Jeej, onze eerste picknick in het Julianapark in 2017 is een feit. Volgens mij waren we dit jaar een beetje laat, want meestal hebben we er vóór de zomervakantie al een woensdagmiddag-picknick opzitten, maar desondanks was hij niet minder leuk en gezellig. Ik sprak af met mijn zus en aanhang en mocht van mezelf alleen maar dingen meenemen die ik al in huis had; voor een gezonde en goedkope picknick. Lees snel verder hoe mijn eerste uitdaging voor de Mama Challenge 2017 verliep.

Gezonde picknick

Meestal ga ik voor een picknick even naar de supermarkt en koop ik wat lekkere dingen, maar vandaag vond ik dat ik het moest doen met dingen die ik al in huis had. Ik had nog een halve aflevering van Aquarius op Netflix te kijken en ondertussen schilde ik twee appels en een komkommer en sneed deze in stukjes. Die kunnen prima samen in een bakje.
Ook had ik nog een rijpe Galiameloen liggen en wat plakjes serrano-ham. In een restaurant betaal je voor dit heerlijke voorgerecht al gauw een aardige prijs, maar als je het zelf maakt is het net zo lekker en een stuk goedkoper. Dit kon ook samen in een bakje.
Ondertussen kookte ik een paar eieren; die vallen altijd in de smaak bij Mack, Kate en mijzelf (en bij mijn zus vandaag ook). Ik pelde ze alvast en sneed ze doormidden. Kleine beetje zout er op en ze waren klaar om in te pakken.
Ik had nog een half volkoren brood liggen, hier smeerde ik magere leverpastei op en ik sneed alle korstjes er af en de dubbele broodjes in vieren.

Voor het drinken heb ik de drinkbekers van de kinderen gevuld, in plaats van pakjes mee te nemen. Voor later op de middag had ik nog een pak TUC meegenomen, maar het weer was niet zo goed, dus we zijn bijtijds weer naar huis gegaan.

Goedkoop

Als ik naar de supermarkt ga voor een picknick, ben ik al gauw tussen de 10 en 20 euro kwijt. Omdat ik nu alles gemaakt had met wat ik in huis had, was het voor mijn gevoel gratis. (En mijn zus was wel naar de supermarkt geweest voor stokbrood, vleeswaren, druiven, tomaatjes en kruidenboter dus we hadden een heerlijk feestmaal :).

Mama Challenge 2017

Dit bericht is onderdeel van de Mama Challenge 2017.

In onderstaande link party kun je zien waar de andere deelnemende mamabloggers over geschreven hebben:

 

Facebook groep

Ook via de Facebook groep Mama Challenge 2017 kun je op hoogte blijven van nieuwe blogpost in het kader van de challenge. En als je geen blogger bent kun je hier ook je ervaringen delen door bijvoorbeeld foto’s of een kort verslag.

Wat neem jij altijd mee naar een picknick?

Bewaar op Pinterest:

goedkope picknick ideeen

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: