Ik heb het idee om voor de kerst nog een leuke kerst/winterslinger te haken. Waarschijnlijk gaat me dat niet lukken, maar ik heb wel al een patroon voor een gehaakte kerstboom bedacht dat ik graag met jullie wil delen.

<

Voor de kerstboom heb ik groen katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm*, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.

Toer 1: Haak 4 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.
Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en 2 stokjes in de ring. Haak dan 2 lossen, *3 stokjes in de ring, 2 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat 1 keer. Sluit deze toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.

 
Toer 3: Haak 1 losse. *Haak [3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes] in het gat van de 2 lossen van de vorige toer, haak 1 losse.* Herhaal wat tussen de sterretjes staat 2 keer, tot je rond bent en sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje van deze toer.

Toer 4: Haak 1 losse. Haak, in het 1e gat van de 2 lossen van de vorige toer, [5 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het gat van 1 losse, [4 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het volgende gat, [3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het volgende gat van 1 losse, [4 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het gat, [4 stokjes, 2 lossen, 5 stokjes]. Haak 1 losse. Haak, in het gat, [3 stokjes]. Haak 1 losse. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje van de toer.

Toer 5 en 6: Draai het haakwerk. Haak 2 lossen. Haak 3 halve stokjes in de (laatste) 3 stokjes van de vorige toer.

Hecht het werk af.
Ik hoop dat het patroon duidelijk is. Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende ‘gat’.

Winterslinger haken previewGeen zin om het patroon vanaf je telefoon of tablet te haken? Ik heb de vier patronen van de winterslinger – het hartje, de sneeuwvlok, ster en kerstboom – handig gebundeld in een printbaar PDF-bestand. Lekker haken zonder afleiding.
Bekijk het haakpatroon winterslinger nu


 

Meer leuke haakspullen

Neem ook een een kijkje bij bol.com, daar hebben ze allerlei leuke haakspullen, met vrolijke kleuren.

 

Andere gratis haakpatronen

Bij de kerstslinger horen ook de volgende patronen:
haakpatroon harthaakpatroon sterhaakpatroon sneeuwvlok


 

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!

Pinterestafbeelding

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter