Ben je op zoek naar een snel en makkelijk knutselidee voor een peuter of kleuter? Ga dan deze vlinder knutselen; je hebt alleen maar een babydoekje, wasknijper en wat viltstiften nodig. Ik laat je stap voor stap zien hoe wij deze vlinders gemaakt hebben.

vlinder knutselen

Toen Kate en ik een paar weken geleden bloemen van crêpepapier gingen knutselen, hebben we ook deze vlinders gemaakt. Dat vond ze natuurlijk erg leuk om te doen. Ze zijn een beetje gebaseerd op de vlinders van koffiefilters, die je bijvoorbeeld wel eens voorbij ziet komen op Pinterest. Alleen gebruiken wij thuis geen koffiefilters, en al helemaal niet van die grote, dus ik ging op zoek naar een alternatief. Met babydoekjes, viltstiften en water kun je ook een leuk effect maken, herinnerde ik me nog van deze watermeloen slinger.  Dus daar zijn we mee aan de slag gegaan.

 

Dit heb je nodig om vlinders te knutselen

Waarschijnlijk heb je alles al in huis:
– Natte doekjes (ik gebruikte die van Huggies Pure)
– Vilstiften
– Water en een kwast
– Houten knijpers

 

En wat geduld, want de doekjes moeten zeker een paar uur drogen 😉 Ook heb ik wat bakpapier gebruikt om op te werken, de tafel te beschermen en de doekjes te laten drogen en dit werkte heel goed.

 

knutselidee%25C3%25ABn peuters babydoekjes

 

Zo maak je vlinders met een wasknijper

 

Het knutselen van de vlinders is heel eenvoudig. Allereerst teken je met viltstiften (een patroon) op een babydoekje. En vervolgens ga je er met een kwastje met water overheen, zodat de kleuren uit- en in elkaar overlopen. Hieronder kun je zien het hoe het er voor en na het water uit zag:

vlinders knutselen babydoekjes peuters kleuters

Dan moeten de doekjes een paar uur drogen. Ondertussen kun je vast de houten knijpers versieren, ook met viltstift. Als je geen houten knijpers in huis hebt, kun je natuurlijk ook een gekleurde plastic knijper gebruikt. Die hoef je niet te versieren.

vlinder knutselen wasknijper versieren

vlinder knutselen wasknijper versieren

Als het doekje helemaal droog is, kun je het opvouwen als een waaier en in het midden de wasknijper vast knijpen. Nog even de vleugels netjes uittrekken en de vlinder is klaar:

vlinder knutselen babydoekje wasknijper

Lekker makkelijk en simpel en toch een heel vrolijk resultaat! Dit is die van Kate:

vlinder knutselen kleuters peuter kinderen

Heb jij wel eens eerder iets met babydoekjes geknutseld?

 

Bewaar op Pinterest:
vlinders knutselen zomer pinterestvlinder knutselen peuter kleuters pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter