Laatst heb ik het oude bericht Alfabetweek geoptimaliseerd en opnieuw gedeeld. Ik vond het erg leuk om daar op terug te kijken en aangezien Mack nu op school ook steeds een letter centraal heeft staan, lijkt het me leuk om daar bij aan te sluiten met activiteiten thuis en deze hier te delen. De afgelopen weken stond de letter T centraal.


Trein met verf laten rijden op de T-rails

De kinderen in Mack z’n klas mogen altijd dingen meenemen die beginnen met de letter die ze op dat moment leren. Bij de ‘T’ was het makkelijk kiezen voor Mack; dat werd natuurlijk een trein. Daarom kon een treinenactiviteit natuurlijk niet ontbreken. Ik maakte een printable met rails in de vorm van een T en zette een trein en verf klaar. Toen mocht hij de trein met verf over de rails laten rijden.

Wil je dit ook doen? Hier is een gratis download van de T-rails printable.

Tak beschilderen

Een andere activiteit die we gedaan hebben was het beschilderen van een tak. Gewoon met plakkaatverf van de Action en lekker buiten, zodat ik me niet zoveel zorgen hoefde te maken over knoeien en en andere rommel. Kate vond het ook erg leuk om mee te doen en ze nam gelijk het speelhuisje even mee ;-).


preview leerzame posters bundel Heb je deze leuke leerzame posters bundel al gezien? Het is een verzameling vrolijke en leerzame posters om je kinderen te helpen bij het leren van het alfabet en cijfers. Ontdek de Leerzame Posters Bundel.


Lange trein(baan)

Mack is nog steeds een grote treinenfan, dus dat we nog iets met een trein hebben gedaan was logisch. We maakten een lange trein en baan van Duplo. Wisten jullie dat deze baan ook omhoog kan lopen?

In de tuin helpen

Nu we bijna twee jaar in dit huis wonen vonden we het wel tijd om de tuin aan te pakken. We willen bijna alles er uit halen, op één boom na. Veel werk dus, maar gelukkig hebben we een jongetje van vijf dat graag wil hepen.

Tosti’s maken

Ik schreef al vaker over tosti’s (hier en hier); we zijn er hier thuis dol op. Tegenwoordig maak ik ze niet meer zo heel vaak, onder andere omdat de jongens nu continurooster hebben en dus vier dagen van de week op school lunchen. Op woensdagmiddag eten we de laatste tijd meestal knakworstjes, maar speciaal voor deze letter van de week had ik alles in huis gehaald voor tosti’s en mochten ze zelf maken. Daar had vooral deze dame wel zin in, lief hè?

Zoals je ziet zijn het alledaagse activiteiten, waarbij ik net wat meer nadruk legde op het woord dat met de T begint.

Weet jij nog een leuke activiteit met de T?


Meer speelideeën

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin’