vrijdag 7 september 2012

Tosti tips

I love tosti's. Tosti's kunnen altijd: voor ontbijt, tussen de middag, zelfs als avondeten op dagen dat je het echt niet meer weet, als lunch op een terrasje, in de kantine of als late night snack. En kinderen vinden ze vaak ook heel lekker.




Ik eet ze dus heel regelmatig en maak ze ook vaak zelf. Als ik geen zin heb in een saaie lunch, van m'n oude brood af moet of zoals vandaag als ontbijt om Ewan en Mack te verwennen. Een tosti is bij ons altijd met ham en kaas en ik maak ze warm met een grote contactgrill.

De contactgrill is trouwens een van mijn beste keukenaankopen geweest. Ik gebruik hem net zo veelzijdig als ik tosti's eet. Voor tosti's dus (er kunnen minstens twee keer zo veel tosti's in dan in een tosti-ijzer), als grill voor vlees of groenten, om quesadillas mee te maken of als minioven om diepvriespizza's mee op te warmen. (Dat laatste doe ik niet meer zo vaak sinds de mini pizza crossa van Dr Oetker uit de collectie is. Die waren zoo lekker :-(.)

Ik denk dat ik niet uit hoef te leggen hoe je een tosti maakt, maar hier nog wel wat tips:
- eet ze met ketchup (of curry). Lekker dippen of smeer de saus aan de binnenkant van het brood.
- smeer boter aan de buitenkant, voor het bakken dus, dan krijg je een mooi bruin krokant korstje.
- probeer eens een andere kaas, bijvoorbeeld oude kaas of cheddar.

*Update 30-4-2016: Inmiddels heb ik een nieuwe favoriete manier om nog meer tosti's tegelijk te maken, hij staat tussen deze korte tips.*


Hoe eten jullie je tosti's?



Overzichtspagina recepten

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


5 opmerkingen:

  1. Met salami is ook erg lekker ipv ham! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met gerookte zalm en kruidenkaas voor de deluxe-versie! Of met mozzarella, tomaat en pesto voor de zuiderse variant .... Mmmm, ik krijg al honger!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mozzarella, tomaat en pesto is altijd lekker, dus dat ga ik ook proberen. Bedankt voor de tips!

      Verwijderen
  3. Ons tosti-ijzer is kapot maar gelukkig is de slow food variant volgens Olivia de lekkerste; in de koekenpan.
    Heb ze ingesmeerd met boter, hoor!
    Ciao, mi amore

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...