19 december 2012

Gratis haakpatroon ster

In dit bericht vind je een patroon om een ster te haken. Het is het tweede patroon in een serie van vier haakpatronen om een winterslinger te haken. De hele slinger is in granny-stijl, dus de hangers zijn redelijk open. Hierdoor zijn ze ze supersnel klaar! Met de duidelijke foto-uitleg is dit patroon ook heel goed te doen voor beginnende haaksters.Voor de ster heb ik geel katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.

Toer 1: Haak 5 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.

Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en 2 stokjes in de ring. Haak dan 3 lossen, *3 stokjes in de ring, 3 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat nog 3 keer. Sluit deze toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.Toer 3: Haak 2 lossen. Haak [1 halve vaste, 3 lossen (telt als eerste stokje), 2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes] in het eerste gat van de 3 lossen van de vorige toer. Haak 1 half stokje in het tweede stokje van het groepje van drie stokjes van de vorige toer.*Haak, in het volgende gat van 3 lossen, [3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes] en 1 half stokje in het tweede stokje van het groepje van drie stokjes van de vorige toer.* Herhaal wat tussen de sterretjes staat 3 keer, tot je rond bent en sluit de toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.Hecht het werk af.

NB Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende 'gat'.Een slinger met alleen sterren is trouwens ook heel leuk! Deze heb ik gemaakt voor Kates eerste verjaardag.

Clover haaknaalden

Voor het haken van deze sneeuwvlok gebruikte ik een Clover haaknaald*. De Clover haaknaalden vind ik echt superfijn haken. Het ijzeren gedeelte van de haaknaald is heel zacht, waardoor de draad er heel makkelijk over heen glijdt en het handvat is lekker zacht.


Download het patroon ster haken

Vind je het makkelijker om het patroon geprint naast je op de bank te hebben? Download dan dit printbare haakpatroon ster.

Andere gratis haakpatronen

Patroon hart haken

haakpatroon hart
Haakpatroon hart

Patroon kerstboom haken

haakpatroon kerstboom
Haakpatroon kerstboom

Patroon sneeuwvlok haken

haakpatroon sneeuwvlok
Haakpatroon sneeuwvlok

Vier patronen bloemen haken


Vier haakpatronen bloemenBekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

*Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Bekijk meer DIY's

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'
Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Nederlands patroon voor een granny-stijl ster. Makkelijk en snel een kleine ster haken. Gratis haakpatroon. | Free Dutch crochet pattern star
In dit bericht vind je een patroon om een ster te haken. Het is het tweede patroon in een serie van vier haakpatronen om een winterslinger te haken. De hele slinger is in granny-stijl, dus de hangers zijn redelijk open. Hierdoor zijn ze ze supersnel klaar! Met de duidelijke foto-uitleg is dit patroon ook heel goed te doen voor beginnende haaksters.

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbriefGeen opmerkingen:

Een reactie posten