Ben je op zoek naar een creatief cadeau-idee voor de feestdagen? Zoek dan niet verder, want de PaperCloud Christmas is precies wat je zoekt. Hier ga je jouw creatieve vriendin, moeder of (schoon)zus heel blij mee maken.

Het project

Op een regenachtige vrijdag, begin september, nam ik de trein naar Amsterdam om te werken aan een ‘geheim’ kerstproject. Inmiddels is het project niet meer geheim en kan ik mijn enthousiasme met jullie delen :D. Het gaat namelijk om een supergaaf en nieuw magazine van Denksport; PaperCloud Christmas. Dit boekje zit boordevol papieren DIY’s, puzzels, kleurplaten en kaarten. Samen met Irene van Tante Truus kan Alles, Mei van Ice Pandora en Ivette van Ivette’s life mochten wij alvast de papieren bouwsels uit dit magazine proberen. Om te testen, maar de kunstwerkjes die wij maakten zouden ook gebruikt worden in de fotoshoot voor de marketing campagne. De knutsels die je in deze blogpost ziet, heb ik deze vrijdag allemaal zelf gemaakt.

 

Nodig voor papieren DIY’s

Voor een mooi resultaat is het wel handig om het juiste ‘gereedschap’ te gebruiken. Grote kans dat je het meeste al in huis hebt, zo niet dan heb je gelijk inspiratie voor je verlanglijstje. Ik had het volgende meegenomen en daar kon ik goed mee aan de slag:

– Een snijmatje*
– Een hobbymesje*
– Een metalen liniaal*
– Een gewone schaar
– Een handwerkschaartje*
– Lijm (deze knutsellijm van Pritt* werkte goed)


Gerelateerde berichten

Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen
Uitleg papieren sneeuwvlokken knippen
DIY: Grote papieren pompons van servetten maken
Super Mario Slinger van papier


 

Sterrenmobiel van papier

Ik begon met het maken van de sterrenmobiel. Hiervoor heb ik een heleboel papieren sterren gevouwen. De eerste keer was het vouwen van de ster wat gepuzzel, maar als je het eenmaal doorhebt, dan vouw je ze achter elkaar door.

 

Uiteindelijk zag de mobiel er zo uit:

 

Kerstballen en -krans van papier

Dat gepuzzel bleef bij iedere DIY (het is toch een uitgave van Denksport hè ;-)), maar dat maakt het juist ook leuk. Bij onderstaande ballen had ik ook echt even een aha-moment nodig, maar ik vind ze supergaaf geworden.
Ik heb ook nog deze papieren krans in elkaar geknutseld:

PaperCloud Christmas

Ik vond het heerlijk om een dag lekker ongestoord te kunnen knutselen (en buiten regende het toch) en het was erg gezellig met de andere blogsters. We werden steeds enthousiaster over het magazine toen we bezig waren.
PaperCloud Christmas is een magazine met meer dan 100 pagina’s. Met behulp van de papieren werkbladen (voor je geprint op mooi vormgegeven papier) maak je zelf kerstdecoraties. Bijvoorbeeld een sterrenmobiel, papieren kerstballen, een kerstkrans, strik of zelfs Rudolph het Rendier. Een perfect cadeau voor een creatieve vriendin of familielid. Of voor jezelf natuurlijk ;-P
Ben jij ook helemaal enthousiast geworden? Reserveer dan nu je exemplaar of ren vanaf 7 november naar de winkel, want dan komt de PaperCloud Christmas uit.

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Denksport.Bewaar op Pinterest:
De PaperCloud Christmas van Denksport is het perfecte cadeau voor een creatief persoon. Ik mocht de papieren DIY's al uitproberen en geef je een voorproefje.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: