Voor mijn kleine grote Minnie Mouse-fan organiseerde ik een Minnie Mouse verjaardag. In deze post kun je lezen welke hapjes ik op de feesttafel zette, hoe we de boel versierden en welke activiteit er te doen was op het feestje.


Kate 2 jaar

Inmiddels kan ik eigenlijk alweer gaan nadenken over haar derde verjaardag, zo laat ben ik met deze blogpost, schandalig! ;-P Maar ik schrijf hem toch nog, omdat deze blog ook echt een naslagwerk voor mij is wat ik met en voor de kinderen gedaan heb. En daar horen verjaardagen zeker bij! Daarnaast hoop ik nog wat mensen te inspireren. Haar tweede verjaardag was dus in september vorig jaar.
Ze kreeg het hondje van Baby Born voor haar verjaardag. Op de doos staat dat deze geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar, maar het was een schot in de roos voor ons. Het hondje kan namelijk een bot ‘opeten’ en weer uitwerpen. Geweldig natuurlijk voor een peuter.
Op onderstaande foto kun je ook zien dat Kate een Kindersurprise-ei in haar eierdopje heeft zitten. Dat is inmiddels een traditie bij de kinderverjaardagen hier in huis geworden. Deze Tupperware eierdopjes hebben namelijk een deksel, dus eerst denken ze nog dat ze een gewoon ei krijgen. Zodra ze het openmaken krijgen ze een dubbele verrassing!

De uitnodiging

De uitnodiging voor haar verjaardag had ik zelf ontworpen. Hoe je zelf een leuke uitnodiging, passend bij een verjaardagsthema, kunt ontwerpen leg ik uit in de blogpost Maak zelf een gave uitnodiging in 6 stappen.

Minnie Mouse feesttafel en versiering

Het kleurenthema van dit feestje was (fuchsia)roze, wit en zwart. Met Minnie Mouse kun je natuurlijk ook kiezen voor rood, wit en zwart, maar bij het inkopen van spulletjes voor haar verjaardag waren er meer roze producten, dus vandaar onze keuze voor roze.

feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Op de feesttafel lag een wit tafelkleed met daarover heen een zwarte papieren loper (kaftpapier van de Action). Voor de rest is Minnie Mouse een makkelijk thema. Hou je aan het gekozen kleurenthema (voor bijvoorbeeld de bakjes), koop er wat Minnie Mouse servetten, (bordjes) en bekertjes bij en kijk of je nog wat met polkadots (stippen) kunt vinden om neer te zetten.
Minnie Mouse feesttafel

Ook strikken horen bij dit thema. Boven de feesttafel hing een zelfgemaakte grote strikkenslinger (klik op de link om te zien hoe ik die gemaakt heb).

Minnie Mouse taart en hapjes

Voor de hapjes heb ik ook geprobeerd bij het thema te blijven. Ik maakte zakken popcorn (Kate kijkt graag Mickey Mouse Clubhouse-filmpjes, dat deed me denken aan een bioscoop en dus aan popcorn). In de zakken zit een witte papieren doily, de zakken zijn dichtgebonden met roze lint en hebben nog een klein zwart strikje om helemaal in het thema te blijven. Deze zakken waren bedoeld om aan het eind mee naar huis te nemen.

Ook had ik een hele lading worstenbroodjes gemaakt, geïnspireerd door de hotdogdans. Hiervoor gebruikte ik velletjes bladerdeeg, die ik in vier vierkantjes sneed, en in ieder plakje rolde ik een cocktailworstje op. Een kwartiertje in de oven en ze zijn klaar. Ik had een dubbele lading gemaakt (ongeveer 60 stuks) en ze waren in een mum van tijd allemaal op!

De gezonde snack kwam in de vorm van een strik, door twee aardbeien en een bosbes aan een cocktailprikker te rijgen. 

Minnie Mouse taart

De stapeltaart had ik zelf gemaakt. Het zijn twee biscuittaarten, gevuld met aardbeienjam en slagroom. De onderste taart bekleedde ik  met wit fondant en zwarte fondant-stippen (voor het uitsteken van de stippen gebruikte ik de achterkant van een metalen spuitmondje). De zwarte strikken heb ik gemaakt met behulp van de Wilton strikmaakset.
De bovenste taart voorzag ik van een laagje roze marsepein en witte fondantstippen. Het Minnie Mouse-hoofd heb ik zelf uitgedrukt met behulp van een kommetje en een glas (niet te hard drukken in het midden en ondersteboven neerleggen). Het strikje is weer gemaakt de de strik uitstekers en voor de naam en leeftijd heb ik ook uitstekers gebruikt.

Het uitblazen van de kaarsjes nam Kate zeer serieus ;-P.

Knutselfeestje: strikken versieren

Aan het entertainment wilde ik tijdens de verjaardag zo min mogelijk werk hebben. Daarom had ik deze kleine strikjes gemaakt en allerlei knutselspulletjes gekocht waarmee de strikken versierd konden worden. Alle materialen voor deze activiteit kwamen van de Action.

Er waren veel nichtjes op de verjaardag, dus met het knutselen is het helemaal goed gekomen!

Meer leuke verjaardagsfeestjes

Vintage Tea Party deel 3 – recepten en cocktails


Vintage Tea Party deel 3 – recepten en cocktails

Eerste verjaardag Kate: Sterrenthema met pastelkleuren


Eerste verjaardag Kate: Sterrenthema met pastelkleuren

Zelf gekleurde popcorn maken


Zelf gekleurde popcorn maken

Heb jij ook een Minnie Mouse-fan?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: