Ben jij op zoek naar uitdagend en leerzaam speelgoed voor slimme kinderen? Misschien wel voor een hoogbegaafd kind? In dit bericht staan 10 ideeën op een rijtje; inspiratie voor bijvoorbeeld een verjaardagscadeau en/of voor Sinterklaas of Kerstmis.

speelgoed slimme kinderen

Speelgoed voor slimme kinderen

Ik heb hier niet eerder over geschreven, maar iets meer dan een jaar geleden is Ewan getest en hier is uitgekomen dat hij hoogbegaafd is. En net als bij Ilse houden we Mack en Kate goed in gaten, want erfelijkheid speelt een grote rol bij hoogbegaafdheid*. (Wist je trouwens dan Ilse een hele gave webshop heeft met uitdagend materiaal voor kinderen? Neem eens een kijkje op Foozle voor originele en leerzame cadeaus.)
* Inmiddels (nov. ’21) zijn ze ook hoogbegaafd getest.
Bij het samenstellen van de verlanglijstjes en het geven van verjaardagscadeautjes ben ik dan ook vaak op zoek naar educatief en leuk speelgoed. Hieronder heb ik 10 ideeën verzameld, enigszins oplopend van jong naar oud.

 


Gerelateerde berichten

20 schoencadeautjes tot 5 euro
Tips en ideeën voor leuke cadeaus voor kinderen
Cadeautips voor baby’s, peuters en kleuters


 

tiptoi

tiptoi

De tiptoi basisset heb ik dit jaar voor Kate voor Kerst besteld (sst 😉 ). Erg leuk voor nieuwsgierige peuters en kleuters, die graag meer over de wereld willen ontdekken. Met de interactieve en pratende pen kunnen ze in hun eigen tempo meer leren over een bepaald onderwerp.

 

LaQ Basic

LaQ Basic

Met de bouwstenen uit de LaQ-sets kunnen kinderen allerlei figuren bouwen. Ze kunnen een bouwtekening volgen of hun eigen creativiteit de vrije loop laten.

 

Educatieve spellen

Smart Games

De educatieve spellen van Smart Games zijn altijd een erg leuk cadeau om te geven. De spellen kun je alleen spelen en het zijn puzzelspellen, met oplopende moeilijkheidsgraad. Er zijn heel veel verschillende spelen, neem maar eens een kijkje: Smart Games.

 

LEGO BOOST

LEGO BOOST

LEGO is sowieso leuk en goed speelgoed voor slimme kinderen, maar deze robot is vorig jaar op pakjesavond ons huis binnengekomen. Je hebt er een tablet bij nodig, maar dan kun je met behulp van de app verschillende creaties maken, onder andere een kat, gitaar en robot. En er is nu ook een Star Wars uitvoering! Hele gave sets die kinderen gelijk leren programmeren.

 

GraviTrax

GraviTrax

Met behulp van GraviTrax kunnen kinderen zelf een knikkerbaan ontwerpen en bouwen en hiermee het concept zwaartekracht onderzoeken. Welke kleur knikker is als eerst beneden?

 


Gerelateerde berichten

Cadeautips voor jongens en een meisjespeuter (verlanglijstjesinspiratie)
Speelgoedtips voor kinderen (kinderfilmpjes YouTube)
Inspiratie voor het Sinterklaas verlanglijstje
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables


Clementoni Scheikunde Experimenteerset

Clementoni Scheikunde Experimenteerset

Deze experimenteerset hebben we inmiddels al een paar jaar in huis en de jongens vinden het altijd heel interessant om weer een experiment te doen.

 

Geomag

Geomag

Het meeste speelgoed voor slimme kinderen lijkt vooral op jongens gericht, maar deze set van Geomag is gewoon lekker roze en hierdoor geschikt voor slimme meiden die van roze houden. Met de magneetstaafjes en balletjes kun je gave bouwwerken maken.

 

Project Mc²

Project Mc

Over meidenspeelgoed gesproken; de sets van Project Mc² zijn supergaaf, meisjesachtig en helemaal S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Art, Math) verantwoord. Met bovenstaande set kun je bijvoorbeeld muziek met bananen maken, een soort Makey Makey.

preview affirmatiekaartjes kinderen width=Help je kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten en een positieve houding te ontwikkelen met deze affirmatiekaartjes. Dit pakket bevat 30 unieke kaarten om dagelijkse positiviteit te bevorderen en veerkracht te stimuleren. Bestel nu en laat je kind(eren) stralen!


 

Osmo coding

Osmo coding

Wij hebben de Osmo basisset en deze sets zijn een uitbreiding op de iPad. Waardoor kinderen niet alleen op het scherm spelen, maar ook met voorwerpen ervoor, die ze echt beet kunnen pakken en manipuleren. Er is inmiddels een hele collectie Osmo uitbreidingen.

Arduino starter kit

Arduino starter kit

Met de Arduino starter kit kun je zelf een (basic) computer bouwen. Supertof voor kleine (of grote) nerds dus. Niet voor alle kinderen geschikt, maar verving jouw tiener al zelf de batterijen van zijn speelgoedtrein als peuter? En hield hij van circuitjes bouwen met een elektrotechniekset? Dan maak je hem hier vast blij mee!

Dit was een overzicht met 10 cadeautips met speelgoed voor slimme kinderen. Hopelijk heb je er wat aan gehad.

Wat is jouw favoriete educatieve speelgoed?

Bewaar op Pinterest:
cadeautips slimme kinderen pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics