Het nieuwe schooljaar is begonnen, dus dat betekent ook weer nieuwe letters die bij Mack in de klas centraal staan. Er werd begonnen met de letter S en ik pinde vrolijk wat leuke knutselwerkjes op Pinterest, maar van de week zag ik op social schools dat ze alweer aan de volgende letter begonnen zijn, oeps! We hebben alleen superleuke spinnen geknutseld, dus die wil ik hier laten zien, samen met de knutsels die ik nog van plan was. Kijk je mee?


Spinnige spin knutselen

Foto maken

Het idee om een spin te knutselen kwam eigenlijk van Ewan, maar paste goed bij Mack z’n letter van school. Op Pinterest zagen we een leuk knutselwerkje met een foto op een spinnenknutsel, maar dit was meer een 3D-geval met een zwart lijfje en zwarte pijpenragers als poten. Dat had ik allemaal niet in huis, maar een knutsel met het hoofd van je kind er op is altijd leuk, dus we zijn gewoon voor een platte variant gegaan. Ik maakte snel een foto van de kinderen met de instructie om spinnig te kijken. Dat is niet heel goed gelukt; alleen Kate kijkt boos, maar dat kwam omdat ze niet op de foto wilde haha.

 

Printen

Toen moesten de foto’s nog even geprint worden. Wij hebben een HP printer* met Wi-Fi, waardoor het heel makkelijk is om foto’s vanaf mijn telefoon te printen. Zolang de twee apparaten (printer en telefoon) met hetzelfde draadloze netwerk zijn verbonden, is het heel makkelijk om wat te printen. Standaard worden de foto’s van mijn telefoon op ongeveer 10x15cm geprint, dus ik heb een app (LineUpper) gebruikt om twee foto’s naast elkaar te zetten en die vervolgens geprint. Toen waren de foto’s precies het juiste formaat. (Maar we hebben geknutseld met A5-blaadjes, dus ga je met een A4-tje aan de slag, dan kun je de foto wel wat groter laten.)


Gerelateerde berichten

Knutselen met blaadjes
Herfstboom knutselen
halloween pompoen snijdenNog twee leuke herfstknutsels:


 

Knutselen

Daarna heb ik de kinderen een kleur papier laten kiezen en moesten de hoofden uitgeknipt worden. Voor het opplakken van de hoofden kun je trouwens beter een Pritt-stift gebruiken, dan de knutsellijm die je op onderstaande foto ziet liggen; anders lopen de kleuren van de foto door. Je kunt het verschil hieronder zien; Ewan en Mack gebruikten de knutsellijm en Kate niet.

Voor Kate tekende ik een lijfje en ik vroeg haar om het in te kleuren met een zwarte stift. Ze heeft ook geholpen met de pootjes opplakken. Per spin moeten er acht pootjes uitgeknipt en opgeplakt worden. Ewan vond dat te veel werk dus die heeft ze gewoon getekend.

Iedere knutsel is anders geworden, maar ik vind ze allemaal geweldig 😀 Ze hebben een mooi plekje in de huiskamer gekregen.

Tijdens het knutselen kun je eventueel vragen stellen, zoals ‘Met welke letter begint spin?’ en ‘Hoeveel poten heeft een spin?’. Ook kun je de spin extra grappig maken met wiebelogen, zoals Mack gedaan heeft.

Zoek je nog meer herfstige (knutsel)ideeën? Neem dan een kijkje bij het themablogfeestje over de herfst.

 

Meer knutselwerkjes met de letter S

Spinnenwebben knutselen

Dertien ideeën om een spin of spinnenweb te knutselen. Leuk om te doen met kinderen in de herfst.

 

Spin van een handafdruk in zoutdeeg

Spin maken van een handafdruk in zoutdeeg. Herfstige knutsel, leuk om te bewaren voor later.

 

Slang knutselen

Een slang knutselen van een papieren ketting.

 

Sterrenknutsel

Een sterren-S knutselen met sterren van aluminiumfolie.

 

Strikken versieren

Even een schaamteloze link naar een pin van mezelf; deze makkelijk te maken strik kun je ook versieren als s-activiteit.

 


preview leerzame posters bundel Heb je deze leuke leerzame posters bundel al gezien? Het is een verzameling vrolijke en leerzame posters om je kinderen te helpen bij het leren van het alfabet en cijfers. Ontdek de Leerzame Posters Bundel.


Andere letter- en themaweken

Letter van de week: activiteiten met de T
Activiteiten met de letter R
Ruimteweek – maanzand, een DIY ruimtepak en Duplo-raket
Halloweenweek en feestje
Boerderijweek
Windweek
Garageweek
Treinenweek
Alfabetweek

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!
spin knutselen pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics