Ik heb de activiteiten helemaal niet gepland, maar toevallig is de derde activiteit die wij doen van de Mama Challenge 2016 ook de derde uit het lijstje. We zitten nu mooi op volgorde, misschien moet ik dat maar aanhouden. Activiteit nummer drie is: doe een leuke activiteit in de buitenlucht. Wij maakten een ochtendwandeling.


Zomerse gezinstraditie

De eerste keer dat ik een ochtendwandeling maakte met de jongens was in de zomer van 2012. Vier jaar geleden dus. We kochten wat broodjes en chocomel bij de supermarkt en wandelden naar het kanaal, waar we een ontbijtpicknick hielden. Kijk hoe klein Ewan en Mack nog zijn:

Wandelen in het Julianapark en Pokemon Go spelen

Afgelopen woensdag waren de jongens, voor hun doen, vroeg wakker (07:15 uur), want ze hadden in een tentje in de tuin geslapen. Het zou die dag ook snikheet worden, dus dit leek me een mooie dag voor een ochtendwandeling. We gingen naar het Julianapark, waarvoor we eigenlijk alleen maar de straat uit hoeven te lopen:

In het park speelden we Pokemon Go (tip voor pokemonjagers uit Utrecht: super veel pokespots daar!) en we gingen bij de eenden in de grote vijver kijken. We hebben zo’n anderhalf uur over een rondje gedaan, inclusief een pauze op een bankje met wat koekjes en drinken.

 

Toekomst

Ooit heb ik ergens gelezen dat iedere wandeling voor 10:00 uur een ochtendwandeling is. Dat vind ik een prima uitgangspunt, want we zijn nooit zo vlot. Toch lijkt het me leuk om ook eens echt heel vroeg op te staan om te wandelen. Misschien zelfs de zonsopgang zien (liefst aan het strand). Dat gaat er vast ooit van komen!

Mama challenge 2016

Er zijn al aardig wat leuke buitenactiviteiten in het kader van de Mama challenge gedaan. Cindy ging naar de kermis, bij Ellen thuis speelden ze met doppen, Kimberley en Joeri gingen met hun kroost picknicken en wandelen in het bos, Fleur bezocht het Werfpop festival en Janske had veel waterpret met haar peuter.

Maak jij wel eens een ochtendwandeling?

 


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: