Deze week ben ik weer co-host bij Crea-Cross, een idee van Ilse van Kreanimo. Voor het vrolijke thema van deze week bedacht ik een tie-dye-slinger die je kunt maken van babydoekjes en waterverf. Geen verf in je wasmachine, je kunt zó aan de slag en vanavond deze slinger al ophangen! Ben je op zoek naar een zomers doe-het-zelf-project? Dat bijvoorbeeld dienst kan doen als decoratie op een tuinfeest? Lees dan snel verder!

tie dye diy watermeloen slinger

Allereerst moet ik iets bekennen waar ik me erg voor schaam. Twee weken geleden zou ik ook co-host zijn, bij Crea-Cross #22, bloemen, maar dat ben ik gewoon glad vergeten! Het thema bloemen nog wel! Voor degenen die hier een kijkje kwamen nemen en niets aantroffen: sorry! (Mocht je nog op zoek zijn naar iets creatiefs met bloemen: bekijk dan deze vier haakpatronen eens.)

 

Dan nu verder naar het thema van deze week: zomer! Nou het weer is er in ieder geval naar! Gisteren heb ik deze slinger dan ook in de tuin geknutseld. Watermeloen en tie-dye vind ik allebei erg bij de zomer passen. En een slinger om het begin van de zomer te vieren! Ook leuk voor een tuinfeest of een ander feestje met een exotisch tintje.

Benodigdheden tie-dye watermeloenslinger

Waarschijnlijk heb je alles om deze slinger te maken al in huis 🙂
– Babydoekjes (de doekjes afgebeeld op de foto zijn zonder olie en geurloos, te koop bij de Action voor nog geen euro).
– Waterverf (ik gebruikte mijn Van Gogh waterverf*, maar een kindersetje werkt ook prima).
– Glas water en kwastjes
– Schaar
– Touw of garen
– Zwarte fineliner
– Keukenrol
– Nietmachine (niet afgebeeld)

Zo maak je de tie-dye watermeloenslinger

Eerst knip je het doekje in tweeën (of in vieren). Hiervoor gebruikte ik een gewone schaar, maar dat ging nog vrij lastig. Een stoffenschaar zou hier waarschijnlijk beter werken. Om het stukje slinger op een stuk watermeloen te laten lijken, moet je het op een bepaalde manier opvouwen voor je het vastbindt en gaat verven. Vouw eerst de onderste punt naar boven (niet te ver, ander wordt ie groen) en vervolgens vouw je de twee bovenste punten naar elkaar. Dan rol je het doekje vanaf de punt op. Bind een stukje touw om het rolletje op ongeveer één cm van de bovenkant. Niet te strak aantrekken, anders krijg je het niet meer los zonder het doekje te scheuren.

 

Nu kun je gaan verven. De bovenkant groen en de onderkant roze/rood. Zorg dat de verf flink waterig is en zorg dat je vrijwel geen wit meer ziet. Maak het touwtje voorzichtig los en laat het watermeloenvlaggetje drogen op een stukje keukenrol.

Als het vlaggetje helemaal droog is, kun je met een zwarte fineliner wat ‘pitjes’ tekenen:

(Bovenstaand stukje watermeloen heb ik wat anders opgerold, zodat de onderste rand groen zou worden. Hiervoor vouw je de onderste punt níet naar boven, wel de bovenste punten naar elkaar en rol je zeg maar schuin naar beneden vanaf de punten. Ook op één cm van de onderkant vastbinden.)
Met een nietmachine heb ik vervolgens alle vlaggetjes aan elkaar geniet en klaar was mijn watermeloenslinger:

Nieuwe Facebookgroep Crea-Cross

Sinds vorige week is er een nieuwe Crea-Crossgroep op Facebook. Ben je geen blogger, maar doe/wil je wel meedoen aan de wekelijkse creatieve uitdagingen van Ilse, dan kun je het resultaat hiervan delen in deze groep. Het zou leuk zijn om je daar tegen te komen!

Crea-Cross op Pinterest

Neem ook eens een kijkje op het Pinterestbord Crea-Cross:

 

Crea-Cross link party

Doe je ook gezellig mee aan de link-party? Hieronder mag je je creatieve links achterlaten die te maken hebben met het thema zomer. Dit mag ook een ‘oud’ artikel zijn.
Wat doe jij om het begin van de zomer te vieren?

 

Bewaar op Pinterest:
tie dye watermeloen slinger crea-cross zomertie dye diy pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics