woensdag 19 december 2012

Gratis haakpatroon ster

Een tweede patroon voor de kerstslinger; een ster.
Voor de ster heb ik geel katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.

Toer 1: Haak 5 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.

Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en 2 stokjes in de ring. Haak dan 3 lossen, *3 stokjes in de ring, 3 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat nog 3 keer. Sluit deze toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.Toer 3: Haak 2 lossen. Haak [1 halve vaste, 3 lossen (telt als eerste stokje), 2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes] in het eerste gat van de 3 lossen van de vorige toer. Haak 1 half stokje in het tweede stokje van het groepje van drie stokjes van de vorige toer.*Haak, in het volgende gat van 3 lossen, [3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes] en 1 half stokje in het tweede stokje van het groepje van drie stokjes van de vorige toer.* Herhaal wat tussen de sterretjes staat 3 keer, tot je rond bent en sluit de toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.Hecht het werk af.

Ik hoop dat het patroon duidelijk is. Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende 'gat'.

Clover haaknaalden

Voor het haken van deze sneeuwvlok gebruikte ik een Clover Soft Touch haaknaald. De Clover haaknaalden vind ik echt superfijn haken. Het ijzeren gedeelte van de haaknaald is heel zacht, waardoor de draad er heel makkelijk over heen glijdt en het handvat is lekker zacht. Inmiddels heb ik een set Clover Amour haaknaalden en die zien er ook nog eens heel leuk uit met hun vrolijke kleuren. Ze zijn wel duur, maar ik vind ze hun prijs wel waard. In de onderstaande set zitten 9 haaknaalden in de maten 2mm / 2,5mm / 3mm / 3,5mm / 4mm / 4,5mm / 5mm / 5,5mm / 6mm, dit zijn de maten die ik meestal gebruik.Andere gratis haakpatronen

Bij de kerstslinger horen ook de volgende patronen:

haakpatroon hart haakpatroon kerstboom haakpatroon sneeuwvlok


Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Bekijk meer DIY's

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'
Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Nederlands patroon voor een granny-stijl ster. Makkelijk en snel een kleine ster haken. Gratis haakpatroon. | Free Dutch crochet pattern star

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbrief