De challenge van vandaag, brouwsels maken, hebben we bij mijn zus thuis gedaan. Samen met neef Julius en twee nichtjes Steffi en Daisy zijn we gaan experimenteren.
Het begon vrij gestructureerd: ik had voor ieder kind een glazen potje waar ik al wat voedingskleurstof in had gedaan en daarna mochten ze om de beurt de het brouwsel maken. Dus eerst baking soda (een theelepel) toevoegen en daarna een half bekertje azijn. Daisy, de jongste, mocht als eerst (klik op de foto voor een vergroting):
Ze waren alle vier erg onder de indruk en wij, de moeders, ook. Daarna mocht Ewan het experiment doen en Steffi vond het een beetje eng, dus toen was Julius aan de beurt:
Toen hadden we dus nog een potje over en daar heeft Steffi een zakje bakpoeder in leeggegooid en Julius vervolgens de azijn bij gegooid om te kijken of dit hetzelfde effect had (bakpoeder is in Nederland volgens mij makkelijker te verkrijgen dan baking soda). En dan werkte ook! Toen was het experimenteren begonnen..

 

Daarna zijn we maïzena en water gaan mengen (Oobleck). Het was echt een experiment, want we hebben eerst water in de bak gedaan en zijn toen pas de maïzena gaan toevoegen. Het is handiger om het andersom te doen; eerst de maïzena, voelen hoe dat voelt, en dan pas steeds kleine beetjes water. Maar we waren aan het experimenten dus het was niet zo erg. We begonnen heel netjes met een lepel en roeren, maar al gauw zijn we onze handen gaan gebruiken:
We hebben steeds meer maïzena toegevoegd totdat we een dikke substantie hadden. Het is dan echt heel raar spul, vast en vloeibaar tegelijk. Als je er snel overheen wrijft voelt het helemaal glad aan. Je kunt het oppakken, maar vervolgens druipt het van je hand af. Echt heel erg leuk om een keer te proberen. Na afloop zaten we helemaal onder, maar de kinderen vonden het heel erg leuk. Alleen prinses Steffi vond het vies, maar wel interessant genoeg om er de hele tijd bij te blijven zitten.
We hebben ongeveer drie kwartier geëxperimenteerd en daarna moesten we opruimen en schoonmaken. Handen, armen en gezichten waren zo schoon met water. De tafel en de vloer waren meer werk, maar dat heeft mijn zus voor haar rekening genomen (nog bedankt daarvoor!). Ik maakte me een beetje zorgen over de kleren die helemaal onderzaten, maar wat bleek: als het opdroogt, kun je het er zo afvegen!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: