9 november 2012

Halloweenweek en feestje

Tijdens onze Halloweenweek hebben de kinderen zich verkleed, legde ik een pompoenknutselwerkje klaar, hebben we een simpele lampion geknutseld en hielden we een eng Halloweenfeestje met 'griezelige' spelletjes, eng eten en spannende versieringen.Halloweenknutselwerkje

Ik probeerde de week te beginnen met een Halloweenknutselwerkje, maar ondanks mijn goede voorbereidingen heb ik Ewan niet tot knutselen kunnen verleiden. Dit stond klaar:


(Dat spul in het bakje is de zelfgemaakte lijm.) Het idee was natuurlijk dat hij de pompoen zou namaken.


Gerelateerde berichten

Afdrukken van herfstbladeren maken met verf
Spinnige spin knutselen
Ideeën voor een Halloween-feest met kinderen
Herfstknutsel: herfstblad knutselen en schilderen met de slaslinger


Verkleden

Woensdagmiddag heb ik de verkleedkist in de huiskamer gezet en tot mijn grote verbazing vond Ewan het heel leuk om zich te verkleden. Nicht Olivia kwam ook nog, heel gezellig :)
Mack was echt superschattig is zijn drakenpak, maar hij vond het zelf helaas helemaal niks. Dit is de enige, ik-ben-het-hier-niet-mee-eens-dus-ik-ga-op-de-grond-liggen, foto die ik heb kunnen maken.

Lampion van een lege fles

Op donderdag hebben we zelf een simpele lampion gemaakt van een lege fles, stickers en een stukje touw. Ik had gewoon een lege colafles doorgeknipt, de randen afgeplakt met tape en de kinderen de 'lampion' laten versieren met stickers. Twee gaatjes in de zijkanten voor het touw en daar kon het lampje aanhangen. 


Halloweenfeestje

Vrijdag hadden we ons jaarlijkse Halloweenfeestje. 's Avonds is er een Halloweenloop in de buurt en voorafgaand hieraan komen we verkleed samen bij mijn ouders thuis. Mijn moeder en ik hebben dan het huis versierd, er zijn wat leuke dingen te doen voor de kinderen en er is eng eten. Na het eten gaan we dan naar buiten om snoep te verzamelen. Het is vaak best wel eng voor de kleintjes, maar de meeste overwinnen hun angst toch om het snoep te bemachtigen :)


De slinger had ik vorig jaar al geknutseld. De ballonnen waren heel makkelijk en snel te maken, maar stonden wel heel leuk. Gewoon op een stel oranje ballonnen (in pompoenversiervormen geknipt) zwart karton plakken met plakband.


In deze ballonnen hadden we glowsticks gedaan. Met het licht aan waren de ballonnen gewoon wit, maar met het licht uit werden het geestballonnen.


Dit was mijn grote Halloweenknutsel project van dit jaar;) Bonenzakjes gooien Halloweenstijl.

Verder hadden we nog wat Halloweenkleurplaten en de DVD Dora's Halloween. We hebben ook weer 'Niet Jack opeten!' gespeeld, ieder jaar een groot succes. Vorig jaar had ik ook deze Halloween werkbladen geprint. (Bekijk mijn Halloween Party Ideas Pinterest bord voor meer ideeën.)

Bij binnenkomst hebben we Halloweenkoekjes gegeten.


Mijn moeder had het enge avondeten verzorgd:


En zo waren mijn jongens verkleed:


Ewan als zombie van Plants vs Zombies.


Mack als politieagent-zombie.

Wat doe jij met Halloween?Meer speelideeën

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten