De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het thema ruimte. Voor de rest van jaar stop ik even met de themaweken, maar het is nog steeds leuk om te doen, dus in het nieuwe jaar wil ik dat weer oppakken. Maar niet iedere week, eerder twee weken per thema.
Voor de ruimteweek zijn we eerst naar de bibliotheek geweest. We hebben vier interessante boeken gevonden, maar wel bij de boeken voor oudere kinderen. Verder maakten we maanzand, een ruimtepak en een Duplo-raket.


Ruimte sensory tub met maanzand

De bak was gevuld met ‘maanzand’, een Lego-ruimtevoertuig, een Playmobil-astronaut en allerlei stenen. Op het idee voor ‘maanzand’ kwam ik door deze post. Het is een mengsel van zout met talkpoeder, zwarte voedingskleurstof en glitters. Ik heb niet zo veel gemaakt, ongeveer twee koppen zout en één eetlepel talkpoeder. O ja en als je gel voedingskleurstof gebruikt, moet je het echt eerst even mengen met een klein beetje water, anders lukt het zout kleuren niet en krijg je allemaal zwarte klontjes.. Ewan heeft de glitters toegevoegd, dat vond hij erg leuk om te doen. In de bak staat ook nog een stuk van een eierdoos om het een beetje op een maandlandschap te laten lijken. Ze hebben er leuk mee gespeeld, later heb ik er een kwast bij gegeven om de stenen mee schoon te maken.

 

DIY Ruimtepak

Voor Ewan heb ik dit ruimtepak geknutseld, maar hij heeft het 5 seconden aan gehad en verder niet:( Hij had liever zo’n bol voor op zijn hoofd gehad geloof ik. Maar misschien wil iemand het namaken, het is heel makkelijk.

Dit heb je nodig:
Een vuilniszak
Twee legen flessen
Aluminiumfolie
Rood, oranje en geel crêpepapier
Schaar en plakband

Knip een opening voor het hoofd en armsgaten in de vuilniszak. Bedek de lege flessen met aluminiumfolie en plak het goed vast met plakband. Knip wat stroken van de verschillende kleuren crêpepapier en plak ze over de doppen van de flessen. Plak de flessen aan de vuilniszak.

 

Duplo-raket

Verder hebben we nog een raket van Duplo gebouwd:

Ewan heeft ook veel Angry Birds Space gespeeld;) Hij weet nu een beetje wat zwaartekracht is en dat niemand op de zon kan wonen:) Mack heeft de Playmobil 123 maanraket met astronaut gekregen, die is heel schattig.
Vorig jaar heb ik de hele maand november bijna elke dag geblogd, dit jaar is dit pas mijn tweede post deze maand.. Maar ik beloof beterschap. Ik heb weer leuke dingen voor een advent-acitiviteitenkalender bedacht, dus die komt er morgen op, met daarna regelmatig een update van hoe het gaat.

Meer sensory play ideeën

Recept cloud dough

cloud dough recept

Sensory tub

sensory tub - speelidee

Gekleurde spaghetti

gekleurde spaghetti - zo maak je het

Recept klei

recept zelf klei maken

Regenboogrijst

regenboogrijst

Slijm maken

slijm maken


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: