woensdag 26 september 2012

Herfstknutsel: schilderen met de slaslinger

Herinneren jullie je de spin-art verfmachine nog? Ik vond dat vroeger altijd heel leuk om te doen. We hebben afgelopen week zoiets gedaan, maar dan met de slaslinger!
Spin-art met de slaslinger; benodigdheden

Geïnspireerd door dit project haalde ik de slagslinger en verschillende kleuren verf tevoorschijn. Uit groen, rood, geel en oranje papier had ik grote bladeren geknipt. Verder heb je nog plakband nodig en eventueel glitters.

Zo maak je spin-art met de slaslinger

Plak een blaadje met een stukje plakband, in een rondje zodat het dubbelzijdig plakt, vast op de bodem van de slaslinger (in het mandje), doe er wat klodders verf op en draaien maar.
Deksel eraf en...


Je kunt dan weer andere kleuren verf erop doen voor een mooi gelaagd effect. We hebben er ook nog glitters bij gedaan, dat vond Ewan deze keer het leukst.

Onze ervaring

Ewan vond het leuk en ik vond het leuk :) Het geeft ook niet zoveel rotzooi, vooral niet als je de glitters weg laat.. Het was alleen jammer dat bij de eerste keer draaien er iets los schoot/kapot ging, waardoor we niet zo heel erg hard konden draaien. Ewan kon daardoor wel de tandwielen zien die binnenin zaten en dat vond hij erg interessant. Iets dunnere verf zou misschien ook een mooier effect geven, volgende keer de verf met wat water verdunnen? Dit was in ieder geval het resultaat:Uiteindelijk hebben we geen slinger gemaakt, maar hebben we de bladeren op het raam geplakt:


Bekijk meer speelideeën.

Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via deze link dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...