20 december 2012

Gratis haakpatroon hartje

Hier is het derde patroon van de winterslinger; een hart.

Voor het hart heb ik rood katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.

Toer 1: Haak 5 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.

Toer 2: Haak 2 stokjes in de ring. Haak dan 3 lossen, *5 stokjes in de ring, 3 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat nog 1 keer. Haak 2 stokjes in de ring. Sluit deze toer met een halve vaste in de ring.Toer 3:
Haak 1 vaste in het eerste stokje van de vorige toer en 1 half stokje in het tweede stokje. Haak dan [9 stokjes] in het eerste gat. Haak achtereenvolgens 2 stokjes en 3 halve stokjes in de 5 stokjes uit de vorige toer. Haak [3 halve stokjes, 1 losse, 3 halve stokjes] in het tweede gat. Haak dan weer 3 halve stokjes en 2 stokjes in de 5 stokjes. Haak [9 stokjes] in het derde gat. Haak 1 half stokje en 1 vaste in de laatste twee stokjes. Sluit met een halve vaste.Hecht het werk af.
Ik hoop dat het patroon duidelijk is. Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende 'gat'.

Hart haken Valentijnsdag

Deze hartjes zijn ook superleuk om te haken voor Valentijnsdag. Verras je geliefde ermee, maak er een slinger van of geef er stiekem eentje mee in de schooltas van je kind. Bewaar deze afbeelding op Pinterest zodat je het patroon makkelijk terug kunt vinden:

hart haken Valentijnsdag


Clover haaknaalden

Voor het haken van deze sneeuwvlok gebruikte ik een Clover Soft Touch haaknaald. De Clover haaknaalden vind ik echt superfijn haken. Het ijzeren gedeelte van de haaknaald is heel zacht, waardoor de draad er heel makkelijk over heen glijdt en het handvat is lekker zacht. Inmiddels heb ik een set Clover Amour haaknaalden en die zien er ook nog eens heel leuk uit met hun vrolijke kleuren. Ze zijn wel duur, maar ik vind ze hun prijs wel waard. In deze set zitten 9 haaknaalden in de maten 2mm / 2,5mm / 3mm / 3,5mm / 4mm / 4,5mm / 5mm / 5,5mm / 6mm, dit zijn de maten die ik meestal gebruik.

Andere gratis haakpatronen

Bij de kerstslinger horen ook de volgende patronen:

haakpatroon sterhaakpatroon kerstboomhaakpatroon sneeuwvlokBekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Bekijk meer DIY's

Volg mij op FacebookInstagram of Pinterest
Bewaar op Pinterest:
MizFlurry Maandelijkse Mail


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang 100%-kortingscode waarmee je -onder andere- deze handige printable met speelrecepten kunt gratis downloaden in mijn webshop.
* verplicht veld


3 opmerkingen:

 1. allereerst wat een schattig hartje! Om blij van te worden! Ik was net op zoek naar een patroontje en kwam op jou blog terecht. Ik heb er al een paar gehaakt; het resultaat staat al op ons blog ook...
  Groetjes Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor dit mooie patroontje.
  Het is makkelijk te maken en gewoon Prachtig.
  Dikke, dikke dank

  Van harte Mrn@ :)

  BeantwoordenVerwijderen

SintSint