Vorige week maakten wij fruitijsjes, als onderdeel van de Mama Challenge 2017. De ijsjes zitten boordevol fruit, in dit geval met aardbeien, frambozen en sinaasappel(sap). Ze zijn hierdoor wel wat ‘sterker’ van smaak dan een gewoon waterijsje, maar een portie vitamine heb je wel gelijk binnen. Het maken van de ijsjes is helemaal niet moeilijk, ik laat je stap-voor-stap met foto’s zien hoe wij het gedaan hebben.

Recept fruitijsje met aardbeien, frambozen en sinaasappels

Lekker en zomers recept voor heerlijke ijsjes van fruit, voor 6 ijsjes

Benodigdheden aardbei-framboos-sinaasappel-fruitijsjes

– sap van 2 sinaasappels
– 200 gram aardbeien
– 75 gram frambozen
– 40 gram witte basterdsuiker
– 3 eetlepels water
– 1 eetlepel grenadine
– ijsvormen, die wij gebruikten komen van de Action

Zo maak je fruitijsje met aardbeien, frambozen en sinaasappels

1. Meng het water en de basterdsuiker in een steelpannetjes, zet het op een laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Giet daarna het sinaasappelsap en de grenadine erbij.

2. Snijd de aardbeien in stukjes en pureer ze samen met de frambozen met een staafmixer. Druk dit fruitmengsel daarna door een zeef met behulp van de bolle kant van een lepel.

3. Meng deze twee mengsels en vul de ijsvormen ermee.

Een nachtje in de vriezer en klaar zijn je ijsjes!

 

Mama Challenge 2017

Dit bericht is onderdeel van de Mama Challenge 2017. Joyce van Mama Kletst deelde recepten voor fruitwater voor deze uitdaging.

In onderstaande link party kun je zien waar de andere deelnemende mamabloggers over geschreven hebben:

 

Facebook groep

Ook via de Facebook groep Mama Challenge 2017 kun je op hoogte blijven van nieuwe blogpost in het kader van de challenge. En als je geen blogger bent kun je hier ook je ervaringen delen door bijvoorbeeld foto’s of een kort verslag.

Maken jullie wel eens zelf ijsjes?

Bewaar op Pinterest:

aardbei framboos sinaasappel ijsjes

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: