Och mensen, wat vliegt de tijd! Mijn kleine meid wordt aanstaande zondag alweer 2 jaar! Ik ben druk bezig met de voorbereidingen voor haar Minnie Mouse-verjaardagsfeestje. En wat is een Minnie Mouse-feestje zonder strikken? Mijn idee is om een knutseltafel te maken waar de kinderen strikken aan kunnen versieren. Dus heb ik snel een boel goedkope strikken nodig. Ik ging aan de slag met wat stukjes knutselstof van de Zeeman (voor drie euro had ik stof voor twintig strikken) plus mijn lijmpistool en maakte tussendoor foto’s, zodat ik deze handleiding kon maken. Mijn missie is geslaagd: deze strik is snel (en makkelijk) te maken, goedkoop en je hebt geen naaigerei of -machine nodig!

Benodigdheden makkelijke en snelle strik

– Stukje stof van 25 x 25 cm
– Scherpe (stoffen)schaar
lijmpistool

Zo maak je de strik

1. Knip een strook van 5 cm af en knip deze nog een keer door (zodat je twee stukjes stof hebt van 5 x 12,5 cm en één van 20 x 25 cm).

2. Leg het grootste stukje stof neer als een liggende rechthoek en plak deze dicht over de lengte (met de mooie kant buiten en lijmlaag 0,5-1 cm van de rand). Pas op de lijm is heet, ook door de stof heen!

3. Vouw de linkerkant tot de helft en vouw de rechterkant 1 cm om. Spuit een lijmlaagje (0,5-1 cm van de rand) op de omgevouwen linkerkant en plak de dubbelgevouwen rechterkant hierop. Leg even weg om te drogen.

4. Pak ondertussen een stukje stof van 5 x 12,5 cm. Vouw 1/3 in de lengte om, breng lijm aan en vouw en plak verder dicht (tip: vind je dit lastig, plaats dan eerst één druppel lijm aan de bovenkant, plak vast, lijm tot de helft, plak weer vast en lijm en plak de andere helft).

5. Vouw de voor- en achterkant van het eerste stukje stof in het midden op als een harmonica (zorg dat de naad precies in het midden aan de achterkant zit). Schiet een dot lijm aan de onderkant van de ‘harmonica’ en plak hier een uiteinde van het bandje wat je bij stap vier gemaakt heb aan vast. Wikkel het strookje stof strak om het midden, tot je voor de tweede keer aan de achterkant ben.

6. Plaats aan de achterkant weer een dot lijm en plak het bandje vast. Knip het teveel aan stof af en breng je strik in model.

En klaar is je strik! Je kunt ze gebruiken ter decoratie, om mee te knutselen of natuurlijk met een haarspeldje in het haar van je dochtertje zetten (of jezelf ;-P). Veel plezier ermee!

 


Gerelateerde berichten

Zo maak je een simpel welkomstbord voor een verjaardag
Grote strikkenslinger – makkelijk naaiproject voor beginners
DIY: Grote papieren pompons van servetten maken
DIY gouden vogelkooi


 

Cheatsheet makkelijke en snelle strik

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: