Paar dagen niet geblogd, omdat we een paar drukke dagen achter de rug hebben, maar ik heb grotendeels wel mee kunnen doen aan de challenge. De afgelopen drie dagen in vogelvlucht:

Dag 11 – Outside adventure – Naar het park

 

Naar buiten dus. Het was niet echt lekker weer (wel droog, maar niet zonnig en ook niet warm), dus zonder de challenge waren we vandaag waarschijnlijk niet voor de lol naar buiten gegaan. Maar nu dus wel! ’s Middags zou Ewan naar z’n oma gaan, dus we hadden niet al te veel tijd en konden dus niet al te ver weg. We hebben aan de overkant een leuk park, dus daar zijn we naar toe gegaan. Als we naar het park gaan, gaan we bijna altijd naar de speeltuin, dus ik probeerde deze keer een ander rondje te lopen en er een echt herfstavontuurwandeling van te maken en dingen te verzamelen, maar dat is niet gelukt. Ewan wilde de hele tijd naar de speeltuin. We hebben wel een iets uitgebreidere route dan anders genomen, maar we kwamen toch al gauw bij de speeltuin uit. Maar we hebben lol gehad en zijn een uur in het park geweest, dus dat was mooi. Hier wat foto’s:


Lekker middenin de bladeren


We hebben wel wat blaadjes verzameld


Op de glijbaan


Mijn twee aapies op de schommel

Dag 12 – Field trip – Sinterklaasintocht

Iets doen buitenshuis en in de buurt, leuk voor kinderen. Op de dag dat Sinterklaas aankomt. Dat werd natuurlijk de Sinterklaasintocht in de stad! ’s Ochtends twijfelde ik nog een beetje, maar toen ik de challenge zag, wist ik dat we moesten gaan. We hebben eerst de intocht op televisie gekeken en daarna hebben we (Ewan, oma Chantal en ik) de bus naar de stad genomen. We waren precies op tijd voor de optocht, we hadden een mooi plekje en binnen vijf minuten kwam de stoet langs. Daarna zijn we nog naar het Domplein gegaan, waar Sinterklaas nog even kwam zwaaien op een balkon. Er was daar ook vanalles te doen, waaronder een demonstratie van het Spoorwegmuseum over stoom en stoomfluiten. Dat vond Ewan natuurlijk prachtig! Hij was wel erg moe en tijdens het lopen naar de bushalte voor de terugrit, viel hij in slaap. Hier weer wat foto’s:


Handen alvast klaar voor als Zwarte Piet langskomt


Zwarte Pieten!


Vol verwachting klopt ons hart


Snoepgoed van Piet


Gelukkige Ewy


Op het Domplein

Dag 13 – Sticky Art – Creatief met stickers

Ik wist niet zeker of het vandaag zou lukken om de challenge te doen. Vanmorgen moest er natuurlijk naar de nieuwe Thomasfilm gekeken worden, die Ewan in z’n schoen had gekregen. En Mack had baby-Duplo gekregen, waardoor Ewan ook weer graag met zijn eigen Duplo wilde spelen. ’s Middags zouden we naar Antwerpen gaan om de verjaardag van Lola te vieren. Ik had wel een bananentaart gebakken en op het moment dat ik die in de oven wil zetten, komt Ewan de keuken in met de mededeling dat hij een taart wil bakken.. Net iets te laat, dus ik beloof hem dat we hem later samen gaan versieren en bedacht met dat dit vast ook wel onder de challenge mag vallen:) Tijdens het versieren bedenkt Ewan dat de taart voor Lola is en dat is eigenlijk een heel goed idee! Dit is de taart geworden:

We hebben er echt heel gezellig samen aan gewerkt:) Later hebben we toch nog wat meer in de lijn van de challenge geknutseld. Ik had van één cadeau voor Lola een soort spiegel geknutseld, omdat ik geen inpakpapier meer had 🙂 De onderkant van deze ‘spiegel’ heb ik toen door Ewan laten versieren met dierenstickers. Het zijn foam stickers van de HEMA, maar ze zijn leuk om mee te spelen. Met deze stickers heeft Ewan het altijd over de mama- en de babydieren (het zijn twee maten) en we benoemen ook de verschillende dieren en kleuren. Het cadeau was een ton met knutselspullen en Ewan moest de sticker dus in de rondte plakken, dat was weer eens wat anders dan op een plat vel.

Hij heeft er één lange rij van dieren van gemaakt, die volgens hem ‘steeds verder omhoog’ ging.

Het lijkt me wel leuk om deze opdracht nog een keer te doen, maar dan met wat meer dingen om op te plakken. Ook het idee met contact paper (ik denk dat dat in Nederland gewoon plakplastic heet, of je koopt van dat spul waar je ook ramen mee kunt afplakken) vind ik erg leuk. Ik merk wel dat ik de opdrachten in het weekend lastiger uit te voeren vind dan doordeweeks. Dus ik kijk weer erg uit naar de opdracht van morgen.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: