17 december 2012

Gratis haakpatroon kerstboom

Ik heb het idee om voor de kerst nog een leuke kerst/winterslinger te haken. Waarschijnlijk gaat me dat niet lukken, maar ik heb wel al een patroon voor een gehaakte kerstboom bedacht dat ik graag met jullie wil delen.
Voor de kerstboom heb ik groen katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.

Toer 1: Haak 4 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.

Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en 2 stokjes in de ring. Haak dan 2 lossen, *3 stokjes in de ring, 2 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat 1 keer. Sluit deze toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.Toer 3: Haak 1 losse. *Haak [3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes] in het gat van de 2 lossen van de vorige toer, haak 1 losse.* Herhaal wat tussen de sterretjes staat 2 keer, tot je rond bent en sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje van deze toer.Toer 4: Haak 1 losse. Haak, in het 1e gat van de 2 lossen van de vorige toer, [5 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het gat van 1 losse, [4 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het volgende gat, [3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het volgende gat van 1 losse, [4 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het gat, [4 stokjes, 2 lossen, 5 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het gat, [3 stokjes]. Haak 1 losse. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje van de toer.Toer 5 en 6: Draai het haakwerk. Haak 2 lossen. Haak 3 halve stokjes in de (laatste) 3 stokjes van de vorige toer.Hecht het werk af.

Ik hoop dat het patroon duidelijk is. Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende 'gat'.

Clover haaknaalden

Voor het haken van deze sneeuwvlok gebruikte ik een Clover Soft Touch haaknaald. De Clover haaknaalden vind ik echt superfijn haken. Het ijzeren gedeelte van de haaknaald is heel zacht, waardoor de draad er heel makkelijk over heen glijdt en het handvat is lekker zacht. Inmiddels heb ik een set Clover Amour haaknaalden en die zien er ook nog eens heel leuk uit met hun vrolijke kleuren. Ze zijn wel duur, maar ik vind ze hun prijs wel waard. In de onderstaande set zitten 9 haaknaalden in de maten 2mm / 2,5mm / 3mm / 3,5mm / 4mm / 4,5mm / 5mm / 5,5mm / 6mm, dit zijn de maten die ik meestal gebruik.Andere gratis haakpatronen

Bij de kerstslinger horen ook de volgende patronen:
haakpatroon harthaakpatroon sterhaakpatroon sneeuwvlok


Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Bekijk meer DIY's

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!
Platte Kerstboom haken, gratis patroon in het Nederlands.

Pinterestafbeelding

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbriefGeen opmerkingen:

Een reactie posten