Vorige week wilde Kate graag verven. Nu vind ik het leuk om met haar te knutselen, maar zodra het eerste A4-tje vol is, begint ze haar armen en eventueel benen van een laag verf te voorzien en daar ben ik niet zo blij mee. Ik moest dus even iets hebben dat iets interessanter was dan een gewoon A4-tje. Na een kijkje op Pinterest besloot ik te proberen om afdrukken van herfstbladeren te maken en dat is erg leuk geworden. Wil je met bladeren knutselen? Geef dit projectje dan een keer een kans.

Afdrukken van herfstbladeren - leuke herfstknutsel voor kleine kinderen

Herfstknutsels Pinterest

Mijn favoriete bron om inspiratie op te doen voor het knutselen is Pinterest (volg je me al?). Ook voor herfstknutsels ben je hier aan het juiste adres. Na het zien van deze pin, was ik er eigenlijk al uit. We zouden herfstbladeren insmeren met verf en daar afdrukken op wit papier van maken. (Nu ik nog eens naar de pin kijk, zie ik dat ze eigenlijk heel wat anders doen ;-P).

Naar het park

Maar ik had natuurlijk geen herfstbladeren klaar liggen en die heb je wel nodig om te knutselen met blaadjes. Gelukkig wonen we naast een groot park. Dus deden onze jassen en schoenen aan, namen een lege tas mee en vijf minuten laten waren we op zoek naar blaadjes. We hebben ook nog wat kastanjes gevonden, eikels aan herten gevoerd en bellen geblazen. (Ons park heeft gewoon herten, hoe gaaf is dat?)

bellenblaas in park


Gerelateerde berichten

Halloweenweek
Ideeën voor een Halloween-feest met kinderen
Spelen met verf – zonder knoeien!


 

Met herfstbladeren knutselen

In veel gevallen moet je de bladeren eigenlijk eerste drogen als je wilt knutselen met herfstbladeren. In dit geval is dat gelukkig niet nodig. Ideaal dus voor de ongeduldige herfstknutselaars onder ons (ook wel bekend als peuters).

 

Afdrukken maken met herfstblaadjes

Toen we weer thuis waren, gingen we aan de slag met de herfstblaadjes. Ik heb alleen de verfkleuren rood, geel en groen op een plastic bordje gedaan, voor een zo herfstig mogelijk resultaat. Dit is het geworden:

knutselen bladeren herfst

knutselen met papier herfst


Leuke knutselideeën herfst

Spin knutselen
Herfst knutselwerkjes
Spin-art met de slaslinger


herfstblad afdruk verfherfstblad contourherfstbladeren maken verf

Knutselen met verf

De afdrukken werden iets minder mooi dan ik gehoopt had (we hebben gewoon plakkaatverf van de Action gebruikt; wellicht dat een ander merk verf een mooier resultaat geeft, of deze glitterverf), maar het was toch wel een heel leuk projectje om samen met mijn peuter te doen. En de afdrukken waren zeker wel herkenbaar als blaadjes. Toen Kate het toch weer tijd vond om haar armen van een kleurtje te voorzien, heb ik snel alles opgeruimd.


herfst affirmatie kaartjes Voeg een vleugje herfstmagie toe aan de dag van je kind met deze unieke affirmatiekaartjes. Deze set van 30 kaartjes, verrijkt met retro waterverfillustraties, is dé manier om positiviteit en zelfvertrouwen te stimuleren. Bestel ze nu en download direct!


Nog twee andere leuke herfstknutsels:

Heb jij al een herfstknutsel gedaan dit jaar?

Bewaar op Pinterest:
herfst knutselen herfstblad maken pinterestherfst knutselen pinterestBLADEREN_KNUTSELEN_PEUTERS_PINTEREST


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics