Tijdens onze Halloweenweek hebben de kinderen zich verkleed, legde ik een pompoenknutselwerkje klaar, hebben we een simpele lampion geknutseld en hielden we een eng Halloweenfeestje met ‘griezelige’ spelletjes, eng eten en spannende versieringen.

halloween feestje kleine kinderen

Halloweenknutselwerkje

Dit is een leuk Halloweenknutselwerkje voor peuters, met voorgeknipte vormen. Wat oudere kinderen kunnen natuurlijk zelf vormen uitknippen en de pompoen proberen na te maken.

halloween knutsel pompoen kleuters

(Dat spul in het bakje is de zelfgemaakte lijm.)


Gerelateerde berichten

Afdrukken van herfstbladeren maken met verf
Spinnige spin knutselen
Ideeën voor een Halloween-feest met kinderen
Herfstknutsel: herfstblad knutselen en schilderen met de slaslinger


Verkleden

Woensdagmiddag heb ik de verkleedkist in de huiskamer gezet en tot mijn grote verbazing vond Ewan het heel leuk om zich te verkleden. Nicht Olivia kwam ook nog, heel gezellig 🙂

 

Halloween verkleden

 

 

Halloween verkleden

 

Mack was echt superschattig is zijn drakenpak, maar hij vond het zelf helaas helemaal niks. Dit is de enige, ik-ben-het-hier-niet-mee-eens-dus-ik-ga-op-de-grond-liggen, foto die ik heb kunnen maken.

 

Lampion van een lege fles

Op donderdag hebben we zelf een simpele lampion gemaakt van een lege fles, stickers en een stukje touw. Ik had gewoon een lege colafles doorgeknipt, de randen afgeplakt met tape en de kinderen de ‘lampion’ laten versieren met stickers. Twee gaatjes in de zijkanten voor het touw en daar kon het lampje aanhangen.
lampion knutselen plastic fles

 

Halloweenfeestje

Vrijdag hadden we ons jaarlijkse Halloweenfeestje. ’s Avonds is er een Halloweenloop in de buurt en voorafgaand hieraan komen we verkleed samen bij mijn ouders thuis. Mijn moeder en ik hebben dan het huis versierd, er zijn wat leuke dingen te doen voor de kinderen en er is eng eten. Na het eten gaan we dan naar buiten om snoep te verzamelen. Het is vaak best wel eng voor de kleintjes, maar de meeste overwinnen hun angst toch om het snoep te bemachtigen 🙂

 

halloween versiering

De slinger had ik vorig jaar al geknutseld. De ballonnen waren heel makkelijk en snel te maken, maar stonden wel heel leuk. Gewoon op een stel oranje ballonnen (in pompoenversiervormen geknipt) zwart karton plakken met plakband.

spookballonnen

In deze ballonnen hadden we glowsticks gedaan. Met het licht aan waren de ballonnen gewoon wit, maar met het licht uit werden het geestballonnen.

Halloween spelletje bonenzakjes

Dit was mijn grote Halloweenknutsel project van dit jaar;) Bonenzakjes gooien Halloweenstijl.

Verder hadden we nog wat Halloweenkleurplaten en de DVD Dora’s Halloween. We hebben ook weer ‘Niet Jack opeten!‘ gespeeld, ieder jaar een groot succes. Vorig jaar had ik ook deze Halloween werkbladen geprint. (Bekijk mijn Halloween Party Ideas Pinterest bord voor meer ideeën.)

Bij binnenkomst hebben we Halloweenkoekjes gegeten.

Halloween koekjes

Mijn moeder had het enge avondeten verzorgd:

Halloween eten

En zo waren mijn jongens verkleed:

Halloween plants vs zombies costume

Ewan als zombie van Plants vs Zombies.

Mack als politieagent-zombie.

Wat doe jij met Halloween?

 

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!
halloween feestje kleine kinderen


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: