De adventsactiviteit voor vandaag is de Pietenacademie. Dat is eigenlijk gewoon een klein feestje, waarbij de kinderen allerlei Pietentaken moeten uitvoeren. Ook erg leuk als Sinterklaaspreparty voor pakjesavond 😀 Als alle taken goed zijn uitgevoerd, kun je de kinderen een Pietendiploma geven.

pietenacademie

Hier zeven ideeën om de kleine Pietjes bezig te houden.

 

Pietenmutsen knutselen

pietenmuts knutselen

Je kunt natuurlijk geen fatsoenlijke Piet worden zonder de juiste kleding. Laat de kinderen daarom verkleed komen en/of knutsel een Pietenmuts. Die mutsen zijn heel makkelijk te maken met (dik) gekleurd papier voor de band, een vrolijke kleur crêpe-papier voor de rest van de muts en een veer en nietmachine. De band maak je door een A4-tje in stroken te knippen en aan elkaar te nieten (twee stroken in de lengte zijn meestal genoeg). Naam erop en de kinderen kunnen de band versieren (oudere kinderen kunnen natuurlijk zelf hun naam schrijven). Als dat klaar is, pas je de strook om het hoofd en niet je de band op de juiste maat vast. Dan knip je een stuk crêpe-papier van ongeveer 30cm af en dat niet in je de rondte vast aan de band. Nog een veer erbij en de muts is klaar!

Pietenmuts met naam
Ook superleuk: een pietenmuts met eigen naam*! Zo heeft Sint gelijk een geheugensteuntje bij een eventuele ontmoeting 😉

 


Gerelateerde berichten

Sinterklaasknutsel Piet Mondriaan
Tip: Het grote Sinterklaaskookboek
Sinterklaas-tapas – nieuwe pakjesavondtraditie
Recept pepernotenklei
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables


Sinterklaasliedjes raden

sinterklaas liedjes raden

Als je zelf een instrument bespeelt, dan is het leuk om dit spel te beginnen door een Sinterklaasliedje te spelen en de kinderen te laten raden om welk liedje het gaat. Zet ook een bak met muziekinstrumenten klaar en laat ieder kind een instrument kiezen. Daarna mogen de kinderen om de beurt een liedje met een instrument spelen en moet de rest raden. Als het lied geraden is, zing je het met elkaar.

Hier zijn nog wat leuke muziekinstrumenten voor kinderen:

Cadeautjes inpakken

cadeautjes inpakken

Voor deze opdracht heb je een rol inpakpapier, een schaar en plakband nodig. Laat de kinderen op zoek gaan naar een cadeautje in de kamer dat ze kunnen inpakken. Je kunt er ook voor kiezen om wat ‘cadeautjes’ klaar te leggen, zoals bijvoorbeeld kubussen van Duplo, mandarijnen en chocolademunten. De ingepakte cadeautjes hebben ze nodig bij de volgende activiteit.

 

Op het dak lopen oefenen

op het dak lopen - pietenacademie

Zoek iets waar de kinderen over kunnen lopen, wij hebben een bankje gebruikt. Heb je zoiets niet in huis, dan kun je altijd nog schilderstape op de grond plakken en de kinderen daarop laten sprietlopen. Zet aan het einde van het ‘dak’ een wasmand of iets anders dat als schoorsteen kan dienen. Laat de kinderen met een cadeautje in de hand voorzichtig over het dak lopen en het cadeautje in de schoorsteen gooien.

 

Precisie strooien

precisie strooien

Zorg voor een grote bak pepernoten en vraag de kinderen om met de pepernoten de eerste letter van hun naam te leggen.

 

Pepernoten bakken

pepernoten bakken

Echte of van pepernotenklei.

Pietenquiz

– Hoe heet het paard van Sinterklaas?
– Noem tien Sinterklaasliedjes.
– Welke mama kan het mooiste een Sinterklaasliedje zingen?
– In welke plaats in Sinterklaas dit jaar aangekomen?
– Noem vijf Pieten.
– Maak het liedje af.
– Noem vijf soorten Sinterklaassnoepgoed.
– Welk nummer heeft de pakjesboot?
– Doe een Pietenkunstje.
– In welke plaats woont Sinterklaas in Spanje?

Gratis handige printable

pietenacademie printable

Bij deze blogpost heb ik een download gemaakt waarin je alle benodigdheden voor de 7 activiteiten kunt vinden, plus het recept voor pepernotenklei en een Pietendiploma. Deze printable is gratis voor de nieuwsbriefleden van MizFlurry. Gebruik bij het afrekenen de code die je in de welkomstmail hebt ontvangen.
Schrijf je nu in via dit formulier:
* verplicht veld

Soort nieuwsbrief

Have fun!

 

 

Bewaar op Pinterest:
sinterklaas activiteiten pinterestpietenacademie pinterestpietenschool 7 sinterklaas spelletjes kleuters pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: