In dit bericht vind je een patroon om een ster te haken. Het is het tweede patroon in een serie van vier haakpatronen om een winterslinger te haken. De hele slinger is in granny-stijl, dus de hangers zijn redelijk open. Hierdoor zijn ze ze supersnel klaar! Met de duidelijke foto-uitleg is dit patroon ook heel goed te doen voor beginnende haaksters.Voor de ster heb ik geel katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.

Toer 1: Haak 5 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.
Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en 2 stokjes in de ring. Haak dan 3 lossen, *3 stokjes in de ring, 3 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat nog 3 keer. Sluit deze toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.

Toer 3: Haak 2 lossen. Haak [1 halve vaste, 3 lossen (telt als eerste stokje), 2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes] in het eerste gat van de 3 lossen van de vorige toer. Haak 1 half stokje in het tweede stokje van het groepje van drie stokjes van de vorige toer.

*Haak, in het volgende gat van 3 lossen, [3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes] en 1 half stokje in het tweede stokje van het groepje van drie stokjes van de vorige toer.* Herhaal wat tussen de sterretjes staat 3 keer, tot je rond bent en sluit de toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.

Hecht het werk af.
NB Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende ‘gat’.

Winterslinger haken previewGeen zin om het patroon vanaf je telefoon of tablet te haken? Ik heb de vier patronen van de winterslinger – het hartje, de sneeuwvlok, ster en kerstboom – handig gebundeld in een printbaar PDF-bestand. Lekker haken zonder afleiding.
Bekijk het haakpatroon winterslinger nu


Een slinger met alleen sterren is trouwens ook heel leuk! Deze heb ik gemaakt voor Kates eerste verjaardag.

 

Meer leuke haakspullen

Neem ook een een kijkje bij bol.com, daar hebben ze allerlei leuke haakspullen, met vrolijke kleuren.

 

Download het patroon ster haken

Vind je het makkelijker om het patroon geprint naast je op de bank te hebben? Download dan dit printbare haakpatroon ster.

Andere gratis haakpatronen

Patroon hart haken

haakpatroon hart
Haakpatroon hart

Patroon kerstboom haken

haakpatroon kerstboom
Haakpatroon kerstboom

Patroon sneeuwvlok haken

haakpatroon sneeuwvlok
Haakpatroon sneeuwvlok

Vier patronen bloemen haken


Vier haakpatronen bloemen

 

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ­čśë Alvast bedankt!

Nederlands patroon voor een granny-stijl ster. Makkelijk en snel een kleine ster haken. Gratis haakpatroon. | Free Dutch crochet pattern star


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via ├ę├ęn van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand ├ę├ęn!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: