Gisteren zijn we naar de kinderboerderij en speeltuin de Gagel (Gangesdreef 7b, Utrecht) geweest. Speeltuin de Gagel is onderdeel van Park de Gagel, net als de stadsboerderij Gagelsteede. Dit was voor mij altijd dé kinderboerderij, waar we een paar keer paar jaar naar toe gingen. Vroeger had je hier twee speeltuinen, één met voornamelijk houten speeltoestellen en een afgesloten speeltuin. Vooral die afgesloten speeltuin was echt heel erg leuk (in mijn herinnering ten minste), maar toen ik met een 15 maanden oude Ewan hier een kijkje ging nemen kwam ik erachter dat hij weg is 🙁 Dat is jammer, maar er is wel een grote, nieuwe speeltuin voor in de plaats gekomen.

Wat is er te doen?

Er is nu één grote speeltuin en een stadsboerderij met onder andere geiten, schapen, kippen, varkens, konijnen en koeien. Veel dieren mag je aaien en je mag er bij in het hok. Om half 4 ’s middags worden de dieren gevoerd en mogen de kinderen helpen.


De speeltuin heeft een spetterbadje, een kabelbaan, speelhuisjes en verschillende grote zandbakken met speeltoestellen er in. Er is een bak met kleutertoestellen en een waterpomp en er zijn toestellen voor grotere kinderen, zoals grote schommels en wippen. Dan is er nog een gedeelte waar gespeeld kan worden, met onder andere een luchtkussen. Het is wel handig om een extra setje kleding mee te nemen als je kinderen de waterpomp en geklieder met zand en water niet kunnen weerstaan 🙂

Park de Gagel strekt zich nog veel verder uit, maar hier heb ik niet echt gewandeld. Op Google Maps ziet het er mooi uit en volgens mijn vriendin Myriam is dat het ook. Ook is er nog de bult, waar de oude Jaarbeurs onder ligt, waar je lekker kunt picknicken en van de heuvel af kunt rollen. Je zit hier wel vlak bij het fietspad en vijvertje.

Voorzieningen

Er is een terras waar je kunt zitten en waar je een vruchtensap en chips van de aardappelboerderij kunt kopen. Ook zijn er verse eieren te koop en kun je er verschillende soorten honing kopen. Verder kun je koffie en/of een ijsje kopen uit een automaat. Er zijn vast ook toiletten, maar daar heb ik niet zo actief naar gezocht.

Veiligheid
Ik vind de speeltuin minder veilig, vanwege de verschillende uitgangen aan alle kanten en dan is de speeltuin wel heel groot. Eén van de uitgangen ligt aan een wandel/fietspad waar ook scooters rijden (scheuren) en aan de overkant van die pad ligt een vijvertje. De laatste twee keer dat ik hier geweest ben, is Mack beide keren hier de speeltuin uitgelopen, dus daar was ik niet zo blij mee. De speeltoestellen zijn natuurlijk allemaal wel veilig en heel. Ik zag helaas wel wat peuken in de peuterzandbak liggen. (Ik ben voor een verbod om te roken in speeltuinen, je mag niet meer roken in de kroeg, maar nog wel in een speeltuin?!)

Ligging
De speeltuin ligt in Overvecht en is goed te bereiken met de fiets en ook met bus 9 (4 minuten lopen vanaf de halte). Ook kun je aan de Gangesdreef gratis parkeren.

De speeltuin is een aanrader; iedere keer dat we er naar toe gaan vermaken de kinderen zich uitstekend. Er is genoeg te doen voor jonge en oudere kinderen. De kinderboerderij er bij maakt het natuurlijk extra leuk. Ik wil die traditie van een paar keer per jaar gaan dus in ere houden met mijn eigen kinderen!

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: