Gisteren zag ik dit speelidee langskomen. Pretend play (doen alsof): koffie zetten met water, zand en afwasmiddel. Het leek mij leuk voor Ewan en Mack, was makkelijk op te zetten met dingen die ik in huis had en het kon op het balkon, dus ik heb een tafeltje naar het balkon gesleept en de spullen klaargezet, zodat de jongens er mee konden spelen zodra Ewan om drie uur uit was.


In de melkopschuimer zat water met een scheutje afwasmiddel; een paar keer pompen en je krijgt heel mooi schuim. Het bakje ernaast moest een suikerpot voorstellen (gevuld met zand). Daarnaast staat een pepervaatje, dat op een cacaostrooier moest lijken. Ik had een leeg pak melk goed omgespoeld en gevuld met water. Daarnaast nog een thee/koffiekan met water. Verder had ik nog wat bekertjes en roerstokjes neergelegd.

 

Het leek zo’n leuk idee, maar mijn jongens vonden er niets aan. Mack heeft alleen een paar keer met een paar treintjes over het tafeltje gereden en Ewan heeft onder lichte dwang één kopje koffie voor me gemaakt. Precies genoeg om een foto te maken 😉

Hopelijk vinden jullie kinderen het leuker!

Bewaar op Pinterest:
koffie zand water buitenspelendoen alsof kleuters pinterest

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: