We hebben deze zomervakantie al een paar regenachtige dagen gehad. Wat ons betreft precies een goede mix van mooi weer, uitstapjes en chilldagen. Want dat wordt het bij ons al gauw als het regent, lekker een dagje hangen met de schermen. Om het niet al te bont te maken, struin ik meestal ook Pinterest af voor een leerzame of leuke activiteit. Dit is wat wij deze vakantie hebben gedaan terwijl het buiten regende.


Pyjama- en schermendag

 

De eerste dag met slecht weer deze vakantie, was de dag dat we weer thuis waren na twee dagen Efteling. Ik wist dat Ewan erg veel zin had in een dag onbeperkte schermen en omdat we twee dagen vrijwel de hele dag buiten waren geweest, had ik het stiekem al ingepland. En toen werkte het weer ook nog mee zodat ik me niet schuldig hoefde te voelen dat we binnen zaten ;-P

Een experiment: Pokemoneieren hatchen

Wie mij volgt op Instagram of Facebook heeft het misschien al langs zien komen; dit super gave experiment waarbij we Pokemoneieren lieten uitkomen. Dit experiment moet je een paar uur van tevoren voorbereiden door wat Pokemonfiguurtjes (die van ons komen van Ali Express) te verstoppen in een bal gemaakt van baking soda met wat water. Met wat groene voedingskleurstof kun je er wat stippen op zetten, zodat ze echt op Pokemoneieren lijken. Een uurtje of twee in de vriezer, een fles azijn klaarzetten en het experiment kan beginnen:

Netflix kijken

Hier in huis heeft iedereen zijn eigen voorkeuren wat betreft de iPad en YouTube, maar af en toe zet ik een Disney-film van Netflix op die we dan verplicht samen kijken. Gezellig samen hangen op de bank. Een andere favoriet van ons op Netflix zijn de Beat Bugs, ik ben namelijk een grote Beatles-fan. Met Ewan zijn we begonnen om alle Star Wars films te kijken. Hij mag dan wat langer opblijven dat zijn broertje en zusje en we kijken met z’n drieën. In Disneyland Parijs mocht hij meedoen aan den Jedi Training Academy, dat was een erg gave ervaring:

Een bericht gedeeld door Fleur Miller (@mizflurry) op

 

 

Leren programmeren zonder schermen

Dit was ook weer een idee dat ik had gevonden op Pinterest; leren programmeren zonder schermen, namelijk door een Lego minifiguur door een Lego doolhof te laten lopen. Ik was een uurtje bezig met de voorbereidingen (printen, lamineren, uitknippen en LEGO klaarzetten), maar daarna konden we aan de slag. Voor Mack was dit zijn eerste kennismaking met programmeren (hij is 6 jaar), maar dat ging al best goed. Ewan heeft al wat meer ervaring en dan was ook te merken. Ik vond het erg leuk om ze op deze manier bezig te zien.


preview 50 fotografieopdrachten voor kinderenWil je je kinderen op een leuke en creatieve manier bezighouden? Ontdek deze 50 fotografieopdrachten! Elke kaart bevat een unieke opdracht om je kinderen te inspireren en uit te dagen terwijl ze actief blijven. 


Nieuwe Lego robot

Hebben jullie trouwens deze gave nieuwe Lego robot Boost* al gezien? Met deze set kun je vijf verschillende modellen bouwen, die je vervolgens kunt programmeren met behulp van een app. Ik moet me echt inhouden om  hem niet gelijk te bestellen ;-P.

 


Gerelateerde berichten 

Tijdens een regenbui in een tent zitten

Vorig jaar heb ik een pop-up tent bij het Kruidvat gekocht, om mee te spelen in de tuin. Vorige week stond de tent net op (niet dat dat zoveel werk is met zo’n pop-up geval ;-P), toen het begon te regenen. We zijn er toen met z’n allen in gaan zitten en luisterden en keken naar de druppels op het dak.

Knutselen

Natuurlijk knutselen we ook af en toe wat. Met Kate maakte ik deze ijsjes-knutsel: gewoon een hoorntje, wat bolletjes ijs en een toefje slagroom uit verschillende kleuren papier knippen en opplakken. Daarna heeft Kate de ijsjes nog ‘versierd’. Simpel maar leuk 🙂

Mama Challenge 2017

Dit bericht is onderdeel van de Mama Challenge 2017. Maaike deed allerlei leuke experimenten met haar kinderen en op byjon.nl kun je lezen over een activiteit waar wij ook weer mee bezig zijn nadat we in Parijs de Legowinkel bezochten.

In onderstaande link party kun je zien waar de andere deelnemende mamabloggers over geschreven hebben:

 

Facebook groep

Ook via de Facebook groep Mama Challenge 2017 kun je op hoogte blijven van nieuwe blogpost in het kader van de challenge. En als je geen blogger bent kun je hier ook je ervaringen delen door bijvoorbeeld foto’s of een kort verslag.

Wat is jullie favoriete activiteit als het buiten regent?

 

Bewaar op Pinterest:
Pokemon activiteit kinderen pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: