21 september 2012

Gekleurde spaghetti

Van de week heb ik gekleurde spaghetti voor mijn jongens gemaakt, om mee te spelen. Dit was ik al heel lang van plan en woensdag kwam het er eindelijk van!
Het was makkelijk te maken, eerst kook je de spaghetti en voeg je wat (olijf)olie toe om te voorkomen dat de slierten aan elkaar blijven plakken. Daarna verdelen in kleinere porties en laat je het een beetje afkoelen. Ik heb de slierten gekleurd met voedingskleurstof, een klein scheutje is voldoende. Je kunt het kleuren in een bakje met twee vorken of lepels, of in hersluitbare diepvrieszakjes. Het is niet handig om de kleuren te mengen met je blote handen, want dan loop je het risico om dagen met gekleurde vlekken op je handen rond te lopen.. Als je de diepvrieszakjes gebruikt, kunnen je kinderen makkelijk meehelpen zonder veel rommel :) Gewoon de spaghetti erin, wat kleurstof er bij, zakje dicht en mengen maar.

Dan kun je ermee spelen. Ik gaf eerst de jongens allebei een beetje van alle kleuren.Ewan wilde natuurlijk zijn treinen er weer bij hebben. Mack vond het gewoon heel interessant om het beet te pakken.


Daarna heb ik alle zakjes in Ewans bak leeggegooid.


En Mack nog wat doppen gegeven om mee te spelen.


Voor Ewan had ik er ook nog munten in verstopt om te zoeken.


Maar hij vond het toen eigenlijk al te vies. De spaghetti plakte wel een beetje door de olie, de volgende keer wat langer laten drogen. En van de blauwe en groene kleurstof had ik een beetje te veel gebruikt, dus dat gaf nog een beetje af. Hij heeft er denk ik een kwartiertje mee gespeeld en Mack een half uur.

Meer sensory play ideeën


Recept cloud dough

cloud dough recept

Sensory tub

sensory tub - speelidee

Recept klei

recept zelf klei maken

Maanzand

maanzand

Regenboogrijst

regenboogrijst

Slijm maken

slijm maken

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

4 opmerkingen:

 1. Wilden ze het niet opeten? Of was - door de rare kleuren - het geen eten meer in hun ogen? X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We deden het gelijk na lunch, dus ze hadden denk ik geen honger meer. Ze konden het gewoon eten, we hebben het ook alledrie geproefd, maar het was inderdaad te raar. Zelfs voor Mackie.

   Verwijderen
 2. Het ziet er wel erg vrolijk uit moet ik zeggen, jammer dat het bij spelen bleef

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er wel echt super leuk uit. Ik ga het binnen kort ook eens maken denk ik

  BeantwoordenVerwijderen