Vorige week hadden we treinenweek. Het was een hele leuke themaweek, maar het letter-van-de-week-gedeelte was niet zo’n succes. Ik denk dat ik dat maar laat zitten en er gewoon leuke themaweken van gaan maken, die letters komen wel!

We begonnen met het maken van een poster.

Aan het begin van de week waren we nog wel met de letters bezig, vandaar oma Toos er ook op staat.

De poster hebben we naast de abc-poster en boven de sidetable gehangen. Daarop lagen nu treinendingen. Heel veel Thomas natuurlijk. Alle Thomasrails, -sets en -treinen staan altijd in de huiskamer voor de jongens om mee te spelen, omdat ze er iedere dag mee spelen. Ik rouleer speelgoed graag om het interessant te houden, maar dit gaat dus niet op voor de Thomasspullen, dit blijft leuk voor ze.

De volgende dag heb ik de Duplotrein tevoorschijn gehaald.

Daar kunnen ze niet altijd mee spelen en dat was dus weer leuk.

Woensdagmiddag hebben we een kleine verkleedsessie gehouden en een trein van stoelen gemaakt. De mand vol met knuffelbeesten kwam ook weer eens van de kast af; dit waren de passagiers (dat was althans de bedoeling).

Aan het eind van de middag hebben ze een Thomasfilm gekeken.

We hebben ook een treinenknutselwerkje gedaan.

De trein heb ik hier vandaan.

Zaterdag hebben we een treinenwedstrijd gedaan. We zijn met z’n vieren naar station Breukelen gereden en daar zijn Ewan en ik op de trein naar station Zuilen gestapt. Papa en Mack gingen met de auto daarheen en wie er het eerste aankwam was natuurlijk de winnaar en mocht het eten kiezen. Ewan dacht wel dat wij gingen winnen, want treinen zijn toch veel sneller 🙂 Na het nodige gedoe met Ewans OV-chipkaart (er stond te weinig -10 euro- op, dus we moesten hem opwaarderen, waardoor we de trein op 10 seconden misten:( vervolgens bleek dat ik voor hem gewoon het volle pond moet betalen, ik heb juist voor hem een persoonlijke kaart gekocht zodat hij met 40% korting zou reizen, maar dat gaat dus nog mis) en een kwartiertje wachten, konden we in de sprinter stappen. Ewan heeft de hele rit naar buiten gekeken en natuurlijk hebben we de race gewonnen! Ik was helaas mijn fototoestel vergeten. De finish was bij de brandweerkazerne. Tijdens het wachten op de andere deelnemers keken we door de raampjes naar binnen en dat zag één van de brandweermannen en toen mochten we binnen kijken. Dat was heel erg leuk. Ewan mocht in een brandweerauto zitten en we hebben gezien wat er achter alle ‘kastjes’ van de wagen zit.

Ter afsluiting zijn we zondag naar het Spoorwegmuseum geweest. Met dank aan oma Lily, want van haar hadden we twee gratis kaartjes gekregen. We hadden daar afgesproken met Levi en Ruben, dus dat was extra leuk. Mack vond het ook heel erg mooi en één van de weinige woorden die hij op dit moment kan zeggen is trein 🙂

’s Middags heb ik Ewan nog even met zijn ‘echte’ treinen laten spelen. Zelf noemt ie ze ’treinen zonder gezicht’ 🙂

Hij heeft er al best veel en hij is nu oud genoeg om er een beetje mee te spelen. Voorzichtig doet hij in ieder geval. Ik heb hem ook zelf wat foto’s laten maken.

Rails heeft hij nog niet, dus we gingen naar opa Wim om de treinen echt te laten rijden.

Het was een leuke week en Ewan en Mack vonden het ook heel leuk, maar dat was natuurlijk wel te verwachten met mijn kleine treinengekkies.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: