Vandaag is het Nationale Broer en Zus-dag, bedacht door Giel Beelen. In de Verenigde Staten is het op 10 april National Sibling Day. Ik vind dat altijd zo handig, één woord voor broer en zus. Ik bedacht mijn eerste tag; de broer en zus-tag en vulde hem in.

1. Hoe heten jouw broer(s) en/of zus(sen)? En hoeveel jaar schelen ze met jou?
Ik heb drie zussen; Sylvie, Alice en Denise. Mijn oudste zus is 7 jaar ouder, Alice is 5 jaar ouder en Denise is 4 jaar jonger.
2. Hebben jullie speciale bijnamen voor elkaar?
Niet echt, wel afkortingen, maar die zijn niet zo origineel: Syl en Al. Vroeger kortte ik de naam van mijn zusje ook af, maar dat vond ze echt niet leuk, dus die noem ik meestal voluit bij naam. Mijn naam is niet echt af te korten, maar vroeger noemden ze mij Fleurtje, dat vond ik op een bepaalde leeftijd ook irritant worden.
3. Wat is je leukste herinnering met elkaar?
Zo’n 10 jaar geleden gingen we regelmatig ‘rondjes rijden’. Dan propten we ons met z’n allen in een kleine auto en gingen we een stukje rijden. Mijn oudste zussen rookten, muziek keihard en een fles drank mee, waar we dan dopjes uit dronken (natuurlijk niet degene die reed). Ik herinner me een rondje met iemands slipper op het dak van de auto op de parkeerplaats van de Maarsseveense Plassen. Ik weet er het fijne niet meer van, maar we vonden het hilarisch. We zijn ook wel eens langs de schuitjes aan het zandpad gereden.
4. Wanneer hebben jullie elkaar voor het laatst gesproken?
In het echt afgelopen zondag, toen waren we allemaal op een verjaardag. En online gisteren nog.
5. Hebben mensen wel eens gedacht dat je een tweeling vormde met je broer of zus?
Jep, met mijn oudste zus. We werkten toen samen in de winkel van onze ouders en een van de klanten kwam binnen, zag ons staan en zei: “als jullie geen tweeling zijn dan weet ik het ook niet meer”. We schelen dus zeven jaar en bijna 10 cm.
6. Hoe vaak zien jullie elkaar?
Sylvie zie ik gemiddeld twee keer per maand, zij woont met haar gezin in Antwerpen. Alice zie ik meerdere keren per week, zij woont net als mijn ouders heel dichtbij. Denise zie ik gemiddeld één keer per week, zij woont wel in Utrecht maar net iets verder weg. Samen hebben we twaalf kinderen (en mijn zusje is op dit moment 37 weken zwanger) en met alle volwassenen erbij hebben we bijna om de week een verjaardag waardoor we elkaar dus vaak zien.
7. Noem een talent van je broer of zus. 
Sylvie is heel goed in (vintage) haar en make-up, Alice kan heel mooi inrichten en Denise doet altijd hele leuke dingen met haar kinderen.
8. Wat zou je ooit graag doen met je broer(s) en/of zus(sen)?
Twee jaar geleden hadden we het idee om een vintage road trip naar Parijs te maken, dat is er toen helaas niet van gekomen, maar dat lijkt me nog steeds heel leuk. Dan zouden we ons vintage kleden en opmaken, rijden in een oude auto en daar naar een vintage feest gaan.  Misschien komt het er nog eens van. Een Sugarcoated fotoshoot met z’n allen lijkt ons ook erg leuk.
Ik tag Saskia, Jess en Joyce.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: