11 juni 2013

Koffie zetten met zand en water

Gisteren zag ik dit speelidee op Happy Hooligans. Pretend play (doen alsof): koffie zetten met water, zand en afwasmiddel. Het leek mij leuk voor Ewan en Mack, was makkelijk op te zetten met dingen die ik in huis had en het kon op het balkon, dus ik heb een tafeltje naar het balkon gesleept en de spullen klaargezet, zodat de jongens er mee konden spelen zodra Ewan om drie uur uit was.
In de melkopschuimer zat water met een scheutje afwasmiddel; een paar keer pompen en je krijgt heel mooi schuim. Het bakje ernaast moest een suikerpot voorstellen (gevuld met zand). Daarnaast staat een pepervaatje, dat op een cacaostrooier moest lijken. Ik had een leeg pak melk goed omgespoeld en gevuld met water. Daarnaast nog een thee/koffiekan met water. Verder had ik nog wat bekertjes en roerstokjes neergelegd.

Het leek zo'n leuk idee, maar mijn jongens vonden er niets aan. Mack heeft alleen een paar keer met een paar treintjes over het tafeltje gereden en Ewan heeft onder lichte dwang één kopje koffie voor me gemaakt. Precies genoeg om een foto te maken.Hopelijk vinden jullie kinderen het leuker!Meer speelideeën

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!
koffie zand water buitenspelen

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven (en krijg toegang tot de freebies pagina met extra gratis printables):
* verplicht veld
Soort nieuwsbrief


Geen opmerkingen:

Een reactie posten