29 september 2017

Herfst knutselen: afdrukken van herfstbladeren maken met verf

Vorige week wilde Kate graag verven. Nu vind ik het leuk om met haar te knutselen, maar zodra het eerste A4-tje vol is, begint ze haar armen en eventueel benen van een laag verf te voorzien en daar ben ik niet zo blij mee. Ik moest dus even iets hebben dat iets interessanter was dan een gewoon A4-tje. Na een kijkje op Pinterest besloot ik te proberen om afdrukken van herfstbladeren te maken en dat is erg leuk geworden.

Naar het park

Na het zien van deze pin, was ik er eigenlijk al uit. We zouden herfstbladeren insmeren met verf en daar afdrukken op wit papier van maken. (Nu ik nog eens naar de pin kijk, zie ik dat ze eigenlijk heel wat anders doen ;-P).Maar ik had natuurlijk geen herfstbladeren klaarliggen. Gelukkig wonen we naast een groot park. Dus we deden onze jassen en schoenen aan, namen een lege tas mee en vijf minuten laten waren we op zoek naar blaadjes. We hebben ook nog wat kastanjes gevonden, eikels aan herten gevoerd en bellen geblazen. (Ons park heeft gewoon herten, hoe gaaf is dat?)Gerelateerde berichten

Halloweenweek
Ideeën voor een Halloween-feest met kinderen
Spelen met verf - zonder knoeien!


Afdrukken maken met herfstblaadjes

Toen we weer thuis waren, gingen we aan de slag met de herfstblaadjes. Ik heb alleen de verfkleuren rood, geel en groen op een plastic bordje gedaan, voor een zo herfstig mogelijk resultaat. Dit is het geworden:
De afdrukken werden iets minder mooi dan ik gehoopt had (we hebben gewoon plakaatverf van de Action gebruikt; wellicht dat een andere soort verf een mooier resultaat geeft), maar het was toch wel een heel leuk projectje om samen met mijn peuter te doen. En de afdrukken waren zeker wel herkenbaar als blaadjes. Toen Kate het toch weer tijd vond om haar armen van een kleurtje te voorzien, heb ik snel alles opgeruimd. 

Nog twee andere leuke herfstknutsels:Heb jij al een herfstknutsel gedaan dit jaar?


Meer speel- en knutselideeën

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan één van onderstaande afbeeldingen gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Wij zochten herfstbladeren in het park en maakten er afdrukken van met verf. Leuk herfst knutselen met een peuter.

Herfst knutselen peuters en kleuters. Leuke herfstknutsel met bladeren en verf.


Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbrief
Geen opmerkingen:

Een reactie posten