Ben je op zoek naar een leuke en creatieve manier om een glimlach op iemands gezicht te toveren? Dan zijn Happy Stones misschien wel iets voor jou! Deze kleine stenen, die beschilderd zijn met bijvoorbeeld een kleurrijke afbeelding of inspirerende boodschap, worden achtergelaten in openbare ruimtes om de vinder ervan een moment van blijdschap te bezorgen. En het leuke is: je kunt ze zelf maken!

In deze blogpost laat ik je zien hoe je Pokémon Happy Stones maakt, geïnspireerd door Pokémon Go. Maar de techniek voor het maken van Happy Stones blijft hetzelfde, dus je kunt deze stappen ook volgen om Happy Stones te maken met andere thema’s. Veel plezier!

Pokemon happy stones

Wat zijn Happy Stones?

Happy Stones zijn kleine stenen die beschilderd zijn met bijvoorbeeld een kleurrijke afbeelding, inspirerende woorden of een motiverende boodschap. Deze stenen worden vaak achtergelaten in openbare ruimtes, zoals parken, speeltuinen, stranden en zelfs op straat. Het idee achter Happy Stones is om de vinder ervan blij te maken.

Happy Stones zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook om te vinden. Als je er een vindt, kun je de steen zelf houden of hem opnieuw verstoppen voor iemand anders om te vinden. Op deze manier kan een enkele Happy Stone meerdere mensen blij maken.

Het beschilderen van Happy Stones is ook een leuke activiteit voor kinderen en volwassenen. Het kan een ontspannende en creatieve bezigheid zijn die je samen kunt doen met vrienden of familie.

Het leuke aan Happy Stones is dat je ze op zoveel verschillende manieren kunt beschilderen. Je kunt bijvoorbeeld een mooi landschap schilderen, een grappige tekst erop schrijven of een schattig dier tekenen. Ook kun je je laten inspireren door de natuur, zoals een prachtige zonsondergang of een kleurrijke bloem. Of je gaat gewoon voor een mooi patroon.

Daarnaast kun je ook inspiratie halen uit je favoriete boeken, films of tv-series. Zo kun je bijvoorbeeld een Harry Potter thema creëren met stenen beschilderd als de verschillende personages. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is vooral belangrijk dat je plezier hebt tijdens het schilderen van de stenen en dat je creativiteit de vrije loop laat gaan!

Je kunt je dus ook laten inspireren door games. Ik heb gekozen voor het maken van Happy Stones met Pokémon-thema. Ik kwam op het idee door Pokémon Go. Daar zijn mensen ook vaak op zoek naar in een park of bos. De beschrijving hieronder is dus voor het maken van Pokémon Happy Stones, maar de techniek blijft natuurlijk hetzelfde, welk thema je ook kiest!

Stenen vinden en voorbereiden

Je kunt stenen vinden in verschillende maten en vormen. Kies bij voorkeur stenen die plat en glad zijn, omdat deze het gemakkelijkst te beschilderen zijn. Voordat je begint met het beschilderen van de stenen, is het belangrijk om ze goed schoon te maken en voor te bereiden. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht en dat de stenen er mooier uitzien. Zorg ervoor dat de stenen schoon en droog zijn voordat je begint met schilderen.

Als je stenen hebt gevonden in de natuur, is het mogelijk dat er vuil, modder of andere onzuiverheden op zitten. Om deze te verwijderen, kun je de stenen borstelen met een harde borstel of met een tandenborstel. Je kunt ze daarna wassen met water en zeep en vervolgens goed laten drogen in de zon.

Wanneer je geen stenen kunt vinden, kun je ook stenen kopen bij tuincentra, hobbywinkels of online. Deze stenen hoef je niet te wassen.

Stenen voor happy stones

Zorg er ook voor dat je de stenen voorbereidt voordat je begint met schilderen. Je kunt bijvoorbeeld een of twee laagjes witte of gekleurde verf aanbrengen om de stenen een egale basis te geven. Dit maakt het gemakkelijker om de kleuren helder en levendig te maken. Laat de lagen tussendoor goed drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Eventueel kun je een föhn gebruiken om dit proces te versnellen. Wanneer de basislagen droog zijn, kun je beginnen met het beschilderen van de stenen met je favoriete ontwerpen.

stenen sneller laten drogen

Zo maak je Pokemon Happy Stones

Pokemon happy stones diglet pikachu

Benodigdheden Happy Stones maken

 • Stenen (bij voorkeur plat en glad)
 • Verf (acrylverf werkt het beste) en verfstiften (Posca werkt fijn)
 • Kwasten (verschillende maten; een grotere voor de basislagen en ook een hele fijn kwastjes, omdat je maar op een klein oppervlak werkt)
 • Potlood en eventueel een gum
 • Waterproof marker of zwarte verfstift met een smalle punt
 • Vernis (als het even kan met UV-filter, omdat de stenen misschien buiten in de zon liggen)
 • Pokémon voorbeelden

benodigdheden happy stones maken

Werkwijze

Als je alle materialen verzameld hebt, kun je aan de slag. Maak eerst de stenen schoon en laat ze goed drogen, mocht dit nodig zijn. Het is handig om daarna alvast een stel stenen voor te bereiden met een twee basislagen verf en dit goed te laten drogen. Dan hoef je als je aan de slag wilt niet zo lang te wachten. Kijk daarna naar de vormen van de stenen en of je hierbij een bepaalde Pokémon goed vindt passen. Eventueel kun je voorbeelden opzoeken in een boek of op internet.

Happy stone schetsen

Heb je een steen en Pokémon gekozen? Dan kun je met een potlood het ontwerp van de Pokémon op de steen schetsen. Maak, zeker bij je eerste stenen, het ontwerp niet de ingewikkeld. Als je tevreden bent met de schets, kun je beginnen met verven. Het is handig om verschillende maten kwasten te gebruiken, afhankelijk van de grootte van de delen die je gaat verven. Begin met de grotere delen en werk dan naar de kleinere delen toe. Laat de verf goed drogen voordat je verder gaat. Je kunt ook lagen verf over elkaar heen aanbrengen. Laat iedere laag wel steeds goed drogen tussendoor, anders wordt het een kliederboel.

happy stone zonder zwarte lijnen

Tip: werk je vooral met verfstiften en moet je heel precies langs een lijntje gaan? Dan kun je wat verf uit de stift krijgen door hem een paar keer in te drukken op je verfpallet. Vervolgens kun je met een heel fijn kwastje mooi de lijntjes doen.

Wanneer de verf droog is, kun je de details tekenen met een waterproof marker. Ook kun je de lijnen tussen de verschillende kleuren en de buitenste rand overtrekken met een zwart stift. Dit helpt om het geheel er netjes uit te laten zien. Plus het geeft je afbeelding die cartoonachtige stijl die goed past bij Pokémon.

happy stones met zwarte lijnen

Wanneer je klaar bent met tekenen, kun je een laag vernis aanbrengen om de steen te beschermen en het geheel er mooier uit te laten zien.

happy stones laagje vernis

Achterop de steen kun je eventueel je naam en/of een hashtag toevoegen.

Door het volgen van deze stappen kun je eenvoudig verschillende Pokémon Happy Stones maken.

happy stones in het gras

Waar kun je (Pokémon) Happy Stones verstoppen?

Na het maken van je Pokémon Happy Stones is het natuurlijk tijd om ze te verstoppen en te verspreiden! Hier zijn een paar ideeën voor leuke plekken om je stenen te verbergen:

 • park
 • bos
 • speeltuin
 • strand
 • wandelpaden
 • schoolplein
 • buiten restaurants en cafés

Zorg ervoor dat je de stenen op een plek verbergt waar mensen ze kunnen vinden, maar niet op een plek waar ze in de weg zitten.

Wanneer iemand een Pokémon Happy Stone vindt, kan hij of zij hem meenemen, een foto maken en deze delen op social media met de hashtag #pokemongo, #happystones, of #pokemonhappystones. Hierdoor kunnen anderen zien waar de steen is gevonden en het verhaal van de steen volgen. Als je wilt weten wie jouw steen heeft gevonden en waar deze naartoe is gegaan, kun je er een kleine boodschap of bijvoorbeeld jouw Instagram-naam op schrijven voordat je hem verbergt.

Als je zelf een Happy Stone vindt, kun je hem ook meenemen en een foto delen op social media om anderen te laten weten dat je hem hebt gevonden. Als je hem niet wilt houden, kun je hem op een andere leuke plek verbergen en het avontuur verder laten gaan!

Pokemon happy stones

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel geïnspireerd bent geraakt om zelf aan de slag te gaan met het maken van Happy Stones. Het is een leuke manier om jouw creativiteit te uiten en anderen blij te maken met jouw kunstwerkjes. Bovendien kun je ze overal verstoppen en zo een glimlach op iemands gezicht toveren. Dus pak wat stenen, verf, kwasten en ga aan de slag! Als je dit bericht nuttig vond, vergeet dan niet om het te bewaren op Pinterest, zodat je het later nog eens terug kunt lezen en anderen kunt inspireren om ook aan de slag te gaan met het maken van Happy Stones. Have fun!

Bewaar op Pinterest:
happy stones maken pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: