17 december 2012

Gratis haakpatroon kerstboom

Ik heb het idee om voor de kerst nog een leuke kerst/winterslinger te haken. Waarschijnlijk gaat me dat niet lukken, maar ik heb wel al een patroon voor een gehaakte kerstboom bedacht dat ik graag met jullie wil delen.*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Voor de kerstboom heb ik groen katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm*, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.

Toer 1: Haak 4 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.

Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en 2 stokjes in de ring. Haak dan 2 lossen, *3 stokjes in de ring, 2 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat 1 keer. Sluit deze toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.Toer 3: Haak 1 losse. *Haak [3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes] in het gat van de 2 lossen van de vorige toer, haak 1 losse.* Herhaal wat tussen de sterretjes staat 2 keer, tot je rond bent en sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje van deze toer.Toer 4: Haak 1 losse. Haak, in het 1e gat van de 2 lossen van de vorige toer, [5 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het gat van 1 losse, [4 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het volgende gat, [3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het volgende gat van 1 losse, [4 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het gat, [4 stokjes, 2 lossen, 5 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het gat, [3 stokjes]. Haak 1 losse. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje van de toer.Toer 5 en 6: Draai het haakwerk. Haak 2 lossen. Haak 3 halve stokjes in de (laatste) 3 stokjes van de vorige toer.Hecht het werk af.

Ik hoop dat het patroon duidelijk is. Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende 'gat'.

Meer leuke haakspullen

Neem ook een een kijkje bij bol.com, daar hebben ze allerlei leuke haakspullen, met vrolijke kleuren.


Andere gratis haakpatronen

Bij de kerstslinger horen ook de volgende patronen:
haakpatroon harthaakpatroon sterhaakpatroon sneeuwvlok


Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Bekijk meer DIY's

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!


Pinterestafbeelding

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veldGeen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint