Op zoek naar inspiratie voor de eerste verjaardag van je dochter? Kijk je mee hoe we dat aanpakten bij Kates eerste verjaardag? Wat voor uitnodiging en welke taart ze op haar eerste verjaardag had en welke versiering? Wellicht helpt het jou een stapje verder bij het organiseren van het eerste verjaardagsfeestje.

Inspiratie eerste verjaardag dochter

Tweeënhalve week geleden werd Kate 1 jaar. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, vind ik het erg leuk om met verjaardagen flink uit te pakken met een thema op het gebied van versieringen, lekker eten en wat entertainment. Bij de verjaardagen van de jongens gaat dat inmiddels in overleg en kiezen zij zelf het thema. Maar omdat Kate nog niet ergens fan van is, kon ik het thema kiezen. Dat is het thema ‘Twinkle Twinkle little star’ geworden, of eigenlijk gewoon een sterrenthema met als kleuren roze, turquoise, wit en goud. Kijken jullie mee hoe het geworden is?

De uitnodiging

uitnodiging eerste verjaardag Dit was het ontwerp van de uitnodiging. Ik heb hem alleen digitaal gebruikt, onder andere als omslagfoto van de Facebook evenementpagina, want dat is de manier hoe ik tegenwoordig mensen uitnodig voor een verjaardag. Daar kan ik ook gelijk de link naar het online verlanglijstje kwijt.
Wil je deze uitnodiging ook gebruiken? Hier is een lege variant:

verjaardag 1 jaar uitnodiging

Decoraties

Voor de versieringen ben ik lekker aan het struinen geweest langs (budget)winkels. Bij de Action kocht ik de witte staande houten ster en de kleinere houten sterren die op de tafel liggen. Ook de tafelkleden (het witte kleed en de tafelrok), het turquoise kleedje onder het drinken en het roze dienblad komen hiervandaan. Bij de Blokker kocht in de leuke bordjes, bekertjes, servetten en kandelaars. De glazen potten, potjes, kannen en taartstandaard had ik al of heb ik geleend. De lampionnen, papieren rietjes en suikerspinspullen kocht ik bij de Xenos.

eerste verjaardag moeder en dochter

Slingers

Mijn moeder en zus Alice hebben een avondje geholpen met versieringen maken en zijn vooral druk geweest met de papieren sterrenslinger. Dat was erg gezellig. Voor de gelegenheid haakte ik ook nog een sterrenslinger met de sterren van dit patroon.

gehaakte sterrenslinger

Glazen bekers

Bij de Bruna kocht ik Edding stiften waarmee je op glas kunt tekenen. Er was precies een setje met een gouden, roze en groenige stift, dus dat kwam goed uit. In de voorgaande maanden had ik potjes Olvarit gespaard en deze heb ik met behulp van de stiften omgetoverd in gepersonaliseerde verjaardagsbekers. Met een papieren rietje erin zagen ze er super feestelijk uit!

eerste verjaardag versiering glazen

Eten en drinken op de sweet table

Op de sweet table had ik het volgende neergezet: sterrenkoekjes met roze glazuur, (gemarmerde) meringues, potjes met snoep (schuimpjes, yoghurt gums en snoephartjes), de suikerspinmachine en natuurlijk de taart. Ook stond er roze bowl, roze aanmaaklimonade en fruitwater.

eerste verjaardag sweet table

De taart

De taart heb ik zelf gemaakt; ik bakte twee vanillebiscuittaarten, vulde deze met aardbeienjam en slagroom en bekleedde ze vervolgens met wit fondant. Taarten bekleed met marsepein vind ik eigenlijk veel lekkerder, maar marsepein heb je niet in het wit en dat vond ik wel het mooiste voor deze taart. Omdat ik geen turquoise fondant kon vinden, heb ik twee busjes met suikerversieringen in het roze en turquoise gekocht (bij de Xenos). Na het uitsteken van kleine sterren uit wit fondant, smeerde ik deze in met een beetje water en drukte ze vervolgens in de strooisels. Dit was iets meer werk dan gekleurd fondant, maar het is toch wel leuk geworden vind ik. Bovenop de taart had ik een klein slingertje gemaakt, omhooggehouden door twee papier rietjes.

taart eerste verjaardag

Voor later op de middag had ik ook nog 66 worstenbroodjes gemaakt (die waren zó op) en gewoon wat chips, nootjes, komkommer en cherry tomaatjes neergezet.

feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Entertainment

Voor deze feestelijke en zoete gelegenheid heb ik een suikerspinmachine gekocht. Daar had ik al vaker over staan twijfelen en ik vond dit wel een geschikt moment. Het maken van suikerspinnen op de verjaardag was een succes, een aanrader als er kinderen komen.

suikerspinmachine entertainment eerste verjaardag

De laatste tijd zie ik heel veel cake smash-fotoshoots langskomen, super leuk altijd. Vanwege alle voorbereidingen voor dit feest, had ik hier echter geen tijd voor. Dus ik heb de cake smash gewoon een onderdeel van de verjaardag gemaakt, ook ter vermaak van de gasten. En in plaats van een kaarsje uitblazen; dat kan komende jaren nog.

eerste verjaardag meptaartje

Voor het meptaartje bakte ik een kleine biscuittaart en deze versierde ik met toeven roze slagroom. Een roze zeil (uit  mijn kraampakket!) op de grond, alle kleren uit, behalve een roze tutu en Kate mocht haar gang gaan.

eerste verjaardag cake smash

Het was een geslaagde verjaardag. Het was gezellig en druk en Kate is natuurlijk goed verwend, met heel veel roze speelgoed. Een leuk feest om op terug te kijken 🙂

taart aansnijden eerste verjaardag

Meer leuke verjaardagsideeën

Vintage Tea Party deel 3 – recepten en cocktails


Vintage Tea Party deel 3 – recepten en cocktails

Minnie Mouse verjaardag


Minnie Mouse verjaardag

Zelf gekleurde popcorn maken


Zelf gekleurde popcorn maken

Heb jij wel eens een sweet table gemaakt?

Bewaar op Pinterest:
meisjesverjaardag sterrenthemainspiratie eerste verjaardag dochter


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter