Zooo, de windweek duurde twee weken in plaats van één week. Niet omdat we zoveel windactiviteiten hadden, maar gewoon omdat het drukke weken waren.
Tijdens onze themaweek over wind hebben we lintvliegers gemaakt, boekjes gelezen, windknutsels gemaakt en een mindmap over wind.

Lintvliegers van babyspeeltjes

Ik vond de windweek juist lastiger dan de andere weken, omdat we niet echt windspeelgoed hebben, behalve een molentje. Die heb ik er wel bij gepakt en Mack en Ewan hebben daar ook mee gespeeld. In de loop van afgelopen week heb ik twee lintvliegers gemaakt, geïnspireerd door deze post. Houten gordijnringen hadden we helaas niet liggen, maar twee babyspeeltjes die ik eigenlijk al had weggelegd kwamen nu goed van pas.

 

Boekjes met het thema wind

Verder hebben we vooral boekjes gelezen met thema wind.

Windknutsels

Er stonden ook nog drie windknutsel op het programma, maar dat is er niet echt van gekomen. Het enige knutselwerk wat we afgemaakt hebben, is een draadtelefoon van conservenblikken geworden, terwijl een windbel de bedoeling was. Maar dat was wel iets wat ik toch een keer wilde maken dus het was niet zo heel erg. De gaatjes is de blikken heb ik gemaakt met een schroef en een hamer. Dit andere knutselwerkje is niet verder gekomen dan twee beschilderde wc-rollen en aan dit project zijn we niet eens toegekomen. O ja en ik heb een windmolen gebouwd met (mijn oude) K’nex 🙂

Mindmap

Vandaag hebben Ewan en ik nog een mindmap gemaakt over wind en aan de hand daarvan wat YouTube-filmpjes gekeken. We hebben het erover gehad dat de wind onzichtbaar is, maar dat je hem wel voelt. Dit was zijn favoriete filmpje 🙂

 

De paddenstoelenweek slaan we even over/verplaatsen we, want komende week is het herfstvakantie en dan vind ik het leuker om de boerderijweek te doen.

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: