steek een lollystokje of prikkertje in een marshmallow, doop het in gesmolten (witte) chocolade en strooi er kleurrijke sprinkles (liefst groen en rood) over. Het is een gegarandeerde winnaar bij kinderen en eenvoudig genoeg om ze te betrekken bij het maken ervan.

marshmallow kerstlollies

Kerstboompjes van brownies

Een kerstboom met chocoladesmaak is ook een goed idee. Snijd brownies (zelfgebakken of gekocht) in de vorm van een kerstboom en versier ze met groene en rode bolletjes als kerstversiering. Deze kun je vastplakken met wat glazuur (meng wat poedersuiker met een paar druppels water) of gesmolten chocola als je dat toevallig overhebt van een ander kinderhapje.

kerstboompjes brownies

Aardbeien kerstmuts

Gezond en feestelijk gaan goed samen met deze schattig kerstmutsen. Smelt een (halve) reep witte chocola op de au-bain-marie manier en maak de aardbeien schoon. Prik dan een aarbei aan een cocktailprikkertje en dip de onderkant in de gesmolten witte chocolade. Maak het helemaal af door het topje van de aardbei ook van wat witte chocola te voorzien.

aardbeien kerstmuts

Komkommer sneeuwpoppen

Maak gezonde sneeuwpoppen van plakjes komkommer, gevuld of besmeerd met roomkaas. Snij een komkommer in plakjes, verwijder de zaadlijsten en vul ze met roomkaas. Gebruik stukjes wortel voor de neus, rozijnen of zwarte olijven voor de ogen en pretzels voor de armen. Niet alleen gezond, maar ook leuk om te maken en te eten. Kate heeft deze sneeuwpoppen helemaal zelf gemaakt. De pretzels erin steken ging wat lastig, dus die heeft ze maar weggelaten op een gegeven moment. Nog steeds leuk toch?

komkommer sneeuwpoppen

Nog meer inspiratie voor kerstdiner kinderhapjes

Op deze site kun je nog meer inspiratie voor kerstdiner kinderhapjes vinden. Bekijk bijvoorbeeld eens deze kerstappeltaart en andere makkelijke kersthapjes. Of deze mini saucijzenbroodje met een ster, ook heel leuk voor het kerstdiner op school.

Kerstdiner kinderhapjes – lekker en leerzaam

Deze kinderhapjes brengen niet alleen vreugde aan het kerstdiner, maar je kunt de kinderen ook betrekken bij de voorbereidingen, wat zorgt voor een gezellige (en leerzame) activiteit. Of je nu gaat voor zoet of gezond, deze hapjes zijn zowel leuk om te maken als om op te eten. Met deze ideeën wordt het kerstdiner een feestelijke en smakelijke ervaring voor de hele familie.

Fijn kerstdiner alvast!

Bewaar op Pinterest:

kerstdiner kinderen hapjes Pinterest afbeelding


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: