Gisteren werd mijn neefje tien jaar en hebben we gezellig gepicknickt bij de kinderboerderij. Zijn verjaardag vierden we namelijk zondag al en mijn zus wilde toch nog wat leuks doen op zijn echte verjaardag. Mijn zusje woont ook in de buurt van de kinderboerderij en kwam ook gezellig. Het werd een picknick zoals we die al zo vaak hebben gehouden met weinig voorbereiding, maar toch altijd een succes. Hier mijn ‘recept’ voor een makkelijke picknick met kinderen.


Makkelijke picknick

 

Alle pins op mijn Picknick-pinterestbord ten spijt, op dit moment in mijn leven hou ik het meest van een makkelijke picknick waarvoor ik niet te veel voor hoef te bereiden. Even naar de supermarkt en dan richting park. Mijn zus woont ook vlakbij het park, dus als het op een woensdag een beetje mooi weer is, zijn we daar al gauw te vinden met onze makkelijke lunch. Maar omdat het gisteren een dag in de zomervakantie was, kan dit bericht mooi meedoen met de mama challenge 2016 ;).

 

Mijn go-to-picknick

Meestal neem ik de volgende dingen mee:

Stokbrood met (Italiaanse) vleeswaren en smeersels

Dit zou ik echt iedere dag kunnen eten, als lunch of avondeten, en ik eet er dan meestal ook veel te veel van. Gisteren kocht ik drie stokbroden, spianata romana, salami, Italiaanse ham en een bakje alioli. Messen neem ik niet meer mee met al die kinderen, we scheuren gewoon een stukje broodje af en leggen het vlees er op of dippen het in de alioli.

Zakjes chips

Gewoon zo’n uitdeelzak met kleine zakjes chips. Niet voor bij de picknick, maar voor twee uur later. Soms handig als omkoopmateriaal om kinderen mee naar huis te krijgen.

Pakjes drinken

Niet zo gezond natuurlijk, vanwege de suiker, maar voor een picknick vind ik dat het wel kan. Je doet iets speciaals en ze rennen toch de hele middag rond in de speeltuin of het park. In Utrecht staan er bij speeltuinen ook vaak ‘drinkwater-palen’; dus als ik geen pakjes in huis heb, neem ik vaak wat bekertjes en lege flesjes mee en drinken we water.

Ook altijd een succes

Deze dingen nemen mijn zussen vaak mee:

Pannenkoeken

Altijd een succes. Thuis opwarmen vlak voor vertrek en verpakt in aluminiumfolie en een handdoek blijven ze wel even warm.

Snoep

Hetzelfde als met de pakjes, maar wat kant-en-klaars zoals snoep of koekjes doet het natuurlijk ook altijd goed.

Geld voor ijs

IJs is natuurlijk lastig meenemen naar een picknick, maar vaak is er bij de picknickplaats wel een ijsje te krijgen. Of je rijdt op de terugweg langs de ijssalon. Zorgt voor een echt zomer/vakantiegevoel.

Iets meer werk

Quesadillas

Als ik iets meer tijd heb, maak ik wel eens quesadillas met ham/kaas/mayo/ketchup (voor de kinderen) of ui/kaas/mayo (voor de volwassenen). Gewoon insmeren met de saus(jes), beleg ertussen en dan 30 seconden per kant in de koekenpan. In zes stukken snijden en meenemen maar. Duurt wat langer, maar altijd lekker.

Gesneden fruit

Dit komt bij ons meestal neer op een gesneden komkommer en appel. Een bakje aardbeien doet het ook meestal goed. En soms neem ik slurpfruitjes mee, daar zijn mijn kinderen dol op. Heb je nog wat tijd over, rijg het fruit dan op een stokje; eten op een stokje is altijd leuker!

Picknick bij de kinderboerderij

We hebben een heerlijke middag bij kinderboerderij de Gagel gehad. Er was nog een picknicktafel vrij, dus daar konden we lekker aan zitten. Het ziet behoorlijk rommelig uit, maar we waren met tien kinderen, dus het dekken van de tafel was het laatste waar we ons druk om maakten. En zo hoort het toch ook bij een picknick? Het was super gezellig!

Mamachallenge 2016

Marjolein ging ook picknicken met pannenkoeken, maar ze bakte ze gewoon zelf op locatie! Neem snel een kijkje op www.vroemmmama.nl.

Wat neem jij altijd mee naar een picknick?

 

Bewaar op Pinterest:


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: