We waren er al een tijdje mee bezig achter de schermen, maar nu is het eindelijk zo ver; het eerste blogfeestje met vier samenwerkende bloggers! Lees snel verder om erachter te komen wat een link party inhoudt, wat de voordelen en regels zijn en maak kennis met de vier gastvrouwen.


Wat is een blogfeestje?

In de VS zijn ze gigantisch, wekelijkse link parties op verschillende blogs. Een link party is (meestal) een wekelijks terugkerend fenomeen op een blog waar je een bepaald aantal links naar posts achter mag laten gedurende een bepaalde tijd. Het is vaak de bedoeling dat je een paar andere blogs bezoekt en daar reageert. Andere regels kunnen zijn: het delen van de party op social media en het volgen van de host. Vaak licht(en) de host(s) nog favorieten van de week ervoor uit in de inleiding van de post.

 

Dat leek ons nou ook leuk voor Nederlandse blogs. Vandaar de naam blogfeestje en vier Nederlandse gastvrouwen.

 

Voordelen van een link party

Waarom zou je nou eigenlijk mee willen doen aan het blogfeestje?

Nieuwe blogs ontdekken

Voor de lezers van een blog is het een makkelijke manier om leuke, nieuwe blogs te ontdekken. Onderaan het blogfeestje verschijnt een overzicht met kleine afbeeldingen en een titel die linken naar blogartikelen, toegevoegd door de bloggers zelf.

 

Contact met andere bloggers

Voor bloggers zijn de link parties ook een leuke manier om medebloggers te leren kennen. Dit blogfeestje is een algemene party, wat betekent dat er links over alle onderwerpen toegevoegd mogen worden. Maar als dit eenmaal loopt willen we nog meer parties opzetten, binnen bepaalde thema’s. Zo wordt het heel makkelijk om bloggers binnen je niche te ontdekken.

 

Meer en nieuwe bezoekers

Op Facebook zijn er een hoop groepen waar bloggers hun berichten mogen spammen, maar daar lezen eigenlijk alleen maar andere bloggers mee. De berichten op de blogs van de gastvrouwen worden gelezen door de bezoekers van de vier blogs en zorgen dus voor meer en nieuwe bezoekers.

 

Maak kennis met de gastvrouwen

Dit leuke feestje ga ik niet alleen geven, maar samen met drie andere geweldige gastvrouwen. Hieronder stel ik ze voor:

 

Esmeralda van www.savethemama.nl

Esmeralda geeft al langer blogfeestjes, de laatste tijd onder de naam Keeping up with the bloggers, dus zij kon natuurlijk niet ontbreken als gastvrouw op het feestje. Ze praat je wekelijks even bij over haar leven in de rubiek Thank god het is vrijdag en deelt vaak gezonde recepten zoals bijvoorbeeld deze koolhydraatarme slagroomtruffels.

 

Dit zijn haar social media kanalen:

Nicole van www.meisje-eigenwijsje.nl


Nicole vond de blogfeestjes ook een goed idee en wilde graag meedoen. Op haar blog schrijft ze over van alles en nog wat, geïnspireerd door haar leven. Over leuke dingen die ze met haar dochter doet, zoals bananenbrood bakken, hoe je lekker en gezond kunt bbq-en en persoonlijke artikelen, bijvoorbeeld haar mening over wielrenners.

Dit zijn haar social media kanalen:

 

Janske van www.janske.nl

Toen we een oproep plaatsten voor een vierde gastvrouw, reageerde Janske gelijk heel enthousiast. Ze is op dit moment zwanger van haar tweede dochter en blogt over allerlei moederavonturen. Bijvoorbeeld of je beter een kraamfeest kunt geven of losse visite kunt ontvangen als je bevallen bent, over leuke kinderkleding en de coole kamer van haar dochter.

Dit zijn haar social media kanalen:

En omdat ik toch bezig ben geweest met gekleurde icoontjes maken, hier zijn mijn social media kanalen 😉

 

Het blogfeestje!

Waar wacht je nog op? Voeg een link toe en feest gezellig mee! Of bezoek één van onderstaande links en laat je inspireren. Veel plezier!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: