Het is weer bijna zomervakantie en dat betekent dat het ook weer tijd is voor de Mama Challenge! In 2015 en 2016 deden we hier ook al aan mee en dat was erg leuk, dus we gaan er in 2017 ook weer voor. Dit jaar doen er ruim 40 mamabloggers mee aan de challenge, maar ook als je geen blog hebt, daag ik je uit om mee te doen. Dan maken we er samen een te gekke zomer van!

 

De bloggers die meedoen aan de Mama Challenge 2017

 

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! Deze bloggers doen mee aan de Mama Challenge 2017 en gaan aan de slag met 10 toffe uitdagingen die jij zelf ook kunt doen met je kinderen. Waar kun je inspiratie opdoen? Wie bloggen er over de manier waarop zij deze uitdagingen hebben ingevuld?

Angélika (www.take50.wordpress.com)
Emy (www.kaboutertuinblogt.nl)
Fatima (www.fatimama.nl)
Fleur Miller (www.mizflurry.nl)
Fleur Veldkamp (www.mamasliefste.nl)
Gerdi en Marianne (www.blondenbruin.nl)
Ilse (blog.kreanimo.com)
Janske (www.janske.nl)
Jeanine (www.juliaflynn.nl)
Josan (www.goodgirlscompany.nl)
Joyce Norder-Kaldijk (www.joyfromjoyce.nl)
Joyce Scheele (www.mamakletst.nl)
Judith (www.mommylovespink.nl)
Kim (www.krachtigemoeders.nl)
Kimberley (www.gewoon-wij.be)
Kimberley (www.lifestylekimberley.nl)
Krystle (www.batboy.nl)
Leonie (www.mijnkindkandewasdoen.nl)
Linda (www.go-or-no-go.nl)
Lodi (www.lodiblogt.nl)
Maaike (www.maaikeschrijftop.nl)
Mahwish (www.mammiemammie.nl)
Marguerita (www.marstyle.nl)
Marieke (www.babybanjo.nl)
Marieke (www.mariekeblogt.nl)
Marijke (www.mamasmetthee.wordpress.com)
Marjon (www.byjon.nl)
Mary-Lou (www.mamaloublogt.nl)
Meike (www.jekindjedoethetzo.nl)
Merel (www.lotuswritings.nl)
Minke (www.mamaminke.nl)
Mirjam (www.metmirjam.com)
Nathalie de Martelaere (www.unicornsandfairytales.be)
Nathalie Mulckhuijse Hoekema (www.volgmama.nl)
Nathalie Wakker (www.veusteveul.nl)
Nicole (www.meisje-eigenwijsje.nl)
Priscilla (www.glim.org)
Ramona (www.kijkmama.nl)
Roelina (www.roelina.nl)
Roxanne (www.roxxy84.nl)
Saskia (www.saskiaswereld.nl)
Xenia (www.lifebyxenia.nl)

De uitdagingen van 2017

(in willekeurige volgorde)

Picknicken
Me-time
– Pimp je tuin of pimp je balkon
Recept ijs of recept fruitwater
– Knutselen
– Waterpret
– Leukste speeltuintjes uit de wijk
– Zomerse OOTD
Het regent! (wat doe je als…)
– Gratis uitstapje

Doe gezellig mee zou ik zeggen. Er is een facebookgroep Mama Challenge 2017 aangemaakt waarin je de uitgevoerde challenges kunt delen. Ook als je geen blogger bent, dan kun je gewoon een foto en beschrijving delen. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en inspiratie opdoen!

 

Eerdere mama challenges

Zoals in de inleiding vermeld is dit het derde jaar dat we meedoen. Kijk je mee wat we in voorgaande jaren gedaan hebben?

MC16: Zo leer je een kind een klusje doen

Stappenplan om kinderen klusjes aan te leren of routines. Inclusief handleiding hoe je een cheatsheet kunt maken met behulp van het programma Picto-selector.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat vind ik altijd een mooi moment om nieuwe routines aan te leren (en sommige bestaande op te frissen). Wat bij mijn jongens erg goed werkt zijn pictogrammen en dagritmekaarten. We hebben dan veel minder discussies over bijvoorbeeld schermentijd, de ochtenden gaan makkelijker en zelfs het naar bed brengen is minder gedoe. Bij mijn zoektocht naar gratis pictogrammen om deze dagritmekaarten te maken, kwam ik het programma Picto-Selector tegen. Dit is een heel handig computerprogramma met heel veel gratis pictogrammen. Ook heel geschikt om je kind een routine voor een klusje aan te leren en daar gaat deze blogpost dus over.

MC16: Eerste schooldagtraditie 2016/2017 (back to school challenge)

Leuke traditie voor op de eerste schooldag van een nieuw schooljaar: maak een goede foto van je kind en neem ieder jaar hetzelfde interview af. Gaaf om later terug te zien.

Ik sla toch even een opdracht van de Mama Challenge over, omdat de back to school challenge nu beter uitkomt. Vandaag begint het nieuwe schooljaar namelijk weer! Dus is het tijd voor onze eerste schooldagtraditie: een jaarlijks terugkerend interview en foto rond de eerste schooldag. Dit jaar heb ik ook een foto van Kate erbij gedaan, maar het interview afnemen ging natuurlijk niet. De foto’s zijn dit jaar erg leuk geworden, kijk je mee?

MC16: Suikerscrub voor je voeten (beautydag | pin getest)

Voor de Mama Challenge 2016 testte ik een pin uit en maakte suikerscrub voor je voeten, met koekjesgeur. Kijk je mee of dat gelukt is?

In deze blogpost sla ik even twee vliegen in één klap; een opdracht voor de Mama Challenge 2016 én een geteste pin (omdat het dinsdag is). De volgende challenge op het lijstje van de Mama Challenge 2016 is: hou een beautydag (met of zonder kinderen). Nu schreef ik al eerder een bericht over mijn beauty-routine en een mama-manicure, dus het leek me niet zo leuk om daar nog een keer over te schrijven. En alhoewel ik erg uitkijk naar een beautydagje met Kate, vind ik haar er nu nog net iets te klein voor. Ik dacht dat de jongens dit niet zo leuk zouden vinden, maar uiteindelijk was Ewan een hele goede medetester van de suikerscrub die we gemaakt hebben.

MC16: Leren eten bestellen (laat je kind een maaltijd samenstellen)

Ewan mocht het eten verzorgen en wilde graag pizza laten bezorgen, dus ik heb hem geleerd hoe hij eten besteld. Onderdeel van de Mama Challenge 2016.

Afgelopen maandag vond ik het wel tijd voor Mama Challenge nummer 5; Culinaire challenge: Ga samen met je kind koken / Laat je kinderen een maaltijd samenstellen. Erg culinair is het niet geworden, maar Ewan heeft wel iets nieuws geleerd.

MC16: Een brief in geheimtaal (verstuur echte post)

Voor de Mama Challenge schreven wij een brief in geheimschrift en maakten we een geheimtaalwiel.

Opdracht vier van de mama challenge 2016 luidt: verstuur echte post! Nu zag ik al allerlei creatieve ideeën langskomen bij de andere deelneemsters (scroll naar beneden voor links), dus voor deze opdracht moest ik aan de bak om met iets origineels te komen. Een echte uitdaging dus. Het werd een brief in geheimtaal en we knutselden, als echte spionnen, een geheimtaalwiel. Kijk je mee hoe we dat gedaan hebben?

MC16: Ochtendwandeling (doe een leuke activiteit in de buitenlucht)

Voor de derde activiteit van de Mama challenge 2016 maakten we een ochtendwandeling in het Julianapark.

Ik heb de activiteiten helemaal niet gepland, maar toevallig is de derde activiteit die wij doen van de Mama Challenge 2016 ook de derde uit het lijstje. We zitten nu mooi op volgorde, misschien moet ik dat maar aanhouden. Activiteit nummer drie is: doe een leuke activiteit in de buitenlucht. Wij maakten een ochtendwandeling.

MC16: makkelijke picknick, 8 ideeën

Acht suggesties om mee te nemen voor een makkelijke picknick met kinderen. Onderdeel van de Mamachallenge 2016.

Gisteren werd mijn neefje tien jaar en hebben we gezellig gepicknickt bij de kinderboerderij. Zijn verjaardag vierden we namelijk zondag al en mijn zus wilde toch nog wat leuks doen op zijn echte verjaardag. Mijn zusje woont ook in de buurt van de kinderboerderij en kwam ook gezellig. Het werd een picknick zoals we die al zo vaak hebben gehouden met weinig voorbereiding, maar toch altijd een succes. Hier mijn ‘recept’ voor een makkelijke picknick met kinderen.

MC16: McDonald’s, maar dan thuis (pin getest)

Ik probeerde thuis McDonalds na te maken en testte drie pins uit: McNuggets, Milkshakes en BigMacs.

Op dinsdag probeer ik altijd een Pin Getest-bericht van Pinners on the Go Go te plaatsen. Eén van de opdrachten van de Mama Challenge 2016 is ‘Gepikt van Pinterest’. Dus deze twee kon ik mooi combineren voor het bericht van vandaag. Ik vind deze post wel staycation-waardig namelijk; home made McDonald’s. Kijk je mee wat ik gemaakt heb en wat mijn gezin ervan vond?

Mama Challenge 2016 en link party

Aankondiging mama challenge 2016; de opdrachten en deelnemende blogs.

Vorig jaar deed ik mee aan de Mama Challenge 2015 en dit jaar zijn er weer tien nieuwe opdrachten om tijdens de zomer te doen. Ondanks dat ik vorig jaar maar drie challenges heb uitgevoerd, ga ik dit jaar weer gezellig meedoen en een poging wagen om ze alle tien uit te voeren. Wij zijn al op vakantie geweest, dus tijdens de zomervakantie houden we een staycation en deze challenge zorgt voor de nodige inspiratie.

MC15 Doe een wateractiviteit met je kind – de watermuur

De watermuur staat al zo lang op mijn to-do-lijst, deze zomer móest het er van komen. En ik kon hem gelijk mooi koppelen aan een opdracht van de Mama Challenge 2015; doe een wateractiviteit met je kind.

De watermuur staat al zo lang op mijn to-do-lijst, deze zomer móest het er van komen. En ik kon hem gelijk mooi koppelen aan een opdracht van de Mama Challenge 2015; doe een wateractiviteit met je kind.

MC15 Een gezond tussendoortje; Super Mario style

Voor de Super Mario-fans onder ons: twee leuke en gezonde tussendoortjes. Een vuurbloem van rauwkost met dipsaus en broodsterren met ogen van rozijntjes.

…Na een uurtje was het tijd voor de gezonde tussendoortjes. Die heb ik niet helemaal zelf bedacht, maar natuurlijk met wat hulp van Pinterest 😉 Ik ging voor de vuurbloem van rauwkost, met een dipsaus in het midden en sterren van brood…

MC15 Maak een uitstapje met je kinderen – Naar het Spoorwegmuseum

De eerste opdracht die ik heb uitgevoerd was: 'Maak een uitstapje met je kinderen'. Afgelopen dinsdag ben ik met Ewan en Kate naar het Spoorwegmuseum geweest.

De eerste opdracht die ik heb uitgevoerd was: ‘Maak een uitstapje met je kinderen’. Afgelopen dinsdag ben ik met Ewan en Kate naar het Spoorwegmuseum geweest.

 

Mama Challange 2017 link party

 

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: