Dit jaar doe ik mee aan Mama Challenge 2015. Deze challenge bestaat uit 11 opdrachten en loopt van 4 juli tot en met 30 augustus. Dit is mijn tweede opdracht; Bedenk leuke (gezonde) lunch ideeën voor school of tussendoor.

Mack wilde al een hele tijd een Mariofeestje vieren, maar zijn verjaardag is nog erg ver weg. Daarom had ik hem beloofd dat we dit in de zomervakantie zouden doen. Vandaag was het eindelijk tijd voor het feestje, samen met zijn neef en twee nichtjes (en Ewan natuurlijk). We versierden het huis met Mariotekeningen en ballonnen, Mack was verkleed als Mario, we zochten gouden munten, de meisjes werden geschminkt als prinses Peach en Daisy en de jongens maakten Mario-dingen van Lego. Daarna hebben we nog even de Mariodans gedaan en toen waren er drie stermunten verdiend en mochten ze Mario spelen op de Wii U.

Vuurbloem en sterren
Na een uurtje was het tijd voor de gezonde tussendoortjes. Die heb ik niet helemaal zelf bedacht, maar natuurlijk met wat hulp van Pinterest 😉 Ik ging voor de vuurbloem van rauwkost, met een dipsaus in het midden en sterren van brood.

Voor de vuurbloem gebruikte ik een gele paprika, waspeen en broccoli. Ik dacht dat ik nog een komkommer (voor de steel) had liggen, maar dat was helaas niet het geval. De dipsaus was van Duyvis, smaak Aïoli. De ogen van de vuurbloem waren twee rozijntjes.

De rozijntjes gebruikte ik ook voor de ogen van de Mariosterren. Die waren ook heel makkelijk te maken, dankzij een ster-uitsteker die ik toevallig in huis had. Er gingen twee sterren uit een boterham, maar je houdt helaas wel veel brood over. Gelukkig zat er een klein vuilnisbakje naast me (Kate) 😛 De boterhammen kun je bijvoorbeeld beleggen met smeerworst, smeerkaas of pindakaas. Mack noemde de sterren alsnog cupcakes, dus dat was mooi 🙂

Bekijk ook de (gezonde) lunchideeën of tussendoortjes van andere moeders:
Josan bakte pizza cupcakes
Sylvie maakte gezonde cupcakes én gezonde tiramisu
Janske ging voor bananenpannenkoeken
Meike bedacht dit recept voor banaan havermoutkoekjes
Marjon maakte zelf appelchips
En Linda had allerlei lekkere ideeën voor tussendoortjes

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: