Een paar weken geleden kreeg ik een Bullet Journal opgestuurd om te reviewen. In dit bericht kun je lezen wat ik er goed en minder goed aan vind én de eerste spreads die ik gemaakt heb, bekijken.

Wat is een Bullet Journal eigenlijk

Een Bullet Journal is een soort agenda, takenlijst, dagboek en wensenlijst in één. Geen losse blaadjes meer die overal en nergens rondslingeren, maar alles op één plek bij elkaar. Een Bujo zorgt voor meer overzicht en een minder vol hoofd. Dit systeem is bedacht door Ryder Caroll en was vooral bedoeld als een simpele en snelle methode. Je ziet vaak dat mensen hele kunstwerkjes van de pagina’s (spreads) maken, en dat vind ik zelf ook leuk om te doen, maar dat hoeft dus helemaal niet.
Een Bullet Journal heeft een paar vaste onderdelen zoals een Key (legenda van de bullets), Index (inhoudsopgave), Future Log (agenda voor de komende maanden), Monthly Log (maandlog waarin je onder andere alle taken voor die maand bij schrijft) en een Daily Log (daglog, hierin kun je taken, gebeurtenissen, afspraken, aantekeningen en herinneringen invullen). Daarnaast kun je in je Bullet Journal ook verzamelingen (Collections) kwijt. Deze zijn niet gebaseerd op tijd, zoals maand en dag, maar rond een bepaald onderwerp. Esmeralda heeft een inspirerende lijst met ideeën voor in je BuJo gemaakt.
En ook op mijn Pinterestbord Bullet Journal kun je inspiratie opdoen:

 

 

Eerste indruk

Mijn eerste indruk toen ik het Bullet Journal uitpakte was: het is echt een boekje. Eerder was ik begonnen met een BuJo in een notitieboekje van de Action, maar daar vielen de blaadjes al gauw uit (heb je toch weer een losbladerig systeem ;-P). Deze BuJo ziet er stevig uit. Heel handig lijkt mij de korte uitleg en inspiratie achterin, geschreven door Zamarra Kok (als je haar niet kent, Google d’r even, want ik vind haar stijl -natuurlijk- geweldig!). Het design ziet er erg leuk uit en is door Joëlle Wehkamp. Het is uitgegeven door Karakter Uitgevers.

Uitleg achterin

Ik vind het heel handig dat de uitleg achterin staat, want voorin wil je natuurlijk gelijk netjes beginnen met je legenda, inhoudsopgave en Future log. Weet je helemaal niet wat een BuJo inhoudt, dan helpt deze tekst je gelijk op weg. Daardoor is deze Bullet Journal ook heel geschikt als cadeautje. Ik vond de tips handig, maar ik heb me er niet precies aan gehouden. Maar dat is ook juist de kracht van een BuJo; je kunt het helemaal naar je eigen smaak en behoeften inrichten. Ik had bijvoorbeeld al een eigen legenda (Key) en die vind ik goed werken. Maar de kleurencodering waar ik over las, heb ik wel overgenomen:

Het papier

Het papier is dik genoeg voor fineliners. Voor zwart heb ik mijn 0.3 Staedtler Pigment Liner* gebruikt, voor de gekleurde tekst Stabilo point 88* gekleurde pennen. Het papier schrijft lekker, mijn pen glijdt lekker makkelijk over de pagina’s.
De puntjes staan iets te ver uit elkaar naar mijn smaak, waardoor de opzet overal een beetje ruim wordt. Aan de andere kant heb je wel genoeg ruimte om in een normale lettergrootte dingen op te schrijven. Ik vond ze ook aan de donkere kant; voor mijn gevoel moet dat meer een hulpmiddel zijn. Er zijn 23/24 iets rechthoekige hokjes in de breedte en 27 in de lengte.

Het boekje is inderdaad lekker stevig, de pagina’s zitten goed vast. Dat is fijn, want je gaat het plat drukken om netjes te kunnen schrijven en veel heen en weer bladeren. Ook zit er een handig lintje in. Wat ik ook heel fijn en handig vond, was het feit dat de pagina’s genummerd zijn.

Mijn spreads

Om deze review te kunnen schrijven ben ik lekker aan de slag gegaan en dit is het resultaat:

 

Deze Bullet Journal kost €12,99 en is te koop bij de boekhandel en te bestellen op de site van Karakter Uitgevers.

Heb jij al een Bullet Journal?


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Karakter Uitgevers.Bewaar op Pinterest:

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: