Op dinsdag probeer ik altijd een Pin Getest-bericht van Pinners on the Go Go te plaatsen. Eén van de opdrachten van de Mama Challenge 2016 is ‘Gepikt van Pinterest’. Dus deze twee kon ik mooi combineren voor het bericht van vandaag. Ik vind deze post wel staycation-waardig namelijk; home made McDonald’s. Kijk je mee wat ik gemaakt heb en wat mijn gezin ervan vond?

De pins

Eigenlijk heb ik drie pins getest. Toen ik Kevin gisteren vroeg wat hij wilde eten, vertelde hij over een filmpje op internet waarin iemand een BigMac maakte. Dat leek me wel leuk om te proberen. Op Pinterest had ik natuurlijk al snel het recept voor de geheime BigMac-saus gevonden, nog in het Nederlands ook.

 

Maar met alleen een BigMac was ik er natuurlijk nog niet. De jongens eten graag McNuggets en ik vind de kipnuggets van McDonalds veel lekkerder dan ‘gewone’ (snackbar of diepvries) kipnuggets. Eigenlijk vroeg ik me wel af waardoor dit komt en daarom leek het me ook leuk om dit recept voor McNuggets te proberen. Het was overigens de eerste keer dat ik zelf kipnuggets ging maken.

 

En natuurlijk konden ook de milkshakes niet ontbreken. Zelf hou ik daar helemaal niet van, maar de rest van mijn gezin is er dol op. In dit bericht staan meerdere recepten voor McDonald’s milkshakes, maar bij ons wordt er altijd gekozen voor chocola en aardbei, dus die hebben we gemaakt.

 

Om het af te maken besloot ik voor gewone (diepvries) Franse frietjes te gaan en kant-en-klare saus. Dit leek me al genoeg werk namelijk.
Ik was erg benieuwd naar de burgers van de BigMac. Volgens het recept hoef je die namelijk helemaal niet op smaak te brengen, eigenlijk alleen het vlees in burgervorm te drukken. Door het paneermengsel van de McNuggets gingen wel kruiden, dat zou vast voor het lekkere smaakje zorgen. En milkshakes kunnen niet mislukken toch?

 

On the go

Ik begon met het maken van de saus voor de BigMacs. Deze saus moest namelijk nog afkoelen in de koelkast om de juiste smaak te krijgen. Eerst sneed ik een ui heel fijn en daarna deed ik alles bij elkaar in een schaaltje dat geschikt was voor de magnetron.

Mack wilde even helpen, dus hij heeft alles door elkaar geroerd.

In het recept staat dat je een halve eetlepel chilipoeder moet gebruiken. Dat leek mij erg veel, dus ik heb er een theelepel van gemaakt en ook voor het zout heb ik deze hoeveelheid gebruikt. Daarna heb ik de saus 30 seconden in de magnetron gedaan op 630 watt. Toen zag het er zo uit:

Dit heb ik nog een keer doorgeroerd en daarna afgedekt in de koelkast weggezet.
Toen ging ik aan de slag met de burgers. Ik heb zo’n handig hamburger-maak-ding, maar dat kon ik natuurlijk nergens vinden nu ik het een keer nodig had. Dus ik heb drie ons rundergehakt verdeeld in vier balletjes en deze plat gedrukt. Daarna heb ik ze gebakken in een pan zonder boter of olie.

Ondertussen sneed ik kant-en-klare hamburgerbroodjes (met sesamzaadjes bovenop) doormidden en deed ik twee bovenkanten weg. Voor iedere BigMac gebruikte ik dus twee onderste helften van de broodjes en één bovenkant.

Daarna was het tijd om de hamburgers op te bouwen en uiteindelijk zagen ze er zo uit:

De burgers waren wat kleiner en te dik geworden tijdens het bakken, maar voor de rest leek het wel wat.

Terwijl de hamburgers in de pan lagen, begon ik aan de kipnuggets. Volgens het recept moesten de gebakken nuggets ook nog zeven minuten in de oven, dus die verwamde ik voor op 180 graden Celsius. Ook moest je de kip slaan met een mallet (een soort hamer), maar die heb ik niet, dus ik heb het vlees gewoon een paar flink klappen met mijn grote mes gegeven. Daarna sneed ik de kip in kleinere stukken (volgens het recept in stukken van 2 inch, dus ongeveer 5 cm).

Om het vlees te paneren heb je eerst een vloeibaar mengsel van water, ei en suiker nodig. Het is handig om eerst het ei in een bakje te doen en dit los te kloppen met een vork en daarna het water en de suiker toe te voegen en dit door elkaar te roeren. Ik deed dit niet en dat maakte het mengen wel wat lastiger. Je hebt een half kopje water nodig, dit is ongeveer 120 ml.

De droge ingrediënten voor het paneren bestonden onder andere uit uien- en knoflokpoeder. Ik verwachte dat dit voor het lekkere smaakje zou zorgen. Bij gebrek aan een papieren zak heb ik een ondiep bord gebruikt.

Dat werkte ook goed. Ik heb de stukken kip twee keer gepaneerd en toen zagen ze er zo uit:

Daarna heb ik ze in twee porties tien minuten gefrituurd op ongeveer 175 graden. De eerste batch heb ik, zoals in het recept stond, ook nog zeven minuten in de oven gebakken. De tweede lading niet. Eigenlijk vonden we wat droog worden door de oven, maar misschien dat het wel handig is als je de McNuggets al eerder op de dag maakt en ze daarna opwarmt in de oven.

Kevin was inmiddels bezig met de milkshakes, want anders gingen ik nooit alles op tijd afkrijgen. Volgens het recept heb je iets nodig dat half and half heet. Na wat speurwerk kwam ik erachter dat je dit het best kunt vervangen door een scheutje koffieroom.

Nestle Quik powder is natuurlijk gewoon Nesquik. Voor de aardbeienmilkshake zou je dit ook moeten gebruiken, maar dan de aardbeienvariant die ik in Nederland nog nooit gezien heb. Dus in plaats daarvan hebben we verse aardbeien gebruikt.

Go go of no no?

Uiteindelijk was alles, dankzij Kevins hulp, ongeveer tegelijk klaar. De BigMac-saus leek qua smaak wel, maar was toch te pittig geworden, een halve theelepel chilipoeder zou waarschijnlijk beter zijn. De broodjes waren ook een beetje droog, maar op zich hebben we lekkere hamburgers gegeten. Door de saus viel het niet op dat de burgers niet gekruid waren.

De kipnuggets waren lekker, maar toch niet helemaal McNuggets-smaak. Ewan vond ze in ieder geval minder lekker en Mack en Kate hebben er ook minder op dan anders. Kevin en ik vonden ze wel lekker.

De milkshakes waren ok, vooral de chocolademilkshake was goed gelukt en leek erg op de ‘echte’. Nesquik blijkt een goed ingrediënt te zijn voor een chocolademilkshake. De aardbeienvariant leek minder, dit kwam natuurlijk omdat we verse aardbeien hadden gebruik, maar toch wel lekker.

Het was uiteindelijk veel werk om alles te maken, ik ben ongeveer anderhalf uur bezig geweest met het voorbereiden van het eten en dan hielp Kevin me nog met de milkshakes. Ook was ik niet heel goedkoop uit, omdat ik veel ingrediënten (oa. knoflookpoeder, piccalilly, koffieroom, volle melk) speciaal moest kopen voor deze test. Als je dit iedere week maakt of voor een grote groep is het misschien wel voordeliger. Dus als dat je insteek is (fast food, maar dan goedkoper), is het een no go.

Het was echter wel heel leuk om te doen en lekker! Wellicht leuk als (kinder)feestje of activiteit om samen met je vrienden of kinderen te doen. Of als je gewoon zin hebt om wat langer in de keuken te staan. In dat geval is het een go go.

 

Tips

– Probeer één recept per keer uit.
– Maak alleen de saus en steel de show tijdens een BBQ.
– Gebruik wat mindere chilipoeder voor de saus.
– De hoeveelheden voor de milkshakes zijn genoeg voor twee kleine shakes of één grote.

The mama challenge 2016

Laura probeerde ook een pin uit en maakte een bakje van strijkkralen, op Mama’s met thee maakten ze een vrolijke traktatie na en Lodi probeerde het vouwen van geld uit.

Heb jij wel eens iets uit een restaurant geprobeerd na te maken?

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics