Ik weet niet zo’n goede vertaling voor Sensory Tub (voelbak is ook zo wat;) en ik vind dit leuk klinken, dus ik heb het ook onder deze naam geïntroduceerd bij Ewan. Hij vond de challenge van vandaag superleuk en is er de hele ochtend mee bezig geweest 🙂

Zo begonnen we:

Ewan vindt het heerlijk om met kleine dingen te spelen, hij houdt ook erg van ministeck, knikkers en van die gekleurde foam bloemetjes die ook in de sensory tub zitten. Ik vind het vaak wat minder, want binnen korte tijd ligt het meeste op de grond en nu met Mack op de grond moet ik erg opletten. Dus ik verwachtte al dat deze challenge weer een succes zou zijn. Hij begon met scheppen en toen ik een lading door een lege keukenrol liet gaan, vroeg hij om de lege wc-rol om hetzelfde te doen:

Mack mocht ook even voelen, maar het was natuurlijk wel super opletten bij hem, want zodra hij iets voelde dat hij kon pakken was het al onderweg naar zijn mond (papa moest dan ook de foto maken). Maar hij vond het ook erg leuk.

Op een gegeven moment heb ik Ewan z’n knikkers ook toegevoegd en moest de eierdoos gevuld:

Het was natuurlijk niet zo handig dat Ewan alles buiten de bak legde, dus ik vertelde hem dat het de bedoeling was dat hij boven de bak bleef spelen en dat heeft hij vervolgens de rest van de tijd gedaan (kwartje moest even vallen bij mij..). En toen kwamen de treinen er weer bij. De dingen in de sensory tub waren natuurlijk zeer geschikt als lading voor de wagons. Op een gegeven moment ben ik gaan douchen en toen ik terug kwam had hij de wagons ieder een andere lading gegeven:

En toen bedacht ik me dat ik de pompons was vergeten! Die er bij gegooid:

Maar dat was niet helemaal de bedoeling volgens Ewan:

Ewan heeft heerlijk gespeeld. De eerste twintig minuten heb ik er bij gezeten en later ook nog een kwartier. In totaal heeft hij er 2,5 uur mee gespeeld (even korte onderbreking voor het aankleden). Het opruimen was goed te doen, omdat hij goed boven de bak bleef spelen. Na afloop waren er wel wat rijstkorrels op de grond gevallen, maar die waren zo weg met de stofzuiger (dat kan met de ministeck niet). Dit gaan we zeker nog vaker doen, een grote bak zou leuk zijn.

 

Meer sensory play ideeën

Recept cloud dough

cloud dough recept

Gekleurde spaghetti

gekleurde spaghetti - zo maak je het

Recept klei

recept zelf klei maken

Maanzand

maanzand

Regenboogrijst

regenboogrijst

Slijm maken

slijm maken

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: