Heb je zin om Pasen op een creatieve en leuke manier te vieren, in plaats van de gebruikelijke paasbrunch of eieren zoeken? Dan is het Wie zijn de eieren?-spel misschien wel wat voor jou! Dit spel, geïnspireerd door het populaire televisieprogramma Wie is de Mol?, heeft een unieke paastwist en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Het draait allemaal om samenwerking, strategie en plezier, terwijl je probeert te ontdekken wie de eieren (de saboteurs) zijn. Speel het spel buiten, samen met vrienden of familieleden, terwijl je geniet van het mooie lenteweer. (Mocht het slecht weer zijn, dan is het spel ook binnen te spelen.) Dit paasspel is een leuke manier om een onvergetelijke dag te creëren en tegelijkertijd de paassfeer te omarmen.

Wil je meer weten over het Wie zijn de eieren?-spel en hoe je het kunt organiseren voor jouw eigen vrienden- of familiegroep? Blijf lezen, want in de rest van deze blogpost vertel ik je er alles over!

Paasspel volwassenen

Paasspel volwassenen – Wie zijn de eieren?-spel

Het Wie zijn de eieren?-spel is een uniek paasspel ontworpen voor zowel volwassenen als kinderen. Geïnspireerd door het bekende televisieprogramma Wie is de Mol?, is dit spel voorzien van een leuke paastwist. Het doel van het spel is om samen met je team zoveel mogelijk geld te verdienen door het succesvol voltooien van opdrachten, terwijl je probeert te achterhalen wie de eieren (de saboteurs) zijn, die proberen het geld uit de pot te houden.

Het spel is heel geschikt voor volwassenen, door de combinatie van sociale interactie, intellectuele uitdaging en gezelligheid. Daarnaast is het spel flexibel genoeg om te spelen met verschillende groepsgroottes en leeftijden en op verschillende locaties.

Het is een leuke en interactieve activiteit om Pasen te vieren met vrienden en familie.

paaspeel volwassenen

Paasspel buiten

Het Wie zijn de eieren?-spel is heel geschikt om buiten te spelen. Zo kunnen de deelnemers genieten van het mooie lenteweer en de frisse lucht, terwijl ze tegelijkertijd de uitdaging aangaan om de eieren te ontmaskeren. Hier zijn een aantal suggesties voor de buitenlocaties:

  • Park: Een groot park biedt veel ruimte voor de verschillende spellen en is ideaal voor zowel kleine als grote groepen.
  • Speeltuin: Een speeltuin kan een leuke en speelse omgeving bieden voor de spellen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de deelnemers om zich vrij te bewegen en de opdrachten uit te voeren.
  • Tuin: Als je een grote tuin hebt, kan dit ook een ideale locatie zijn voor het Wie zijn de eieren?-spel. Richt verschillende zones in voor de verschillende spellen.

De spellen waarmee geld voor de pot verdiend kan worden tijdens het Wie zijn de eieren?-spel zijn: geldkokers, ren je rot en eieren tekenen. Deze spellen zijn perfect buiten te spelen.

NB het spel is ontworpen voor buiten, maar mocht het weer niet meewerken dan is het spel ook binnen te spelen. De aanpassingen hiervoor staan ook beschreven in het draaiboek.

paasspel buiten

Pasen spelletjes volwassenen

Het Wie zijn de eieren?-spel is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor tieners. Jongere kinderen kunnen ook meedoen door ze aan een volwassene te koppelen die hen kan begeleiden en ondersteunen bij het uitvoeren van de opdrachten. Volwassenen en tieners kunnen samen in een team spelen of alleen.

Het Wie zijn de eieren?-spel heeft een competitief en sociaal aspect dat volwassenen aanspreekt. Het spel moedigt deelnemers aan om samen te werken, strategieën te bedenken en hun beste beentje voor te zetten om de eieren te ontmaskeren en het spel te winnen. Dit creëert een energieke en gezellige sfeer waarin volwassenen plezier kunnen hebben en genieten van de uitdagingen die het spel biedt.

Kortom, het Wie zijn de eieren?-spel is een uitstekende keuze voor Pasen spelletjes voor volwassenen, tieners en kinderen. Door het spel aan te passen aan de verschillende leeftijdsgroepen en rekening te houden met het competitieve en sociale aspect, kunnen zowel volwassenen als kinderen samen genieten van een spannend en vermakelijk spel tijdens de paasdagen.

pasen spelletjes volwassenen

Paasspel voor volwassenen

Het organiseren van een geslaagd paasfeest met het Wie zijn de eieren?-spel hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg gewoon deze instructies en tips:

Voorbereiden en plannen

Begin met het downloaden en afdrukken van het Wie zijn de eieren?-draaiboek en printables pakket.

Wijs een spelleider aan die verantwoordelijk is voor het begeleiden van het spel, het uitleggen van de regels en het geven van aanwijzingen. De spelleider moet bekend zijn met het draaiboek en goed voorbereid zijn om het spel soepel te laten verlopen. Let op: wil je zelf meespelen met het spel als deelnemer, lees het draaiboek dan níet, maar geef dit door aan de spelleider.

Plan 1 tot 2 weken vooruit om alle benodigde materialen te verzamelen, de teams samen te stellen, de eieren te briefen, locaties te selecteren en andere voorbereidingen te treffen.

Creëer een paassfeer (optioneel)

Versier de locatie met paasdecoraties zoals eieren, konijntjes en lentebloemen. Zorg voor een feestelijke sfeer met passende muziek en hapjes. Overweeg om een paasbrunch of picknick te organiseren voor de deelnemers. Voor inspiratie en lekkere paasrecepten, zie deze blogpost: Lekker eten met Pasen.

Speel het spel

Volg de instructies in het draaiboek om het spel te spelen. Zorg ervoor dat alle deelnemers de regels begrijpen en enthousiast zijn om mee te doen. Moedig samenwerking en strategisch denken aan om het spel nog uitdagender en leuker te maken.

Afronden en prijsuitreiking

Aan het einde van het spel maakt de spelleider de resultaten bekendmaken en reikt de prijzen uit aan het winnende team.

paasspel voor volwassenen

Paasspelletjes familie

Het Wie zijn de eieren?-spel is een goede keuze voor families die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende activiteit tijdens de paasdagen. Hier zijn enkele redenen waarom het spel perfect is voor families:

Versterken van familiebanden

Het spel moedigt samenwerking en communicatie aan tussen de deelnemers. Door samen te werken in teams en strategieën te bedenken om de eieren te ontmaskeren, worden familiebanden versterkt en wordt het saamhorigheidsgevoel vergroot.

Creëren van mooie herinneringen

Het Wie zijn de eieren?-spel zorgt voor een unieke en onvergetelijke ervaring die families kunnen delen. Het plezier, de spanning en het lachen tijdens het spel zullen voor mooie herinneringen zorgen waar iedereen nog lang aan terug zal denken.

Aanpassing voor verschillende gezinsleden en leeftijden

Het spel kan eenvoudig worden aangepast aan de verschillende leeftijden en interesses van de gezinsleden. Jongere kinderen kunnen worden gekoppeld aan volwassenen, terwijl tieners samen kunnen spelen in hun eigen teams. Dit zorgt ervoor dat iedereen betrokken is bij het spel en kan genieten van de uitdagingen.

Kortom, het Wie zijn de eieren?-spel is een uitstekende keuze voor paasspelletjes voor families. Het spel biedt niet alleen plezier en uitdaging, maar helpt ook bij het versterken van familiebanden en het creëren van mooie herinneringen.

paasspelletjes familie

In deze blogpost heb ik de voordelen en mogelijkheden van het Wie zijn de eieren?-spel besproken. Dit unieke paasspel voor volwassenen en families is een leuke manier om Pasen te vieren. Met verschillende spellen zoals geldkokers, ren je rot en eieren tekenen, zullen zowel volwassenen als kinderen zich prima vermaken.

Het paasspel is ideaal voor het versterken van familiebanden en het creëren van onvergetelijke herinneringen. Bovendien kunnen door de samenstelling van de teams deelnemers van verschillende leeftijden meedoen, zodat iedereen betrokken is en geniet van de uitdagingen.

Ben je klaar om je paasviering naar een hoger niveau te tillen? Wacht dan niet langer en schaf het Wie zijn de eieren?-spel aan via mijn webshop: Wie zijn de eieren?. Met dit spel zorg je voor spanning, sensatie en gezelligheid tijdens Pasen en beleef je samen met familie en/of vrienden een onvergetelijke ervaring. Bestel nu en maak van jouw paasviering een waar feest!

Bewaar op Pinterest:

paasspel volwassenen pinterest pin

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: