Hier is het derde patroon van de winterslinger; een hart.

Voor het hart heb ik rood katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.
Toer 1: Haak 5 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.
Toer 2: Haak 2 stokjes in de ring. Haak dan 3 lossen, *5 stokjes in de ring, 3 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat nog 1 keer. Haak 2 stokjes in de ring. Sluit deze toer met een halve vaste in de ring.

Toer 3:
Haak 1 vaste in het eerste stokje van de vorige toer en 1 half stokje in het tweede stokje. Haak dan [9 stokjes] in het eerste gat. Haak achtereenvolgens 2 stokjes en 3 halve stokjes in de 5 stokjes uit de vorige toer. Haak [3 halve stokjes, 1 losse, 3 halve stokjes] in het tweede gat. Haak dan weer 3 halve stokjes en 2 stokjes in de 5 stokjes. Haak [9 stokjes] in het derde gat. Haak 1 half stokje en 1 vaste in de laatste twee stokjes. Sluit met een halve vaste.

Hecht het werk af.

Ik hoop dat het patroon duidelijk is. Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende ‘gat’.

Winterslinger haken previewGeen zin om het patroon vanaf je telefoon of tablet te haken? Ik heb de vier patronen van de winterslinger – het hartje, de sneeuwvlok, ster en kerstboom – handig gebundeld in een printbaar PDF-bestand. Lekker haken zonder afleiding.
Bekijk het haakpatroon winterslinger nu


Clover haaknaalden

Voor het haken van deze sneeuwvlok gebruikte ik een Clover Soft Touch haaknaald. De Clover haaknaalden vind ik echt superfijn haken. Het ijzeren gedeelte van de haaknaald is heel zacht, waardoor de draad er heel makkelijk over heen glijdt en het handvat is lekker zacht. Inmiddels heb ik een set Clover Amour haaknaalden en die zien er ook nog eens heel leuk uit met hun vrolijke kleuren. Ze zijn wel duur, maar ik vind ze hun prijs wel waard. In deze set zitten 9 haaknaalden in de maten 2mm / 2,5mm / 3mm / 3,5mm / 4mm / 4,5mm / 5mm / 5,5mm / 6mm, dit zijn de maten die ik meestal gebruik.

Andere gratis haakpatronen

Bij de kerstslinger horen ook de volgende patronen:

haakpatroon ster

Haakpatroon ster

haakpatroon kerstboom

Haakpatroon kerstboom

haakpatroon sneeuwvlok

Haakpatroon sneeuwvlok


Bewaar voor later op Pinterest:


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:
Web Analytics