In deze blogpost sla ik even twee vliegen in één klap; een opdracht voor de Mama Challenge 2016 én een geteste pin (omdat het dinsdag is). De volgende challenge op het lijstje van de Mama Challenge 2016 is: hou een beautydag (met of zonder kinderen). Nu schreef ik al eerder een bericht over mijn beauty-routine en een mama-manicure, dus het leek me niet zo leuk om daar nog een keer over te schrijven. En alhoewel ik erg uitkijk naar een beautydagje met Kate, vind ik haar er nu nog net iets te klein voor. Ik dacht dat de jongens dit niet zo leuk zouden vinden, maar uiteindelijk was Ewan een hele goede medetester van de suikerscrub die we gemaakt hebben.

De pin

Voor de challenge wilde ik eigenlijk allerlei DIY-recepten voor een beautydag thuis testen, maar omdat het gisteren  e i n d e l i j k  lekker weer was en we lekker gechilld hebben in de tuin, is het er maar één geworden, namelijk de DIY Sugar Cookie Foot Scrub.

 

Deze suikerscrub voor je voeten zou moeten ruiken naar koekjes. Dat klinkt goed! Mijn verwachting is dus een voetenscrub, die heerlijk ruikt. Ik heb wel eens eerder een scrub met suiker (en honing) gemaakt en suiker is sowieso een heel fijn ingrediënt voor een scrub.

preview zelfzorgkaartjes moedersNeem de tijd voor jezelf als moeder en creëer een evenwichtige zelfzorgroutine met deze Zelfzorgkaartjes voor Moeders. Ontdek 80 activiteiten die je ondersteunen bij het vinden van meer balans en geluk. Start je zelfzorgreis vandaag nog.


 

On the go

Aan de slag dus! Eerst zette ik alle ingrediënten klaar. De witte en bruine suiker waren geen probleem, maar onze olijfolie was bijna op, dus die besloot ik te vervangen door zonnebloemolie. Dat leek me een neutrale olie en een goed alternatief. Ook het vanille-extract kon ik zo snel niet vinden, dus dat ruilde ik in voor een zakje vanillesuiker. Een paar gram meer suiker zou wel niet zo erg zijn en het zorgt toch voor een lekkere geur.
Ook vond ik een klein glazen potje in mijn verzameling van afgewassen glazen potten. Deze leek mij perfect om de scrub in te bewaren.

Eerst mengde ik alle suiker door elkaar en dat ging prima. Ewan kwam kijken wat ik aan het doen was en vroeg of hij mocht proeven. De verschillende soorten suiker door elkaar vond hij: “één van de lekkerste dingen die hij ooit gegeten had”.

Toen kon de olie erbij. Even roeren met een vork en de scrub was al klaar! Super makkelijk te maken in ieder geval. Toen Ewan van dit mengsel kwam proeven, zei hij: “het smaakt precies als taart. En ik lust geen taart.” Haha, het viel dus niet zo in de smaak. Daar ging het ook mis qua geur. Na het toevoegen van de zonnebloemolie, rook de scrub lang niet meer zo lekker. Een beetje nep (?). In ieder geval niet naar koekjes.

Het (pizzasaus)potje dat ik had uitgezocht, bleek te klein. In een klein potje van Hak paste alle scrub precies.

Tijd om de scrub écht te gaan testen. Ik had Ewan verteld dat je zachtere voeten van dit spul krijgt en dat geloofde hij niet helemaal, dus hij wilde wel meedoen met testen. Ik blij, want nu hoefde ik in ieder geval niet met mijn voeten op mijn blog ;-P.
We hebben de scrub in bad getest. Ewan vond het ‘stekelig’, maar het was dan ook zijn eerste keer scrubben.

Go go of no no?

Het eindoordeel: het is een fijne scrub, je voeten worden er echt zachter van en na afloop hadden we glanzende, gehydrateerde voeten (door de olie). De verhouding suiker/olie klopte niet helemaal, je kunt gerust wat minder olie gebruiken, maar aan de andere kant heb je er ook niet heel erg last van, omdat de olie naar de bodem van het potje zakt. Hij rook niet zo lekker als gehoopt, maar daar geef ik gewoon mijn slechte voorraad olijfolie en de zonnebloemolie de schuld van.

Tips

– Gebruik een andere (neutrale) olie.
– In een wat mooier potje leuk om cadeau te geven.
– Scrub in het bad of onder de douche, want door de bruine suiker wordt het water bruin, dus oppassen voor vlekken. Let dan wel weer op dat je niet uitglijdt, want door de olie worden je voeten glad.

Mama Challenge 2016

De andere mama’s van de challenge hebben zich beter aan de opdracht gehouden en er een (mid)dagje van gemaakt. Neem een kijkje!

Good Girls Company: MAMA CHALLENGE 2016 BEAUTYDAG
Volgmama: Beautydag met de jongens?!
Marstyle: Mamachallenge 2: beautydag voor de kids
Mama’s Liefste: Mamachallange #2; Een Meiden Beauty Dag
Kijk, Mama!: Een beautydag met de boys
Our Happily Ever After: Voetjes verzorgen met de kinderen

Heb jij wel eens zelf scrub gemaakt?

Bewaar op Pinterest:
diy suikerscrub voetendiy suikerscrub pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics