Van de week heb ik gekleurde spaghetti voor mijn jongens gemaakt, om mee te spelen. Dit sensopatische materiaal was heel gemakkelijk te maken met wat pasta, voedingskleurstof en olijfolie. Je kunt zo laten knutselen met pasta, maar je kunt er ook wat in verstoppen zoals munten om er meer een spel van te maken. Het was in ieder geval erg leuk speelgoed voor mijn peuter en dreumes.

gekleurde spaghetti

Gekleurde pasta maken – pasta kleuren met kleurstof

De gekleurde pasta was makkelijk te maken; eerst kook je de spaghetti en voeg je wat (olijf)olie toe om te voorkomen dat de slierten aan elkaar blijven plakken. Daarna verdelen in kleinere porties en laat je het een beetje afkoelen. Ik heb de pasta gekleurd met voedingskleurstof, een klein scheutje is voldoende.

Je kunt het kleuren in een bakje met twee vorken of lepels, of in hersluitbare diepvrieszakjes. Het is niet handig om de kleuren te mengen met je blote handen, want dan loop je het risico om dagen met gekleurde vlekken op je handen rond te lopen.. Als je de diepvrieszakjes gebruikt, kunnen je kinderen makkelijk meehelpen zonder veel rommel 🙂 Gewoon de spaghetti erin, wat kleurstof er bij, zakje dicht en mengen maar.

gekleurde pasta recepten

Sensopatisch spel

Dan kun je ermee spelen, een erg leuke sensopatische activiteit. Ik gaf eerst de jongens allebei een beetje van alle kleuren.

sensopatisch_peuterspeelgoed

knutselen peuter sensopatisch

Ewan wilde natuurlijk zijn treinen, zijn favoriete peuterspeelgoed, er weer bij hebben. Mack vond het gewoon heel interessant om het beet te pakken.

gekleurde spaghetti voedingskleurstof

Daarna heb ik alle zakjes in Ewans bak leeggegooid.

pasta kleuren kleurstof

En Mack nog wat doppen gegeven om mee te spelen. Spaghetti knutselen voor beginners 😉

sensopatisch peuter spel

Voor Ewan had ik er ook nog munten in verstopt om te zoeken, zo werd het een leuk kleuterspel.

kinderspelletjes kleuterspel

Maar hij vond het toen eigenlijk al te vies. De spaghetti plakte wel een beetje door de olie, de volgende keer wat langer laten drogen. En van de blauwe en groene kleurstof had ik een beetje te veel gebruikt, dus dat gaf nog een beetje af.

 

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.

 

 

* verplicht veld

Soort nieuwsbrief

Meer sensory play ideeën

 

Recept cloud dough

cloud dough recept

Sensory tub

sensory tub - speelidee

Recept klei

recept zelf klei maken

Maanzand

maanzand

Regenboogrijst

regenboogrijst

Slijm maken

slijm maken

Bewaar op Pinterest:
diy sensopatisch spel gekleurde pastapasta kleuren met kleurstofpasta kleuren pinterest

 


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: